Dolar 34,1365
%0.11
Euro 37,9778
%-0.3
Altın 2.882,960
%0.28
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günaydın, gündemi İzmir'de değerlendirdi

Günaydın, gündemi İzmir'de değerlendirdi

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti. AK Parti’nin 2009 seçimlerinde belediye başkanlığını kazandığı İzmir’deki tek ilçe olan Bayındır’da hizmet ekseninde CHP ve AK Parti arasında başlayan tartışma farklı boyutlar almaya devam ederken Günaydın’dan AK Parti’ye uyarı geldi: “Sürekli anketler yaptırıyoruz. Ortaya çıkan tablo Tire ve Bayındır 30 Mart’ta CHP’nin olacaktır.Ben Başbakan’ı ve iktidar partisinin bölge koordinatörlerini Bayındır üzerine çalışmaya davet ediyorum. Bayındır’ı kaptırmamaya çalışsınlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 21:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın İl Özel İdaresi'ni ziyaret etti.PM Üyesi Berrin Gürçay Dilekçi, İl Başkanı Ali Engin, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ve il yöneticilerinin eşlik ettiği Günaydın, İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ve CHP Grup Başkanvekili Doğan Albayrak’la bir araya geldi. Günaydın burada basına açıklamalarda bulundu.

İLK DURAK DİKİLİ: ÖZGÜVEN İÇİN BAKAN GÜLER'LE GÖRÜŞECEK HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti’nin 2009 seçimlerinde belediye başkanlığını kazandığı İzmir’deki tek ilçe olan Bayındır’da hizmet ekseninde CHP ve AK Parti arasında başlayan tartışma farklı boyutlar almaya devam ediyor. CHP İl Başkanı Ali Engin’in “Bayındır’da hiçbir icraat görmedik. Bir çivi bile çakmadılar” açıklamasına AK Parti’den 43. İl Danışma Meclis toplantısında cevap gelmişti. Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in 4 yıllık icraatlarını anlatan sunumunun ardından “Bayındır’ın 15 yılını kaybettirmiş bir CHP’li belediye kadrosundan görevi devraldık ve bu günlere getirdik ” derken İl Başkanı Ömer Cihat Akay da CHP’li belediyeleri eleştirmiş ve İzmir’in 2014 de AK Parti belediyecilik ile hizmet özlemini gidereceğini söylemiş, Bayındır’da belediye tarafından yapılan hizmetlerin yer aldığı bir DVD’yi Engin’e göndereceğini ifade etmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın’ında gündeminde Bayındır vardı. Günaydın, AK Parti’yi uyararak, “Ben Başbakan’ı ve iktidar partisinin bölge koordinatörlerini Bayındır üzerine çalışmaya davet ederim. Bayındır’ı kaptırmamaya çalışsınlar” dedi.

“İL GENEL MECLİSLERİNİN KAPANMASI DEMOKRASİ AYIBIDIR”
2014’te kapanacak olan il genel meclislerinin il özel idarelerin demokrasiye basan ayakları olduğunu ifade eden Günaydın, “Üyeler nasıl seçiliyor o kentteki yurttaşlar hangi partiye oy veriyorsa bu oranda il genelin üyesi sayısı şekilleniyor. İl özel İdaresi bütçesi üzerinde il genel meclisi üyelerinin etkinliğini artırmak demek il özel idarenin demokrasi ayağını kuvvetlendirmektir. Mevcut sisteminde siz vali ve genel sekreterlik aracılığıyla bürokrasiyi seçilmişlerin üzerinde bir yapılandırmaya giriyorsanız bizim de eleştirimiz başlar. Bugün Köydes yatırımlarında bile partizanlık mevcut sistemde bile yapılıyor. 30 Mart’tan sonra il genelin seçimlerine gerek kalmayacak.Sebep ‘Başbakan bir vali atar o vali her şeyi yapar ne gerek var seçilmişe ne gerek var iradeye’… Vali emreder yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı üzerinden ilin yatırımları koordine edilir. Bunun demokrasiyle açıklanabilir bir tarafı yok. İl genelin kaldırılıyor olması bile yerel yönetim reformu üzerinden nasıl bir demokrasi biçimi operasyonunun uygulandığını örnekle koymaktadır” dedi.



BAŞARILI ARKADAŞLARI DEĞERLENDİRECEĞİZ
Kapanacak olan il genel meclislerinde yer alan başarılı siyasetçileri farklı zeminlerde kullanacakların söyleyen Günaydın, “ İzmir’de İl Genel de 40 seçilmiş AK Partili üye de var. Onlarda demokratik haklarını kullanamayacaklar. Bu bir demokrasi ayıbı…Seçimlere gireceğiz yasa hükmü uyarınca diğer illerde olduğu gibi İzmir’de de maalesef ile genel meclisi seçimi yapılamayacak. Burada başarıyla görev yapanlar başka zeminlerde değerlendirilecekler. Ben bunu kapanan belde belediye başkanı arkadaşlarım içinde söylüyorum. Yeter ki halka yakın olsunlar CHP’de herkesin siyasetini, sürdürebileceği zemin mevcuttur” diye konuştu.

AK PARTİ’YE BAYINDIR UYARISI
İzmir’e yönelik sürekli anketler yaptırdıklarını ve hem genel de hem de ilçe bazında sonuçları iyi bildiğini ifade eden Günaydın, “ Başbakan ‘fark İzmir’de kapandı’ diye bir açıklama yaptı. Ben Başbakan’a hangi firmayla çalışıyorsa değiştirsin çağrısı yaptım. Biz 3 ya da 4 firmayla çalışıyoruz. Firmaların getirdiği sonuçları kontrol ettiriyoruz. İzmir bütünşehir belediyesi itibariyle CHP AKP arası fark 10 puan üstündedir. Anket açıklamaları yapmak yerine tavsiyem Konak’ı Gaziemir’i Bergama’yı nereyi istiyorlarsa teker teker açalım konuşalım. Biz bunlara açığız. Ortaya çıkan tablo Tire ve Bayındır 30 Mart’ta CHP’nin olacaktır.Ben Başbakan’ı ve iktidar partisinin bölge koordinatörlerini Bayındır üzerine çalışmaya davet ederim. Bayındır’ı kaptırmamaya çalışsınlar” ifadelerini kullandı.



“BAŞARILI BAŞKANLARA SAHİBİZ”
2014 de belediye başkanı adaylıklarında izlenecek yol haritası hakkında da konuşan Günaydın,”Seçim takvimimiz var. Eğilim yoklaması ön seçim aday açıklaması gibi şıklar optimum zaman içinde gerçekleşecek. Genel merkez adil olacaktır. Halka yakın etkin verimli çalışan bir yapıyı kurmak ve kurgulamaktadır. Başarılı çalışan belediye başkanlarına sahibiz” dedi.

KOCAOĞLU’NUN ÇİĞLİ’DEKİ ÇIKIŞI İÇİN KONUŞTU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çiğli’deki kavşak açılış töreninde kendisine tepki gösterenlere “Bunları kimin örgütlediğini biliyoruz” demesinin hatırlatılması üzerine Günaydın, “ Yurttaşın her türlü düşüncesinin başımızın üstünde yeri bardır. Spekülatif bir çalışma içinde değil ve gizli bir ajandası yoksa düşüncesini beyan edebilir. Düşüncesi mevzuat açısından karşılanamaz bir düşünce ise dikkatli ve dürüst bir belediye başkanı da bunu ifade etmesi doğaldır. Aziz başkanında ifade ettiği budur. Biz halk için çalışıyoruz ancak halkın taleplerinden mevzuata aykırı olanları yerine getirmemiz mümkün değildir” dedi.

“AKP, CHP MYK’SINI DA MI DİNLEMEYE BAŞLAMIŞ”
Günaydın, AK Parti Büyükşehir Grup Başkanvekili Kenan Çakar’ın Kocaoğlu’ndan Diyarbakır’a yapılacak gezi için davet aldıklarını ifade edip, “ Bu ziyarete AK Parti Grubu olarak İzmir-Diyarbakır kucaklaşmasında biz de yerimizi alacağız. Kocaoğlu’na Parti MYK’sında gitmemesine yönelik baskı yapılacağını da biliyoruz. Bu kan aksın demektir anaların gözyaşları dinmesin demektir” demesine ilginç bir yorumda bulundu. “AKP, CHP MYK’sını da mı dinlemeye başlamış” diyen Günaydın şöyle devam etti; “ Evlerimizi telefonlarımızı dinlediklerini biliyorduk ama MYK’yı dinlediklerini sanmıyorduk. Şunun için MYK toplantılarımızda Jammer çalıştırıyoruz uzun kulaklar bizi dinlemesin diye…Hangi siyasetçi bu açıklamayı yaptıysa talihsiz bir açıklama olmaz”

KOCAOĞLU’NA BASKI SÖZ KONUSU DEĞİL
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ay sonunda Diyarbakır’a yapacağı gezi için MYK’dan olumlu veya olumsuz bir girişimin olmayacağını ifade eden Günaydın, “ CHP kimseye baskı yaparak şöyle yap demez. MYK’dan böyle kararlar çıkmaz. Bizim davranışlarımız tüzük ve programımız ortaya koyuyor. herkes kendi yetki alanı içinde dilediği gibi davranır MYK’nın özel bir yönlendirmesine ihtiyaç duyulmaz. Kocaoğlu ve arkadaşları için bir tutum içinde değiliz. Git yada gitme diyecek durumda da değiliz. CHP bu ülkede barıştan yana kardeşlikten yanadır ancak CHP Öcalan ve Başbakan arasındaki pazarlığın ortaya koyduğu Ortadoğu’nun yeniden biçimlendirilmesine yönelik bir çabanın tarafı olmayacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.