Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Değirmenci hem CHP'ye hem AK Parti'ye konuk oldu

Değirmenci hem CHP'ye hem AK Parti'ye konuk oldu

İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci kendisinin gündeme getirdiği Konak Meydan’ının genişlemesi ve CHP’de Grup Başkanvekilliği görevini en uzun süre yürüten İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol’un gündeme getirdiği atıl havaalanı pisti Kaklıç’ın yeniden faaliyete geçirilmesi projelerini anlatmak ve destek istemek için AK Parti ve CHP il başkanlarını makamlarında ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 15:10
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci kentin çehresini değiştirecek iki önemli proje için nabız yoklamaya başladı. Değirmenci kendisinin gündeme getirdiği Konak Meydan’ının genişlemesi ve CHP’de Grup Başkanvekilliği görevini en uzun süre yürüten İzmir Eski Milletvekili Kemal Anadol’un gündeme getirdiği atıl havaalanı pisti Kaklıç’ın yeniden faaliyete geçirilmesi projelerini anlatmak ve destek istemek için AK Parti ve CHP il başkanlarını makamlarında ziyaret etti. Değirmenci’ye AK Parti İl Genel Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, CHP Grup Başkanvekili Doğan Albayrak ve MHP temsilcisi Ahmet İncesu eşlik etti.Değirmenci, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın şehir dışında olması nedeniyle Karataş’la önümüzdeki hafta görüşecek.

İZMİR’İN DENİZLE BULUŞMASI SAĞLANIR
Konak Meydanı düzenlemesini ve Kaklıç’ı mecliste dile getirdiklerini ifade eden Değirmenci, “ İzmir’in önünde tarihi fırsat var. Daha önce bu binaları yıkalım deseydiniz gerçekleşme oranız çok zordu. Şimdi il özel idareler yasayla kapatılacak. 1686 gayrimenkul var. 3 ayrı binada hizmet veriyoruz. Büyükşehir’in mevcut binası depreme dayanıksız olduğu saptandı. Binanın kaldırılması düşünülüyor. Bizde yeni bir hizmet binası yaptık. 26 bin metrekare kapalı alanı var. Eylül’de teslime dilecek bize. Büyükşehir burayı hizmet binası olarak kullanabilir. Büyükşehir binası yıkıldıktan sonra yanında SGK ve Merkez Bankası var. Bunlarda Çınarlı’daki binalarımıza taşınabilir. 3 bina yıkılırsa İzmir’in denizle buluşması sağlanır. Hasan Tahsin Heykeli Büyükşehir Binasının gölgesinde kalıyor. Orası Hasan Tahsin Meydanı olarak kullanılabilir. İzmir EXPO’ya aday bütün şehirler meydanlarıyla anılıyor ama İzmir’in büyük meydanı yok” dedi.

“İKİNCİ HAVALİMANI ŞART”
Gaziemir’deki Adnan Menderes Havalimanı’nın İzmir’in ihtiyacına cevap vermediğini belirten Değirmenci, “ EXPO dolayısıyla 30 milyon kişinin geleceği düşünülürse bir havalimanıyla olmaz. Genişletmekte tam mümkün değil. Çiğli’de 80 öncesi Kaklıç havalimanı yapılmıştı. Askeri dönemde el konuldu ve askeri havalimanı olarak kullanılıyor. Kuzey aksında sivil havalimanı kazandırılabilir. Kaklıç’ta fazla masraf yapılmadan pistler de hazır… Bölge’de sanayi merkezleri var. Havalimanı şart. Bu projeler partiler üstü. Herkesin üzerinde kolaylıkla anlaşabileceği konular” diye konuştu.



AKAY’DAN TAM DESTEK
Değirmenci’nin iki projesinin de kendisini heyecanlandırdığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Ufuk şehir İzmir’e güzel bir meydan kazandırılması çok önemli. Konunun siyasi olmadığını partilerin aynı görüşte olduğunu ve partilerin destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz. Vekillerimize bakanlarımıza ve bize bu konuda ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu çalışmalar İzmir’in önünü açma ve 2020 EXPO’suna hazırlamak için önemli. İzmir sembolü nedir diye konuşsak sadece 1900’lü yıllarda yapılan Saat Kulesi deriz. Konak Meydanı projesi İzmir’e hava getirir nefes getirir. 2014 Mart’ından itibaren yürürlüğe girecek yasayla Özel İdare’nin fiiliyatı sona eriyor. Özel İdare’de bulunan gayrimenkullar için kamu kurumlarının talepleri olacak. Çalışmaları beraber yürütmek adına başkanla mutabakata vardık. Seçimler öncesi açıkladığımız 35 proje içinde Vecihi Hürkuş Havaalanı İzmir’in kuzey aksına hizmet edecek bir yer olacaktı. Bu teklifi ben onla birlikte birleştiriyorum. İzmir’in kuzey aksında yerleşik bulunan büyük ilçeler ve Ayvalık ile Soma gibi yerlerde yararlanabilir. İzmir 2020 EXPO’su içinde önemli…İzmir için yapılacak bütün hayırlı işlerde siyasi parti farkının olmaksızın herkes elini taşının altına koymalı. İzmir için yapılacak her türlü güzel işlerde varız” dedi.



ENGİN:HIZLI DAVRANMALIYIZ
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin İl Genel Meclis Başkanı Değirmenci ve partilerin grup başkanvekillerinin yaptığı girişimden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti her iki projeye de destek verdiklerinin altını çizdi ve “ İzmir’e yakışacak işbirliklerinden biri olabilir. Raylı ulaşımda bu gösterildi. Konak Meydanı’nın büyümesi uzun zamandır gündemde tartışılıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut binası yıkılabilir ancak diğer binalarında aynı anda (SGK Merkez Bankası) yıkılması gerek.Ayrıca bu girişimlerde hızlı davranmalıyız. Bir araya gelip İzmirlilere projeleri anlatmamız lazım…Parti olarak planlı kalkınmadan yanayız. İzmir bu hale 100 yılda geldi. CHP’nin yönetimindeki 10 yılda değil.Büyük meydanlara ihtiyaç var ancak projeleri yaparken kent içi trafiğine dikkat etmemiz gerek. Biz Liman’da AVM’ye bu yüzden karşı çıktık. 1/25 binlik planlarını yapan bir şehiriz. İstanbul’a benzemek istemiyoruz. Özel sektöre yabancı sektöre karşı değiliz ancak trafiği arttıracak, betonlaşmayı arttıracak ve haksız kazanç getirecek girişimlere de karşıyız. Havalimanı olumlu bir çaba…İktidar projesi olarak ta yer alıyor. Karşı çıkmıyoruz. K0omplek duymuyoruz. Kuzey’e bir havalimanı şart” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.