Dolar 34,1537
%0.17
Euro 38,0153
%-0.2
Altın 2.886,670
%0.4
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Karabağlar'da Kürüm'ün çalışmaları ve ruh hali masaya yatırıldı

AK Parti Karabağlar'da Kürüm'ün çalışmaları ve ruh hali masaya yatırıldı

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm’ün 13 milyon liralık 3 bin metrekare alanı, 37.5 metre yüksekliği olan Nasrettin Hoca heykeli ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuracağını hatırlatarak, “Keşke, en çok eğitim bursu veren, en çok istihdam sağlayan, en uzun süre çalışabilen başkan rekorlarını kırsa” dedi. Uçar, inşaat firmalarının belediyeye yatırdıkları ruhsat harçlarının ‘klonlandığını’ öne sürdü. AK Parti Karabağlar Grup Başkanvekili Erol Körüklü ise, belediye Başkanı Kürüm’ün son zamanlarda tavır ve davranışlarında bir tedirginlik, bir telaş ve fevrilik olduğunu nedenleriyle açıkladı.

  • Ege Postası
  • 08.05.2013 - 13:18
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, partisinin Karabağlar İlçe Danışma Meclisi toplantısında Karabağlar Belediye Başkanı Başkan CHP’li Sıtkı Kürüm’ü , “Bu başkan, part-time başkan. Yarım gün çalışan başkan. Vatandaş oyunu tam verdi ancak başkan part-time çalışıyor. Başkan’a soruyorum siz maaşınızı da mı yarım alıyorsunu? Sosyal haklarınızı da mı yarım alıyorsunuz” demişti. Kürüm de eleştirilere Belediye Meclis Toplantısı’nda yanıt vererek, “Sakın bir daha beni özel hayatımla eleştirme. Bu mecliste söz alma konuşma hakkın yok bu nedenle beni özel hayatımla vuramazsın” demişti. Kürüm’ün sert tavrına yanıt gecikmedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, partisinde düzenlediği basın toplantısında, Başkan Kürüm’ün kendisine mecliste yanıt vermesine tepki göstererek, şöyle konuştu:
“Kürüm, oturduğu koltukta haklı eleştirilere dahi tahammül edemiyor. Bunun yeri meclis değil. Savunmasını ya da eleştirilerini basın kanalıyla yapabilirdi. Ancak Kürüm yine kendisine yakışanı yaptı ve Belediye Meclis Başkanı sıfatını unutup bir siyasi parti başkanı gibi üstelik kendisine cevap verme hakkı ve şansı dahi olmayan bir ilçe başkanına ‘bir daha beni özelimden dolayı eleştirme’ diyerek ve parmaklarını sallaya sallaya kendisini eleştirmemiz için bizleri tehdit etti. Bunun usule aykırı olduğunu hatırlatan Grup Başkanvekilimiz Erol Körüklü’yü ise Meclis Toplantı Salonu’ndan dışarı atmakla tehdit etti. Bu ne cürettir. Bunun adı düpedüz siyasi yozlaşmadır, ahlaksızlıktır, tahammülsüzlüktür.”
Uçar, Kürüm’ün 13 milyon liralık heykelle Guinnes Rekorlar Kitabı’na girmek için başvuru yaptığını hatırlatarak, “Keşke, en çok eğitim bursu veren, en çok istihdam sağlayan, en uzun süre çalışabilen başkan rekorlarını kırsa” dedi.

BELEDİYEDE RUHSAT HARÇLARI KLONLANDI

Uçar, inşaat firmalarının belediyeye yatırdıkları ruhsat harçlarının ‘klonlandığını’ öne sürerek, şöyle konuştu:
“İnşaat yapan firmalar inşaat yapı ruhsat harcı yatırıyorlar. Bu harçlar İmar Müdürlüğü tarafından hesaplanıyor ve bu işleri takip eden kişi tarafından vezneye yatırılıyor. İşte sorun da burada başlıyor. Kurum içinden birileri aynı makbuzu klonlamışlar. Sadece suret harcı yatırıyorlar. Bu da şimdi sadece 75 kuruş civarında fakat klonlanan esas dosyasına konan makbuz aynı numarayı ve sayıyı taşımasına rağmen 8.000 TL’dan başlayıp 43.000 TL’ye kadar çıkıyor. Bu paralar birilerinin cebine giriyor. Aslında ruhsat harçları hiç yatırılmıyor. Direk birilerinin cebine haksızca giriyor. Bu haksız ve tatlı kazancın üç yıldır sürdüğü söyleniyor. İmar Müdürlüğü’ne atanan bir bürokrat bu haksız kazancı ve olumsuzlukları yakalayınca sistemi değiştirmeye çalışmış. Ama kurum içerisinde bazıları bu uygulamadan rahatsız olmuşlar. Bu birimin bağlı bulunduğu başkan yardımcısı da bu bürokrat ile çalışamayacağını belirtince bu arkadaşımız istifa edip eski birimine yani Yapı Kontrollük Müdürlüğü’ne geri dönüş yapmış. Bu olumsuzluklar ortaya döküldüğünde bu birimin bağlı bulunduğu başkan yardımcısı, inşaat firması sahiplerinden bu harçların tekrar ve faizi ile birlikte yeniden ödemelerini istemiş. Bu firmalar da Karabağlar Belediye sınırlarında inşaat yaptıkları için devam eden işlerin ruhsatlarının iptal edilmemesi adına tekrar ödemek zorunda bırakılmışlar. Bu başkan yardımcısı bu olayı hemen Teftiş Kuruluna ve Cumhuriyet Savcılığına bildirmesi gerekirken neden bu yolu seçmiştir'”



KÖRÜKLÜ KÜRÜM’ÜN RUH HALİNİ NEDENELERİYLE ANLATTI
AK Parti Karabağlar Grup Başkanvekili Erol Körüklü ise, belediye Başkanı Kürüm’ün son zamanlarda tavır ve davranışlarında bir tedirginlik, bir telaş ve fevrilik olduğunu söyledi. Kürüm’ün değişen tavrının anlaşılması konusunda CHP İL Başkanı Ali Engin’in kendilerine yardımcı olduğunu belirten Körüklü, “ İl Başkanı ‘Bayraklı ve Karabağlar’ın notu kırık’ dedi. Bunu söyleyen İl Başkanıdır. Akabinde komisyon çalışmaları ve meclis çalışmalarında CHP’li arkadaşların kendi içlerinde düşmüş oldukları çelişkileri de bunun yanına koyduğumuzda başkanın az önce ifade etmiş olduğu belediyedeki sıkıntılı durumu bunun yanına ilave ettiğimizde başkanın tedirgin halinin sebebini anlamış oluyoruz. Kürüm’ün son dönemde sinirini bozduğunu tahmin ettiğimiz hususlardan biri de her gün birkaç isim daha duyduğumuz belediye başkan adayları. CHP’den seçimlere 10 ay kalmasına rağmen birbiri ardına başkanlık için adaylığını açıklayan arkadaşlar duyuyoruz. Bir belediye başkanı bir yerde iyi bir icraat sergiliyorsa kendi partisinden kimse kolay kolay onun karşısına çıkmaya cesaret edemez. Ama bu tür başarısızlıklar mevcut hal çevresindeki bir kısım arkadaşlarını iştahlandırıyor, onların iştahını kabartıyor. Ancak sebebi her ne olursa olsun meclis çalışmaları esnasında AK Partili meclis üyelerine hakaret etme aşağılama hakkı vermez kendisine” diye konuştu.







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.