Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Bayraktar'ın hedefinde Kocaoğlu ve Büyükşehir vardı

Bakan Bayraktar'ın hedefinde Kocaoğlu ve Büyükşehir vardı

AK Parti Karşıyaka Mayıs ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar yerel yönetimlere sert şekilde yüklendi. Özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’nu hedef alan Bayraktar, “ İzmir’in Körfezi’nin kokusunu vatandaş hak ediyor m? Para diyor veriyoruz kredi diyor veriyoruz niye temizlemiyorsun çünkü basiret yok….Gözün işte aklın oynaşta olursa bu işler olmaz. Mazeretten bıktık artık. İzmir’in hak ettiği yere gelmesi gerek Yeter ki iş bilen adam gelsin” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 19:59
SERCAN AVCI- HABER SERVİSİ-  AK Parti Karşıyaka Mayıs ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya kentte bir dizi incelemeler yapmak için bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da katılırken,İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül,Hamza Dağ, İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli , İl Gençlik Kolu Başkanı Bilal Kırkpınar ve il başkan yardımcıları Atilla kaya ile Mahmut Badem de hazır bulundu. Toplantının basına açık bölümünde konuşan Bakan Bayraktar ve İzmir Milletvekili Şengül İzmir’deki yerel yönetimleri sert sözlerle eleştirdi.Toplantının basına kapalı bölümünde Teşkilat Başkanı Tanfer Kemerli ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı Ömer Beydeş sunum gerçekleştirdi.

BAKAN BAYRAKTAR: İZMİR'İ PARLATMAMIZ LAZIM HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BAKAN BİNA YIKIMINA KATILDI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

BAYRAKTAR: TÜRKİYE’YE GIPTA İLE BAKIYORLAR

Konuşmasına Türkiye’ye Dünya ülkelerinin gıpta ile baktığını ifade ederek başlayan Bayraktar, “Türkiye şuanda dünyaya parmak ısırtan bir fotoğraf vermektedir. Ülkeler ‘Türkiye bunu nasıl başardı’ diye sormaktadır kendine…” dedi.

“BİZİM DERDİMİZ JAKOBENLERLE”
İzmir’de siyaseten istedikleri sonucu alamadıklarını ifade eden Bayraktar, İzmirlilerin görüşüne sonuna kadar saygılı olduklarını belirtti ve, “ Laiklik bizim güvencemiz altında… İstanbul’da Ankara’da bir problem var m? Ankara başkent… Cumhuriyetin kurulduğu yer. Bizim insanların hayat biçimleriyle bir problemimiz yok. Bizim derdimiz jakobenlerle…Bizim derdimiz halkımıza tepeden bakanlarla…Tepeden bakanlar çalışmadan üretmeyen hazır yiyenler var ya onlarla derdimiz. İzmir’de onların vaziyet etmesini elemine edeceğiz” dedi.



“GÖZÜN İŞTE AKLIN OYNAŞTA OLURSA OLMAZ”
Konuşmasını İzmir’deki yerel yönetimleri sert bir şekilde eleştirerek sürdüren Bayraktar şu ifadeleri kullandı “AK Parti’nin mahalli idareler yönetimiyle 2014’de İzmir’i tanıştıracağız. Önümüzdeki seçimler İzmir Dünya’ya şaşırtıcı bir sonuç verecek. İzmir’in Körfezi’nin kokusunu vatandaş hak ediyor m? Para diyor veriyoruz kredi diyor veriyoruz niye temizlemiyorsun çünkü basiret yok….Gözün işte aklın oynaşta olursa bu işler olmaz”

“ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK”

“Karşıyaka sıradan bir ilçe değil. Demografik yapısıyla önemli bir yer” diyen Bakan Bayraktar, “Burada esaslı bir başarı elde ettiğimizde Türkiye’ye yansıması farklı olur.Bu iş çok çalışmakla olur. Çalışmak çalışmak çalışmak… İzmir’de göstereceğimiz başarı Türkiye’nin gelişmesi kalkınması demektir. Nüfus ve demokrasi bakımından…Bizim davamız büyük. Sadece belediye başkanlığına gelmek değil. Bu milleti kendi özüyle tarihiyle barıştırmak bu ülkeyi dünya devleti yapmaktır. ” diye konuştu.

YETER Kİ İŞ BİLEN ADAM GELSİN!

Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na kentsel dönüşüm çalışmaları ekseninde yüklenmeye devam eden Bayraktar, “ Seçim yaklaşınca ‘hükümet önümüzü kesti’ diyecekler. Ben bakan olduktan sonra tamamen yetkiyi belediyelere verdik. 7 tane önemli bölgede Büyükşehir’e yetki devrimi yaptık. Hiçbir yerde adım atmadı. Biz duymadık. Yetki veriyoruz imar planlama yetkileri hariç..Bunun kentsel dönüşümle ne alakası var. Sana yardımcı olacağım diyorum. İmar palanlarını yap getir imzalayacağım diyorum. Mazeretten bıktık artık. İzmir var ya İzmir…İzmir’de hem iş yaparsın hem para kazanırsın para kazandırırsın adam edersin. İzmir’in kendi para üretir. Başka yerden istemene gerek yok. İzmir’in hak ettiği yere gelmesi gerek.Yeter ki iş bilen adam gelsin …. ” dedi.



ŞENGÜL DE BELEDİYELERE YÜKLENDİ
İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise konuşmasında yerel yönetimleri topa tuttu. CHP’nin İzmir’de yerel yönetimlerde uzun zamandır iktidar olduğunu belirten Şengül, “ Bırakın kentin fotoğrafını değiştirmeye İzmir gün geçtikçe ihtişamını kaybediyor” dedi.Yerel yönetimlerin ‘hükümet bizi engelliyor’ eleştirileri yaptığını ancak bunu asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Şengül, “ Bakanlarımız İzmir’e ayrıcalık yapıyor. Daha fazla kaynak aktarıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Ege Bölgesi Milletvekillerinin katıldığı toplantı konu gündeme geldi. Kocaoğlu Çiğli’de açılışta 9 yılını değerlendirdi. ‘Bizi iktidar partisi çalıştırmadı’ dedi. Tek projesi bu…Nede? Bunlar seçimde vaatlerini verirler seçim zamanı gelince ‘nasıl olsa İzmir’in hassasiyetleri var kaşırız’ dediler. ‘Laiklik’ deriz ‘T.C.’ deriz ‘ceketimizi koysak kazanırız’ dediler. ‘Hükümet bize yatırım yapmıyor’ dediler. 5 milyarlık bütçeden yatırıma 600 milyon ayırıyor Büyükşehir senede...Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Bey 35 projeyi açıkladı.2023’te bitecek dendi. 35 projenin 60 milyar lira toplam maliyeti…Yıllık 6 milyar yatırım yapar. Hani hükümet yatırım yapmıyordu” dedi.

“İZMİR’DE BELEDİYELER BİRBİRLERİYLE KAVGALI”
İzmir’de yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili ‘Yetkimiz elden gidiyor’ diye bağırmaya başladığını ifade eden Şengül,şöyle devam etti, “CHP İzmir’de iktidarda ancak belediyelerin hepsi birbiriyle kavgalı… İlçe belediyeleri projelerini Büyükşehir’den geçiremiyor. Biz ise ‘gelin yardımcı olalım’ diyoruz bakanlıklar olarak. Dönüşüm projeleri onaylandı daha bir adım atmadılar. Bunlar sadece bağırırlar kendilerini mağdur gösterirler. Sayın bakanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük dönüşüm alanını Karabağlar’da belirledi. Biz seçimden önce temeli atacağız. Bizim anlayışımız da önce yapmadan yıkmayacağız. Kenar mahallelerinde ‘bunlar iktidara geldiğinde sizin evlerinizi yıkacaklar’ deyip nokta koyuyorlar”



DAĞ: SÜREÇ GÜZEL SONUÇLANACAK

Konuşmasını çözüm süreci ekseninde yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “ Biz bugüne kadar meseleleri halının altına süpürmedik. Şimdi çözüm sürecinde ciddi bir uğraş veriyoruz. Diyorlar ki ‘Ege Bölgesi’nde destek yok’. Biz sürekli geziyoruz. Birilerinin iddia ettiği gibi desteğin olmaması söz konusu değil. Herkes sürecin olumlu sonuçlanmasını istiyor talep ediyor bize dua ediyor.Provokasyon olmazsa bu süreç çok güzel sonuçlanacak.Ülke şaha kalkacak. Bölgeden çıkartılacak enerji kaynaklarıyla bile bu ülke layık olduğu yerlere gelecek” ifadelerini kullandı.

"HİCAP DUYUYORUM"
Konuşmasında Suriye’deki durumu da değerlendiren Dağ, “Biz oradaki soruna kayıtsız kalamayız. Ya kayıtsız kalacak, ya Esed’i destekleyecek ya da halktan tarafı olacaktık. Biz halktan tarafı olduk. O katliam fotoğrafları görenler Esed ile yan yana fotoğraf çektiremez. Oraya gidenler arasında görüştüğüm, şahsi ilişkilerim olan insanlar vardı. CHP milletvekillerini gördüğümde artık farklı davranıyorum. Tüm insanı ilişkilerimi askıya aldım. Milletvekillerini gördüğümde Esed canisi aklıma geliyor. Öldürülen çocukları da gördüğümde iki yaşındaki kızımı görüyorum. O milletvekilleri ile aynı çatı altında durmaktan hicap duyuyorum” diye konuştu.




SÜREKLİ: ANKETLERDE 30’UN ÜSTÜNE FIRLADI OYUMUZ

Kürsüye ‘Karşıyaka seninle gurur duyuyor’ sloganları altında gelen Kerem Ali Sürekli, “ İzmir’de geçen seçimde AK Parti yüzde 37’ydi… CHP 43’tü şimdi anketlerde kafa kafayız. Sıra geldi Karşıyaka’ya…2002 oyumuz yüzde 4. Yıl 2009 yüzde 16 2011 yüzde 21 şimdi anketlerde 30’un üstüne fırladı oyumuz. Başta büyük usta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, bakanlarımız teşkilatçı milletvekillerimiz il yönetimi gençlik ve kadın kollarımız motivasyonumuz çok büyük. Geçtiğimiz günlerde Kızılcahamam kampındaydık.Sanki parti yeni kuruluyor gibiydi... İlk günkü istek var. Yıl 2013 ilk defa iktidara gidiyormuşuz gibi yürüyoruz…” dedi.

AKAY:SÜREÇ ÜLKEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK
Konuşmasında çözüm sürecine değinen İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Anadolu’nun 76 milyon insanının bu çorbada tuzu olacak. Anaların gözyaşı akmasın, babalar gizli gizli ağlamasın. Silah sesleri değil çocukların sesleri gelsin istedik. Bu süreç ülkemizin kaderini değiştirecektir. Böyle bir partinin mensubu olmaktan, böyle bir liderin neferi olmaktan gurur duyuyorum. Çocuklarıma bırakacağım en büyük mirasım budur” ifadelerini kullandı.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.