Dolar 34,1509
%0.04
Euro 37,9971
%0.22
Altın 2.896,040
%0.37
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Cihaner, zorla getirme kararını değerlendirdi

CHP’li Cihaner, zorla getirme kararını değerlendirdi

Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından hakkında ‘zorla mahkemeye getirilme kararı’ alınan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye’de hukuki güvenilirliğin olmadığını söyledi. Cihaner, "Onun kırıntısının olduğu bir ülkede...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 17:49
Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından hakkında ‘zorla mahkemeye getirilme kararı’ alınan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Türkiye’de hukuki güvenilirliğin olmadığını söyledi. Cihaner, "Onun kırıntısının olduğu bir ülkede yaşıyor olsaydık bugün bu dava olmazdı. O nedenle neyin nasıl olacağına dair kimse kesin bir kestirimde bulunamaz.” dedi.

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında hakkındaki ‘zorla getirme kararı’nı değerlendirdi. Cihaner, “Henüz duruşma tutanağına ulaşamadığım için kapsamlı bir değerlendirme yapamıyorum. Ancak şunu belirtmek istiyorum; bu dava ile, zorla getirme kararı ile ilgili yorum yapmak, tabiri caizse temeli olmayan çürük bir binanın çatısı ya da bacası ile ilgili yorum yapmaya benziyor. Neresinden tutarsanız elinizde kalıyor.” diye konuştu. Yargıtay’da görülen dava ile ilgili tanıkların baskı altında olduğunu iddia eden Cihaner, “Yaşanan süreci kan davasına benzetiyorum. Her tarafı hukuksuzlukla dolu. Engizisyon ruhu geçerli.” ifadesini kullandı.

"KARAR, SİYASİ TAVRIN BİR UZANTISI"

Halen Parlamento üyesi olduğunu hatırlatan Cihaner, “Zaten dokunulmazlıkla ilgili de mahkemenin uygulaması hukuka aykırı idi.” diye vurguladı. Kararın siyasi tavrın bir uzantısı olduğunu ileri süren Cihaner, “İlerleyen aşamalarda inceleme yaptıktan sonra belki yazılı açıklama da yapacağız.” dedi.

Bir gazetecinin, 'Dokunulmazlığınız varken zorla götürülme gibi bir şans var mı'' sorusu üzerine Cihaner, “Türkiye’de hukuki güvenilirlik yok. Onun kırıntısının olduğu bir ülkede yaşıyor olsaydık bugün bu dava olmazdı. O nedenle neyin nasıl olacağına dair kimse kesin bir kestirimde bulunamaz. Hep birlikte göreceğiz.” cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.