Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekillere trafikte ayrıcalık AİHM yolunda

Vekillere trafikte ayrıcalık AİHM yolunda

Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, milletvekillerine trafikte sağlanan ayrıcalıkların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne, çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:24
Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği Genel Başkanı İhsan Memiş, milletvekillerine trafikte sağlanan ayrıcalıkların iptali için Anayasa Mahkemesi’ne, çözülmezse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) götüreceklerini söyledi.

İhsan Memiş, konuyla ilgili açıklamasında, trafiğin herkesin evrensel olarak kabul ettiği kurallarla yönetildiğini belirtti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 9 Mayıs günü yapılan görüşmeleri hatırlatan Memiş, iktidar ve muhalefet olarak 4 partinin imzası ile verilen teklifte milletvekillerinin özlük haklarının iyileştirilmesi, protokol sıralamasının değiştirilmesinin yanında milletvekili araçlarına özel plaka uygulanması, ceza yazılmaması ve geçiş üstünlüğüne sahip araçlardan sayılması gibi hususlar görüşülerek kabul edildiğini kaydetti. Memiş, milletvekilleri için trafikte avantaj sağlayan düzenlemenin, TBMM Genel Kurulu'na gelip yasalaştığı takdirde, iptali için dernek olarak öncelikle Anayasa Mahkemesi’ne gidileceğini, çözümlenmediği takdirde konuyu AİHM’e götüreceklerini ifade etti.

"TRAFİK KURALLARI EVRENSELDİR"

Trafiğin herkesin evrensel olarak kabul ettiği kurallarla yönetildiğini vurgulayan Memiş, “Taşıdığı risk bakımından da fakir, zengin, çocuk, yaşlı, bay, bayan, milletvekili veya bakan ayırt etmez. Bu nedenle bu imtiyazlar TBMM'deki vekillerine, onların çocuklarına, eşlerine ve eski bakan ve milletvekillerine trafikte eşit yaşama hakkını vermeyerek özel yaşama ve korunma hakkını birlikte getirir. Bu imtiyazın kullanılması mevcut anayasamıza, evrensel hukuka ve mevcut kanunlarımıza aykırıdır. Türkiye, uygulandığı takdirde topluma iyi örnek olacağına daima kötü örnek olacaktır. Ayrıca devleti iç hukukta temsil eden emniyet güçlerimizi çok zor durumda bırakacak ve rencide edecektir.” görüşünü savundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.