Dolar 34,1577
%0.06
Euro 38,0316
%0.31
Altın 2.887,900
%0.09
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TBMM'nin mavi kapakları ile 21 engelli sevindi

TBMM'nin mavi kapakları ile 21 engelli sevindi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) düzenlediği 'Mavi Kapak Kampanyası'ndan sağlanan gelirle engelliler için alınan 21 adet tekerlekli sandalye törenle dağıtıldı.Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla Dünya Engelliler Haftası'na...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:07
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) düzenlediği 'Mavi Kapak Kampanyası'ndan sağlanan gelirle engelliler için alınan 21 adet tekerlekli sandalye törenle dağıtıldı.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla Dünya Engelliler Haftası'na denk getirilen dağıtım töreni TBMM'de yapıldı. Çiçek, nüfusun yüzde 10’unun engelli olduğuna dikkat çekerek, bu tür sosyal sorumluluk projelerinin önemine işaret etti.

ÇİÇEK: ÇÖP BİDONLARINDA NELER OLDUĞUNU BİLİRİM

Meclis’in Mavi Kapak Kampanyası’nın meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına örnek olması gerektiğini anlatan Çiçek, israfa da dikkat çekti: “Toplumumuz israf toplumu. Neyi üretiyorsak, neyi harcıyorsak ondan azami verimi elde etmeye mecburuz. Çin’de 100 TL’nin 52 TL’si tasarruf ediliyor. AB üyesi ülkelerde bu oran 20’nin üzerinde. Türkiye’de ise yüzde 14. Bu anlayış ile gidersek Türkiye yatırım yapacak kaynak bulamayacak. Gelirimizin 4 katı harcama yapıyoruz.”

Geçmişte belediye başkanlığı yaptığını da hatırlatan Çiçek, “Çöp bidonlarına neler olduğunu bilirim. Bidondakilerin yarısı ekmek, yemek artığı.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.