Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Güler: Daha fazla kardeş kanı dökülmesine siz de engel olun

Bakan Güler: Daha fazla kardeş kanı dökülmesine siz de engel olun

İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde kimseyle pazarlık yapmadıklarını belirterek, milletin hassasiyeti ne ise onun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Güler, “Çözüm sürecine destek olun. Daha fazla kardeş kanı dökülmesine...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 10:58
İçişleri Bakanı Muammer Güler, çözüm sürecinde kimseyle pazarlık yapmadıklarını belirterek, milletin hassasiyeti ne ise onun kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Güler, “Çözüm sürecine destek olun. Daha fazla kardeş kanı dökülmesine engel olun. Şehit cenazelerine ve gözyaşlarına engel olun. Aynı saflarda aynı kıbleye dönen kardeşler arasında sorun olmamalı. Biz bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz, siz de inanın.” dedi.

Bakan Güler, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan çözüm süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Bizim kırmızı çizgimiz sizlersiniz.” diyen Güler, şu ifadeleri kullandı: “Açık söylüyorum, bizim kimseyle pazarlığımız yok, bizim pazarlığımız sizlerle. Sizin dışınızda kimseyle pazarlığımız yok. Sizin hassasiyetiniz ne ise bizim de kırmızı çizgimiz o kardeşim. Başka da bir şey yok. Türkiye'nin evlatları birbirini kırmasın, birbirini öldürmesin. Terör belasından kurtulalım. Elbette hassasiyetimiz var. Bunu gidermek için de elimizden gelen her türlü katkıyı sağlamaya çalışıyoruz.”

"HERKES BİRBİRİNE HAİN DİYOR"

Şimdi artık ayrışmanın değil, kucaklaşmanın, helalleşmenin zamanı olduğunu aktaran Bakan Güler, “Kolay da değil. Yüreklerdeki acıyı da yok saymayalım. Onların hatırasını yaşatalım, ama sürekli onları gündeme getirerek bir yere varmak mümkün değil. Endişeler olabilir. Ben elbette buna saygı duyarım. Ama bunları anlatacak, hepimizi ikna edecek zeminleri kaybetmememiz lazım. Bağırma, çağırma ve şiddetle bir yere varmamız mümkün değil. Şimdiye kadar bir yere varılmış m? Herkes birbirine hain diyor. Ne haini ya. Yani insanın kendisinin fikrine karşıdır diye bir başkasını hainlikle, ihanetle suçlaması doğru m? Birbirlerini bu şekilde suçlamaları doğru bir şey m? Hayır. Hepimizin gayesi bu milletin ortak geleceği.” ifadelerine yer verdi.

"BU KADAR BÜYÜK BİR TOPLUMSAL DESTEĞİ OLAN İKTİDAR DA ÇÖZEMEZSE..."

Bu sorunun bitirilmesi, Türkiye'nin gelecek tasavvuruna temel olabilecek en önemli konu olduğunu bildiren Güler, bu iş çözülürse başka, çözülmezse başka olduğunu söyledi. Bakan Güler, sözlerine şöyle devam etti: “Yol haritası kendiliğinden çizilmiş. Kavgayla, gürültüyle, güvenlik tedbirleriyle, polisiye tedbirlerle bu işin sürdürülebilirliği var m? Var diyen bana izah etsin. Dünyanın hiçbir yerinde de olmamış. Ama biz, bu kavgayı kimle yapıyoru? Binlerce yıldır beraber yaşadığımız dindaşlarımızla, aynı ülkenin vatandaşları olmamızdan gurur duymamız gereken insanlarla. Bir sürü nedeni var. Sebepleriyle vakit geçirmeye çalışırsak bir yere varamayız. Bu işin çözülmesi konusunda bir iradeye de ihtiyaç var. Evlatlarımızın gelecekte daha mutlu ve müreffeh yaşamaları için bunu birinin çözmesi gerekiyor. Bu kadar büyük bir siyasal desteği, bu kadar geniş toplumsal gücü olan bir iktidar bunu çözemezse, bunun çözümü çok zor. Bunun behemehal çözülmesi lazım. Herkesin bunun çözümüne katkı sunması lazım. Hep beraber çözmek lazım.”

"AYNI KIBLEYE DÖNEN KARDEŞLER ARASINDA SORUN OLMAMALI"

Türkiye bunu çözemezse, kederlerin en önemli nedenlerinden biri olan terör belasından Türkiye'yi arındıramazsa bir yere varamayacağını ifade eden Güler, bu sorunu çözmek için, önce inanmak gerektiğini, yıllarca beraber yaşamış kardeş olmuş bu halkların çözemeyeceği sorunun olmaması gerektiğini dile getirdi. Güler, “Çözüm sürecine destek olun. Daha fazla kardeş kanı dökülmesine engel olun. Şehit cenazelerine ve gözyaşlarına engel olun. Aynı saflarda aynı kıbleye dönen kardeşler arasında sorun olmamalı. Biz bu sorunu çözeceğimize inanıyoruz, siz de inanın.” diye sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.