Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Kılıç kriz merkezinde: Endişe edecek durum yok

Bakan Kılıç kriz merkezinde: Endişe edecek durum yok

Samsun Valiliği İl Afet ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) Atakum ilçesinde yaşanan sel nedeniyle oluşturulan kriz merkezine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’dan bilgi aldı. Selzedelere ‘geçmiş...

  • Ege Postası
  • 08.08.2013 - 14:00
Samsun Valiliği İl Afet ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde (AFAD) Atakum ilçesinde yaşanan sel nedeniyle oluşturulan kriz merkezine gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’dan bilgi aldı. Selzedelere ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Bakan Kılıç, endişe edecek bir durumun olmadığını kaydetti.

Atakumlulara ‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulunan Bakan Kılıç, "Geçen yaz hemen hemen aynı tarihlerde yaşanan su baskınlarının bir benzeri bugün itibariyle Atakum’da yaşandı. Fakat çok daha hazırlıklıyız. Geçen sene alınan önlemler nedeniyle çok daha kuvvetliyiz. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden erken saatlerde gelen uyarılar neticesinde kamu kurumlarımız etkin bir bilgilendirme sistemi geliştirdiler. Baskınların başladığı andan itibaren de tüm kamu kurumları makine parklarını birleştirerek vatandaşlarımıza yönelik zarar ve ziyanın olabildiğince asgaride kalmasına yönelik tüm tedbirleri hızlı bir şekilde aldılar." dedi.

Geçen seneye kilometrekareye 2 kat fazla yağış düştüğünü ifade eden Bakan Suat Kılıç, "Bölgede en son bu miktarda yağış 1967 senesinde kaydedilmiş. 1967 senesinde Atakum bölgesi yoğun yerleşim bölgesi olmadığında dolayı bir su baskınına maruz kalınmamış. Tarlalardan yağış kısa sürede denize tahliye edilmiş. Başbakanlık Afet ve Durum Yönetimi Merkezi Samsun’daki gelişmeleri harfiyen an ve an takip eder vaziyette. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığımız hem DSİ hem de meteoroloji bölge müdürlükleri üzerinden Samsun yöresindeki gelişmeleri, yağış miktarlarını, alınan alınması gereken önlemleri hızla koordine eder vaziyetteler. Ev ve işlerini su basan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz." diye konuştu.

"SEL ÇARPIK YAPILAŞMANIN NETİCESİ"

Devletin tüm kurumlarını teyakkuzda olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Zarar gören vatandaşlarımız var doğru. Bu senelerdir devam eden çarpık yapılaşmanın, dere yataklarındaki yapılaşmanın neticesi. Ama hükümetimiz birimleri, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere yerel birimleri bu konuda almaları gereken tedbirleri almaktalar. Vatandaşlarımızın bir miktar sabırlı olması lazım. Suların çekilmesi hususunda belediyemizin yoğun bir gayreti var. Çevre illerden de araç talebi bulunulmuş durumda. Tüm kurumlar çalışıyor. Endişe edecek bir durum yok. İnşallah devam eden saatlerde daha farklı bir tablo çıkmayacak önlemleri almaya devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN ARADI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın arayarak ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulunduğunu aktaran Bakan Kılıç, "Sayın Başbakanımızın Samsun ve Atakumlu vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' dileklerini bu vesile ile paylaşıyorum. Samsun Valiliğimiz ev ve işlerini su basan ve zarar gören vatandaşlarımızla ilgili çalışmalarını Atakum Kaymakamlığı ve ilgili diğer birimler üzerinden yürütmektedir. Zarar ziyan tespitleri yapılacaktır. Alınması gereken önlemler de önümüzdeki saatler ve günler itibariyle alınarak vatandaşlarımızla paylaşılacaktır. Etkin bir koordinasyon söz konusu. Panik hali kesinlikle söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.