Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bakan Yılmaz: Çözüm süreciyle Ardahan'ı 2023 vizyonuna hazırlayacağız

Bakan Yılmaz: Çözüm süreciyle Ardahan'ı 2023 vizyonuna hazırlayacağız

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda Doğu illerinin yatırıma doyacağını söyledi. Ardahan’´da partisince düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi ve İl Değerlendirme toplantılarına katılmak için...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 15:24
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çözüm sürecinin olumlu sonuçlanması durumunda Doğu illerinin yatırıma doyacağını söyledi.

Ardahan’´da partisince düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi ve İl Değerlendirme toplantılarına katılmak için şehre gelen Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi'nde partililere hitap etti. Yılmaz, çözüm sürecine değinerek, "Bu topraklarda huzur, güven ortamının pekişmesi çok önemli. Yıllardır kendi enerjimizi kendi içimizde harcadığımız bir mesele. Bunu çözdüğümüz zaman bu terör de Türkiye gündeminden düştüğü zaman, göreceksiniz bu bölgelerde özel sektör yatırımları çok daha fazla olacak. Bu bölge yatırıma doyacak. Bir taraftan komşu ülkelerle ilişkileri geliştiriyoruz. Gürcistan, Karadeniz’´le bağlantılar. Diğer tarafta Orta Doğu ile ilişkiler. Bütün bu ilişkilerle birlikte tarihte bu bölgelerimiz ticaretle nasıl büyüdüyse ticaretle geliştiyse önümüzdeki zamanda da çok daha iyi durumlara gelecek bu bölgemiz. Bu anlamda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ben inanıyorum ki bütün Ardahanlılar bu çözüm sürecine en iyi desteği veriyorlar ve vermeye devam edecekler." dedi.

Ardahan’a yapılan yatırımlara da değinen bakan Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ardahan’ı 2023 vizyonuna hazırlayacağız. Ardahan Üniversitesi'ne 25 milyon TL kaynak aktardık. Sonbaharda doğalgaz vererek kampus inşaatının açılışını yapacağız. Bu konuda vekilimiz Orhan Atalay çok ciddi gayretler gösteriyor. Ardahan’a duble yollar, yeni hastaneler, doğalgaz ve daha bir çok proje kazandırdık. Küçük Sanayi Sitesi'ne kaynak aktararak altyapı ve çevre istinat duvarlarını yaptık. Doğu Anadolu Hayvancılık Projesi (DAP) projesiyle Ardahan’a 1,8 milyon aktardık. Organize Sanayi Bölgesi'ni canlandırarak, 6. Bölge teşvik kapsamında özel sektör yanı sıra yerel yatırımcıları davet etmeliyiz. Bununla göç önlenir.”

Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ise son on yılda şehre ciddi yatırımların yapıldığını, önümüzdeki on yıl için Ardahan'ın Kafkasya’nın merkezi haline geleceğini ifade etti. Atalay, “Önümüzdeki birkaç yıl içinde bunu görmüş olacağız. Bu barış, kardeşlik süreci sonuçlanırsa topa tüfeğe vereceğimiz paralar bu topraklarda yatırım haline gelecek. Ardahan da bundan nasiplenecek. Bu barış sürecine ciddi manada destek olmalıyız. Türkiye ateş çukurunun kenarından kurtuldu. Bu kurtuluşu perçinleyerek kardeş kavgasına son verip, el birliği yaparak ülkemizi yarınlara daha iyi hazırlamalıyız.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz’´a, AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer partililer eşlik etti.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.