Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vekillerin alkol gözlüğü ile imtihanı

Vekillerin alkol gözlüğü ile imtihanı

Milletvekilleri arasında emniyet kemeri konusunda duyarlılığın artırılması amacıyla düzenlenen törende, vekiller kaza anını simülasyon aracı ile birebir yaşadı. Ardından 130 promil alkollü bir sürücünün yaşadığı etkiyi gösteren...

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 13:45
Milletvekilleri arasında emniyet kemeri konusunda duyarlılığın artırılması amacıyla düzenlenen törende, vekiller kaza anını simülasyon aracı ile birebir yaşadı. Ardından 130 promil alkollü bir sürücünün yaşadığı etkiyi gösteren alkol gözlüğünü takan vekiller, düz yolda yürümeye çalıştı. Vekiller bu sırada zor anlar yaşadı.

TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ın himayesinde ve Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi Uluslar arası Polis Birliği Türkiye Başkanlığı ile Polis Akademisi işbirliğinde milletvekilleri arasında emniyet kemeri konusunda duyarlılığın artırılması ve kamuoyunda hassasiyet oluşturulması amacıyla Meclis’te bir etkinlik düzenlendi. Törene, kısa bir süre önce trafik kazası geçirerek hafif yaralanan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar katılamadı.

Etkinlikte önce sağlık komisyonuna üye bazı vekiller emniyet kemeri simülasyon aracını denedi. Emniyet kemerleri takıldıktan sonra simülasyon aracında 360 derece dönen vekiller, birebir kaza anını yaşadı. Vekiller, emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu aktardı. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, daha önce iki kez trafik kazası geçirdiğini, ikisinde de emniyet kemeri sayesinde hayatta kaldığını aktardı.

EMNİYET KEMERİ İLE VEKİLİN SAÇININ TELİ BİLE OYNAMADI

Sağlık Komisyonu Başkan Vekili AK Parti İstanbul Milletvekili Türkan Dağoğlu, kendisinin İstanbul’da bir kaza geçirdiğini ve emniyet kemeri sayesinde ‘saçının telinin dahi oynamadığını’ söyledi. Dağoğlu, bazı sürücülerin araçlarına bindiklerinde uyarı sesini kesmek için emniyet kemerini takıp üzerine oturduğunu belirterek, herkesten bu konuda hassasiyet beklediğini dile getirdi.

Etkinlikte vekiller alkol gözlüklerini takarak hazırlanan platformda da yürümeye çalıştı. Bir anda kendilerini 130 promil alkollü bulan vekiller, zorlukla yürüyebildi. Vekillerin bu sırada yaşadıkları zor anlar kameralara yansıdı. Gözlüğü deneyen vekillerden AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, alkollü bir şekilde yürümenin dahi mümkün olmadığını belirterek, “Alkollü araba kullanmak felaket.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.