Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balbay: “CHP yapan AKP satan partidir”

Balbay: “CHP yapan AKP satan partidir”

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil işçileri ile konuşurken, “CHP Cumhuriyet tarihinin bütün temel ekonomik kurumlarını yapan inşa eden partidir. AKP ise bunları satan karşılığında bir şey yapmayan partidir” dedi. Balbay CHP’nin de tıpkı Cumhuriyet gibi kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurguladı.

  • Ege Postası
  • 04.06.2015 - 16:38
Balbay Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil fabrikalarında işçiler tarafından alkışlarla ve büyük ilgiyle karşılandı. İşçi yemekhanesinde işçilere seslenen Balbay şunları söyledi: “CHP olarak 2015 seçimlerindeki vaatlerimizi bir seçim bildirgesi olarak değil, hükümet programı olarak değerlendiriyoruz.77 milyona hitap eden söylemlerimiz var. Önceliğimiz üreticiler, emekçiler ve emeklilerdir. İktidar CHP’nin ekonomiden anlamadığına ilişkin bir algı yerleştirmeye çalışmaktadır. Tam tersi CHP, CHP kadroları Cumhuriyetin ilanından da önce İzmir İktisat kongresini toplayarak misakı millînin yanında birde misakı iktisadi açıklamışlardır. Yani iktisadi yemin açıklamışlardır. Bunun da hedefinde askeri başarıların ekonomik başarılarla taçlandırılması vardır.”
CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte işçilerle sohbet eden, onlara CHP’nin hedeflerini anlatan Balbay şöyle devam etti:
“İşte en yakın örnek PETKİM. Bu dev kurumu satarken biz yenisini yapacağız, hatta bundan iki tane yapacağız demişlerdi. Bir tane bile yapmadılar. Cumhuriyetin bütün birikimlerini bitirdiler. Biz CHP olarak sadece geçmişin bekçisi değil aynı zamanda geleceğin kurucusuyuz. 20 yüzyılda biz vardık,21 yüzyılda da biz olacağız.”
Balbay iktidarın önceliğinin kendi yakın çevresi ve kendi yarattığı dönem zenginleri olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“AKP iktidarı döneminde İzmir Ankara’ya 5 vermiş bunun karşılığında 1 almıştır. Buna rağmen İzmir, Dünya’da kalkınmada ilk 4 ülke arasına girmiştir. Ülke çapında iktidarı elde etmemiz halinde bunu katlayarak artıracağız. “
İşçiler Balbay’ı alkışlarla karşılayıp alkışlarla uğurlarken CHP sloganları attılar.
 

BALBAY: “ÜRETİCİ BİLİNÇLENDİ AKP İKTİDARINI GÖNDERECEK”

CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Mustafa Balbay önceki akşam Ödemiş’in Kaymakçı mahallesinde gece mitingi yaptı. Balbay mitingde, “Küçük Menderes Ovası Dünya’nın PO Ovası’ndan sonraki en verimli ikinci toprakları, ancak bu bereket üreticinin cebine yansımıyor. Biz iktidarımızda köylüyü yeniden, üreticiyi yeniden Milletin Efendisi yapacağız” dedi.

Balbay önceki gece saat 22.00 sıralarında geldiği Kaymakçıda yoğun ilgiyle ve alkışlarla karşılandı. Balbay bütün çevre köylerden de gelen üreticilere seslenirken, AKP iktidarının önceliğinin üretmek değil tüketmek ve kendi etrafını zenginleştirmek olduğunu söyledi. Balbay şöyle devam etti:
“Uçan Uçağın yakıtı 1 TL. yüzen Gemi’nin yakıtı 1 TL. tarladaki Traktörün yakıtı 4 TL. Bu reva mıdı? Bu tablo gösteriyor ki hükümetin önceliği üreticiler fakirler değil zenginler ve kendi çevresidir, kendi yatırım hedefleridir” dedi.
Balbay Kaymakçı halkının, topraktaki bereketin cebine niçin yansımadığının farkında olduğunu söylerken köylüler arasından, “Onların tek derdi saray yapmak”, ”Onlar kendi gemiciklerinden başkasını düşünmez”, ”CHP iktidara geldiğinde bunların hesabını sorsun” söylemleriyle karşılandı. 

Balbay bunlara karşılık şöyle dedi:
“Bizim önceliğimiz üretenler olacak, alın teri olacak. Köylünün birinci sorunu mazot, ardından gübre ve ilaç geliyor. Bu üçlü kıskacın üretimin hızlandırıcısı olması gerekirken, malesef önünde en büyük gider ve engel haline gelmiş durumda. AKP iktidarının tarımla ekip biçmeyle tek ilgisi tarım bakanının soyadıdır, başka bir ilgisi yoktur” dedi.
Balbay Kaymakçı esnafına da seslenerek şöyle devam etti:
“Üretici daha fazla kazanınca, emeklinin cebine daha çok para girince, bunu nerede harcayacak,  Amerika Birleşik Devletleri’nde m? Hayır. Çarşıya gelecek esnaftan alış veriş yapacak” dedi.

Balbay Türkiye’de 12 milyon insanın belediyesini kaybederek şunları söyledi: “Kaymakçıda bunlardan biri.  Fransa’nın nüfusu 65 milyon, 10 binden fazla belediyesi var.  Türkiye’nin nüfusu 77 milyon 3 bin 500 olan belediye sayısını 3 binin altına indirdiler. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri belediyelik hakkını kaybeden yerleşim yerlerine bu hakkını iade etmek olacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.