Dolar 34,2508
%0.03
Euro 37,6307
%0
Altın 2.918,640
%-0.1
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balçova arsa mağdurlarından sembolik veda!

Balçova arsa mağdurlarından sembolik veda!

40 yıllık imar sorunlarına Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde çözüm arayan Balçovalı Arsa Mağdurları İzmir Büyükşehir Belediyesi ile simgesel olarak vedalaştı. Büyükşehir Belediyesi önünde eylem düzenleyen BAMİD üyesi mağdurlar ve avukatları Mustafa Kemal Turan, Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanmak için İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettiklerini açıklayarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi yetkililerinden helallik istedi. Balçovalı arsa mağdurlarından Büyükşehir'e sembolik veda

  • Ege Postası
  • 10.08.2015 - 18:05
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yaptıkları sıra dışı eylemler ve ilginç hak arama yöntemleri ile sorunlarına çare arayan Balçovalı Arsa Mağdurları, soluğu bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde aldı.  İlk olarak geçtiğimiz hafta içerisinde Manisa’ya giderek İzmir’den ayrılmak istediklerini açıklayan mağdurlar, bu sefer de İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde veda töreni düzenledi.
 
VEDA’YA GELDİLER, İZMİR’DEN HELALLİK İSTEDİLER
Söz konusu talepleri için İçişleri Bakanlığı’na müracaat eden BAMİD çatısı altında örgütlenen Balçovalı Mağdurlar, imar hakları için bir kez daha eylem düzenledi. Sorunlarına çare bulunamadığından ve imar krizine çözüm üretilmediğinden ötürü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılarak Manisa’ya bağlanmak istediklerini açıklayan mağdurlar adına açıklamada bulunan Avukat Mustafa Kemal Turan, “1970 yılından bu yana hak ihlaline uğradığımız AİHM tarafından da tescil edilmiştir. Yapılan kıymet takdiri tespitinde metrekare başına 750 lira olmak üzere tazminat talebimiz uygun görüldüğü takdirde İzmir’deki belediyelerin bu parayı nasıl ödeyeceklerini çok merak ediyoruz. Aynı kentte aynı imar hukuku ile bize bir verilirken, holdinglere 20 verilmeye devam ediliyor. Ya onlar bizim gibi olsun, ya da biz de onlar gibi olalım. Buradan Balçova Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine sesleniyoruz. İzmir’deyken sizlerden fayda göremedik, sorunlarımız çözülemedi. Bari giderken bir vedayı bizlere çok görmeyin. Bir güle güle deyin, bir elimizi sıkın” dedi.
 
BELEDİYEYE DAVA: O RESİM DUVARDAN İNDİRİLSİN
Eylemleri sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na seslenerek “Başkan dışarı” sloganları atan Balçovalılar adına açıklamasını sürdüren Avukat Turan, Büyükşehir Belediyesi aleyhine İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi’ne dava açtıklarını belirterek, “Belediyenin şeref duvarında eski başkanlardan Hacı Hasan Paşa’nın resmi asılı. İndirilmesi için dava açtık. İşgal zamanında kendi maaşına 15 kat zam yapan, hazineyi gemiye yükleyip Yunanistan’a kaçan ve görevini yurt dışında geçiren İzmir’in belediye başkanının resminin o duvardan indirilmesini istiyoruz. Adının kirliliğinin belediye bulaşmasından korkuyoruz. Şahıslar gelip geçidir, icraatler kalıcıdır” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı öncesinde düzenlenen eylem olaysız şekilde son buldu. 



ÇİFT KALE MAÇ YAPTILAR
Belediye binasının önünde uzun dönemdir stat sorunuyla boğuşan Göztepe Spor Kulübü’nün taraftarları da bir eylem gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz dönemde Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in yaptığı açıklama sonrası kapasitesi 21 bine çıkarılması planlanan stat ve sosyal tesis inşaatı için Gençlik ve Spor Bakanlığı ek arazi talebinde bulundu.
Gençlik Spor İl Müdürlüğü 37 bin metrekarelik alana yayılacak proje için Büyükşehir Belediyesi’nden mevcut tesis yanındaki bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisinin bedelsiz devrini istedi. Tapu sahibi Büyükşehir, stat inşaatını engelleyici bir yaklaşım olmadığını vurgularken, hissenin arazinin ön plan ve projelerin iletilip değerlendirilmeye alınması ve söz konusu alanda sadece stat ve otopark yapılması kaydıyla devredilebileceğini bildirdi. Alanın şartsız devrini isteyen taraftar Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu’na tepki gösterdi.  ‘Göztepe çıldırdı stadını istiyor’ şeklinde slogan atan kalabalık kendi arasında sembolik olarak çift kale maç yaptı. Oturma eylemi de gerçekleştiren grup olaysız şekilde dağıldı.  

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.