Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Balıkesir'in değerleri Ankara'da tanıtılacak

Balıkesir'in değerleri Ankara'da tanıtılacak

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 10-13 Ekim 2013 arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde, Balıkesir Tanıtım Günleri düzenleneceğini söyledi. Turhan, yaptığı açıklamada, "Dört gün sürecek etkinliklerde şehrimizin kültürü, folkloru,...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 13:22
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, 10-13 Ekim 2013 arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde, Balıkesir Tanıtım Günleri düzenleneceğini söyledi. Turhan, yaptığı açıklamada, "Dört gün sürecek etkinliklerde şehrimizin kültürü, folkloru, tarım, gıda ve hayvancılık ürünlerinin yanında yöresel yemekleri, madenleri ve termal kaynaklarını tanıtacağız. Bu etkinliklerin, önümüzdeki yıllarda İstanbul Feshane'de yapılmasını planlıyoruz." dedi.

Vali Turhan, ulusal ve yerel gazetelerle ajansların temsilci ve çalışanlarıyla kahvaltılı toplantıda biraraya geldi. Toplantıya Vali yardımcıları Nusret Şahin ve Selda Dural ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdullah Soykan da katıldı. Soykan, Balıkesir Tanıtım Günleri'nin hazırlık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Söz konusu tarihin seçilmesinin, Balıkesir'in "10" olan trafik plakasıyla ilgili olduğunu söyledi. Amaçlarının Balıkesir'in kültürünü, folklorunu, tarım, gıda ve hayvancılık alanındaki bütün ürünlerini Ankara'ya taşımak olduğunu belirten İl Müdürü Soykan, "Çalışmalarımızı valilik, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte yaptık. AKM'de üç tane tanıtım merkezi alan var. Bu alanlarda ilimizin tanınmış firmaları, mutfağımızı tanıtacak. Ayrıca zeytinyağlı yemeklerimiz de yapılıp vatandaşlara ikram edilecek. Bütün geleneksel yemek ve tatlarımız Ankara'ya taşınacak. Kuru gıda çadırımızda da ilimizdeki lezzetler bulunacak. Burada 55 firmamız yer alıyor. Bütün ilçelerimizin değerleri burada bulunacak. Tanıtım günlerinde sadece valiliğimiz değil, belediyemiz, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, hepsi elbirliğiyle bu stantların tasarımını planladılar." şeklinde konuştu.

Vali Turhan bu organizasyonun çok ciddi olduğunu ve herkesin destek vermesini isteyerek, daha iyisi için her türlü teklife açık olduklarına da dikkat çekti: "Amacımız, ilimizi doğru tanıtabilmektir. Bundan sonraki süreçte İstanbul Feshane ağırlıklı olarak çalışmak istiyoruz. Etkinlikler, 500 bin liralık bir bütçeyle yapılıyor. Bunu birçok kuruluşla birlikte karşılıyoruz. Birkaç seçenek vardı önümüzde ancak en uygunu bu şekilde yapmaktı." Bu etkinliğin ilk kez il dışında yapıldığına işaret eden Turhan, "Ayrıca Ankara'da hemşehri sayımız az, 100-200 bin arasında ziyaretçi gelmesi bekleniyor. Kurban Bayramı öncesinde yapılıyor olmasını avantaj olarak görüyorum. Elçilik ve bütün konsolosluklara yönelik, ilimizi tanıtacak dar kapsamda bir tanıtım yapılacak. Balıkesir Tanıtım TIR'ı çalışmamız var. Projemiz hazır. TIR'da dev bir ekran olacak, Balıkesir'in her değerini tanıtacak, satış yapacak. Bunu bu organizasyona yetiştirmeye çalışıyoruz. Bütün yıl çalışacak. Biraz zorlarsak yurtdışına bile çıkarabiliriz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.