Dolar 34,2793
%0.02
Euro 37,5122
%0.04
Altın 2.929,270
%0.04
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Erdoğan: AB akıl tutulmasından kurtulmalı

Başbakan Erdoğan: AB akıl tutulmasından kurtulmalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden daha fazla Avrupa Birliği’ni (AB) hak eden ülke olduğunu söyledi. Avrupa’nın en reformcu ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “AB bu akıl tutulmasından...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:01
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden daha fazla Avrupa Birliği’ni (AB) hak eden ülke olduğunu söyledi. Avrupa’nın en reformcu ülkesinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “AB bu akıl tutulmasından biran evvel kurtulmalıdır.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada Türkiye’nin AB adaylığı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Avrupa’nın birçok ülkesinden Türkiye’nin daha ilerde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Şu anda tartışmasız Avrupa’nın en reformcu hükümetiyiz.O yüzden bugün birçok AB ülkesinden ilerdeyiz. AB üyesi olmayı birçok Avrupa ülkesinden daha çok hak eden biziz. Ancak bu gerçek de görmezden geliniyor. Bu gerçeğin de üzeri örtülmeye çalışılıyor. AB bu akıl tutulmasından biran evvel kurtulmalıdır. AB ekonomik ve siyasi krizlerle yabancı düşmanlığını tahrik eden ayrımcı siyasetle içine düştüğü bu bataklıktan biran önce çıkmalıdır. AB artık bu yanlıştan biran önce kurtulmalı. Gerçeklere sırtını dönmekten vazgeçmeli. Gerçeklerle cesur bir şekilde yüzleşmeli. Şunu herkes bilsin ki Türkiye artık eski Türkiye değildir. Türkiye artık 21. yüzyılın parlayan yıldızıdır. Türkiye bölgesinin parlayan yıldızıdır.” ifadelerini kullandı.

IMF ile olan borcu da salı günü kapatacaklarını ifade eden Erdoğan, “Salı günü 10 yıl önce IMF’den 23 buçuk milyar dolar borç alan Türkiye vardı. Şimdi o borcun son taksidini Salı günü kapatıyoruz. IMF ile dosya kapanıyor. Şunu da söyleyeyim; IMF’nin yüzde 2 ortağıyız. Dolayısıyla patron durumundayız. Borçlu durumunda değiliz. Türkiye ileri demokratik standartları ile güçlü ekonomisi ile aktif dış politikası ile geleceğin en fazla umut vaat eden ülkesidir.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.