Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kocaoğlu'ndan Ankara raporu

Başkan Kocaoğlu'ndan Ankara raporu

Gündüz saatlerinde Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Eylül öncesinde kulisleri hareketlendiren “Acaba adaylık başvurusuna mı gitti'” dedikodularına yanıt verdi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İzmirli bisiklet severlerle bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve kent içindeki yeni bisiklet yollarına ilişkin projelerini anlatan Başkan Kocaoğlu, Ankara ziyaretine ilişkin tüm detayları açıkladı.

  • Ege Postası
  • 27.08.2013 - 21:31
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bisiklet severler ile bir araya gelerek Kıyı Tasarım Projesinin detaylarını görsel sunum eşliğinde açıklayan Başkan Kocaoğlu, etkinlik öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kocaoğlu, Ankara ziyaretinin asıl amacının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşme olduğunun altını çizerek, Parti Genel Merkezi’nde adaylığına dair herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini belirtti.

"KOCAOĞLU ROTAYI ANKARA'YA ÇEVİRDİ"HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

“ADAYLIK İÇİN DEĞİL, FUAR DAVETİ İÇİN GİTTİM”

Ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Aziz Kocaoğlu, “Çevre Bakanlığı’nda işim vardı, randevum vardı. Gittim, ama genel merkeze sadece 5 dakikalığına uğradım. Oradan da geri döndüm. 2 Eylül süreci ile ilgili hiçbir şey olmadı. Ziyaretimin adaylıkla ya da başka bir şey ile alakası yok. Sayın genel başkan ile de kapıdan görüştüm. Ben genel başkandan randevu alıp gitmedim. Bakanlık’ta işim bitince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile beş dakika görüştük. Orada ayaküstü 29 Ağustos’taki fuar açılışını konuştuk. Kendisini daha önce de davet etmiştim, davetimi yineledim. O da büyük ihtimalle fuara gelecek. Çok büyük bir anormallik olmazsa gelecek. Onun dışında başka bir şey yok” diye konuştu.

ÇEVRE BAKANLIĞI’NDA GÜNDEM KÖRFEZ VE ÇED RAPORU

Bakanlık ile temaslarının detaylarını da aktaran Kocaoğlu, “Çevre Bakanlığı’nda körfez ile ilgili, ÇED süreci ile ilgili konuları görüştük. Marina ile ilgili daha önce görüşmüştük, o konu gündeme gelmedi. Marina Çevre Bakanlığı ile ilgili değil, DLHA ile ilgili bir konu. Onu zaten sürekli Metin Tahan Bey ile görüşüyoruz. Marinaların yeri ile ilgili konuyu sürekli görüşüyoruz. Hatta geçen hafta da görüştük. Onu takip ediyoruz. Aklın yolu bir. Sanıyorum o iş karşılıklı fikir alışverişi ile çözülecek. Bizim savunduğumuz şeylerin doğruluğunu herkes kabul ediyor. O konuda bir düzeltme yapılacak. Metin Tahan Bey bana öyle bir söz vermedi ama, bence Mavişehir’e geri dönmeli. Bizim düşündüğümüz yerin daha sağlıklı olduğu görüşünde. Kararı üst yönetim, yani Bakanlık kararını verecek” dedi.

“KÖRFEZDE EN UFAK BİR SIKINTI YOK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti; “ÇED sürecinin tamamlanmasından sonra Körfez’den çıkartılacak çamurun arıtıldıktan sonra uygun yerlere dökülmesi ile ilgili problem yok. Dökülecek çamurlarla ilgili Kuş Cenneti’nin alanında sorun yok. Prof. Dr. Mehmet Sıkı hoca da başından beri bu proje ile ilgileniyor. Kendisi ile de malzemelerin nereden bertaraf edileceği ya da geri dönüştürüleceği konusunda mutabıkız. İzmir’de körfez konusunda da, limanın büyütülmesi konusunda da, çıkan malzemenin rehabilitasyonu konusunda da en ufak bir sıkıntı yok.”

“TÜP GEÇİDİ MASAYA YATIRMAK ZORUNDAYIZ”

Kocaoğlu son olarak körfezde yapılması planlanan ve Üçkuyular ile Bostanlı arasında projelendirilen tüp geçit projesi hakkında önemli bilgiler verdi. Körfezdeki tüp geçit projesinde imar planına not eklenmesi ile ilgili meslek odalarından gelen itirazları değerlendiren Kocaoğlu, “O konu yeni ortaya çıkan bir durum. İzmir bunu enine boyuna tartışır. Biz de ne yapacağız, nasıl adım atacağız, ona kara vermeye çalışıyoruz. Odalarımız ve İzmir halkı da tüp geçidi masaya yatırmak zorunda” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET ZİRVESİNDEN KISA KISA…

Tarihi Havagazı Fabrikası’nın bahçesinde düzenlenen etkinlikte kendileri ile birlikte oturan Başkan Kocaoğlu’na ve Ulaştırma Daire Başkanlığı ile ESHOT’a sıkıntılarını ileten bisiklet kullanıcıları, bisikletleri ile toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmak istediklerini belirtirken, en büyük sıkıntılarının ise toplu taşımada görev alan ESHOT şoförlerinin kendilerine karşı hoşgörü ile yaklaşmadıklarını ve trafikte zorlandıklarını belirtti. Kent genelinde bisiklet park yerleri de isteyen bisiklet severler, belediye bünyesinde engelliler masası gibi “Bisiklet Masası” oluşturulmasını istedi. Diğer yandan taleplerini aktarmak amacı ile belediye meclisine katılmak istediklerini belirten bisikletlilere gülerek karşılık veren Başkan Kocaoğlu, kentin dört bir yanından gelen bisikletçilerin EXPO yolunda ilerleyen İzmir’de “Bisiklet Master Planı” taleplerine de kulak verdi. Bisiklet severlerin yakın ve sıcak ilgisi ile karşılaşan Başkan Aziz Kocaoğlu, etkinlik süresince bisikletlileri dikkatle dinlerken, yer yer ilginç diyaloglar da yaşandı. Bisikletinin çalındığını dile getiren bir bisiklet severin Başkan Kocaoğlu’ndan yardım isterken, kendisine “Size baba diyebilir miyim'” şeklinde seslenmesi yer yer gülüşmelere neden oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.