Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Kürüm’den miting gibi adaylık başvurusu

Başkan Kürüm’den miting gibi adaylık başvurusu

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, yeniden talip olduğu belediye başkanlığı için aday adaylık dosyasını, kendisine destek veren partililer ve halkın yoğun katılımı ile CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı’na sundu. Başkan Kürüm, eşi Fatma Kürüm, çocukları ve 7 yaşındaki torunu Defne ile birlikte geldiği CHP İlçe Başkanlığı’nda, dosyasını İlçe Başkanı Polat Manduz’a teslim etti. Yoğun ilgi nedeniyle açıklamasını ilçe binasını önünde yapan Kürüm, “Projelerimizi hayata geçirmek için bir dönem daha istiyorum. Hedefimiz yüzde 100 zafer. Karabağlar’da 50 bin oy farkla seçimi alacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 18:04
İZMİR- Karabağlar Belediye Başkanı Kürüm’ün, aday adaylığı açıklaması büyük coşku nedeniyle adeta miting havasına dönüştü. CHP İlçe Başkanı Manduz, Başkan Kürüm ve eşini karşıladı, aday adaylığı başvurusu dosyasını aldı. Kürüm’ün, aday adaylığı açıklamasında, ailesinin yanı sıra CHP il ve ilçe yöneticileri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve yönetimi, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sendika yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Açıklamasını parti binası önünde yapan Kürüm’e, coşkulu kalabalık, “Ezenin karşısında, ezilenin yanında”, “7’den 70’e herkesin Başkanı”, “5 yıl daha”, “Karabağlar seninle gurur duyuyor” sloganları ve pankartları ile destek verdi. Karabağlar’da 5 yılda büyük değişim yarattıklarını belirten Kürüm, “Devam eden yatırımların ve yapılacak projelerin tamamlanması içi bir dönem daha istiyorum” dedi.

Göreve geldiklerinde Karabağlar Belediyesi’nin bir hizmet binası dahi olmadığına dikkati çeken Kürüm, büyük projelere, tasarruf anlayışıyla imza attıklarını, Karabağlar’ı geleceğe taşıdıklarını söyledi. Kürüm, şunları söyledi:
“Bu süreçte beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız, Karabağlar Belediyesi’nin koşullarını biliyordunuz, bir hizmet binamız dahi yoktu. Hatta ilk imzamı parkta bulunan bir bankta atmıştım. Burada 4,5 yıl içinde, sizlerle birlikte çok şey yaptık. Karabağlar’ın her karış toprağında alın terimiz var. Karabağlar’da her yaptığımız işin en iyisini yaptık. 1200 öğrenciye hizmet veren eğitim merkezi KARBEM’i hizmete açtık, Gıda Bankası ise 1300 aileye ulaştık, destek olduk. Yeşil alanlarımızı 350 bin metrekareden, 750 bin metrekareye çıkardık. Seçim öncesi tüm taahhütlerimizi yerine getirdiğimiz gibi taahhüt etmediğimiz pek çok çalışmaya da imza attık. Sosyal belediyecilik anlayışımızla takdir topladık. Uzundere’de sadece Karabağlar’ın değil, İzmir’in, Türkiye’nin projesini hayata geçirdik. Önümüzdeki aylarda hizmete açarak, 1500 kişiye istihdam sağlayacak bu proje artık sadece bizim projemiz değil. CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, “Bizim projemiz ne aşamada” diye, önceki gün Kuşadası’nda sordu. Ekim ayında hizmete açacağız”


Önümüzdeki 5 yılda projelerinin hız kez kesmeden süreceğini belirten Kürüm, amacının İzmir’i modern şehircilik anlayışıyla, İzmir’le bütünleştirmek olduğunu söyledi. Mobilyayı marka yapma, eğitim seviyesini daha da yükseltmek gibi pek çok projeleri olduğuna dikkati çeken Kürüm, “Bugüne kadar Karabağlar’ın yarınlarını inşa ederken, rantçılara teslim etmedik, etmeyeceğiz. Taşeronu sokmadık, sokmayacağız.
Karabağlar’da sizlerin desteği ile çalıştık, ürettik. Hizmet yarışında bundan sonra da sizlerin desteğini istiyorum. El ele vererek, birlikte yürüyelim istiyorum. Karabağlar’da yüzde 100 zafer istiyorum. 50 bin oy farkla bu seçimi almak istiyorum” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Manduz ise aday adaylığını açıklayan Kürüm’ü tebrik etti, başarılar diledi. Konuşmasında hükümeti sert bir dille eleştiren ve Başkan Kürüm’ün 4.5 yılda Karabağlar’da takdir edilmesi gereken büyük hizmetler ürettiğine, projeleri hayata geçirdiğine dikkati çeken Manduz, “Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ‘ben yeniden adayım’ diyor, yolu açık olsun. Adaylığı kesinleştiğinde, ben ve örgütüm aslan gibi arkasında durup çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Kürüm, eşi Fatma Kürüm ve İlçe Başkanı Manduz, barış mesajları vererek, Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini hatırlatarak, güvercin uçurdu. Konuşmaların ardından topluluk, 10. Yıl marşını hep birlikte söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.