Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1023
%0.12
Altın 2.860,780
%1.11
Bist-100 9.967,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Murzioğlu, Samsun’un yüz akı şirketleri kutladı

Başkan Murzioğlu, Samsun’un yüz akı şirketleri kutladı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan anketle hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren dört Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı....

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:24
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından yapılan anketle hazırlanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren dört Samsunlu firmayı başarılarından dolayı kutladı.

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, İSO’nun raporunda Samsun’dan 4 firmanın Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alarak kentin yüz akı olduklarını söyledi. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayici Kuruluşu’nun 2012 yılı raporu sonuçları açıklandığını kaydeden Murzioğlu, listedeki şirketleri şöyle sıraladı: “Samsun’dan Yeşilyurt Demir Çelik Endüstrisi ve Liman İşletmeleri Ltd. Şti. üretimden net satışlara göre 726 milyon 423 bin 844 TL ile listede 102’nci sırada yer alırken, geçen yıl listenin 441’inci basamağında bulunan Samsun Makine Sanayi A.Ş ise üretimden net satışlara göre 273 milyon 538 bin 237 TL ile bu yıl 303’üncü sıraya yükseldi. Listede üst sıralara tırmanan bir başka firma ise Ulusoy Un San. ve Tic. A.Ş oldu. Bir önceki yıl 378’inci basamakta yer alan Ulusoy Un Sanayi ve Tic. A.Ş, bu yıl açıklanan raporda üretimden net satışlara göre 224 milyon 853 bin 530 TL ile 365’inci sıraya yükseldi. Samsun’da üretim gerçekleştiren bir başka firma olan Borsan Kablo Elektrik Aydınlatma İnşaat San. ve Tic. A.Ş ise bu yıl ilk defa Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşları arasına girmeyi başardı. Borsan, 167 milyon 797 bin 706 TL ile listede 495’inci basamakta yer alarak Samsun’un gururu oldu.”

İSO tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasına giren dört firmayı başarılarından dolayı kutlayan Başkan Murzioğlu, “Üreten, istihdam yaratan, ekonomiye katkı sağlayan tüm firmalarımızla ne kadar övünsek azdır. Bizler bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak, daha mutlu olmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız, daha çok birlik içinde olmalıyız. Tüm zorluklara rağmen Samsun’dan dört firmamızın sıralamada yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bugün Türkiye’nin ilk 500 firması arasına girerek göğsümüzü kabartan dört firmamız, bir ekonomik başarı öyküsünün kahramanı, Samsun’un gelişme ve kalkınma çabasının çok önemli katkı sağlayıcılarıdır.” diye konuştu.

Açıklamasında, Samsun’un, uluslararası gelişmeleri ve değişimleri ihmal etmeden geleceğe azim ve kararlılıkla yürüdüğüne vurgu yapan Murzioğlu, “Artık bundan sonra şehirlerin gelişmişlikleri, sıralamaları ihracatlarıyla beraber ölçülecek. Samsunumuzun her şeyiyle gurur duyuyoruz ama ihracatımız istenilen seviyede maalesef değil. Samsun ihracat stratejisi ilgili olarak odamız koordinasyonunda yetkili kurumlarımızla bir eylem planı hazırlandı. Planda, Samsun'un ihracatta hedef olarak koyduğu stratejiler belirlendi. İnşallah belirlediğimiz hedefimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun’un bu gücü ve potansiyeli var. Temennimiz ve çabamız listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artmasıdır. Bu vesileyle ekonomik anlamda ortaya koydukları çaba, sağladıkları katmadeğerlerle Samsun'u ve Türkiye'yi daha güzele taşıma kararlılığında bizlere gurur getiren tüm iş adamlarımızı ve onların şahsında bu başarıya katkı veren herkese bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyorum.” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.