Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,1009
%0.12
Altın 2.866,970
%1.33
Bist-100 9.950,00
%-0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eczacılar ilaç fiyatlarındaki düşüşe tepkili

Eczacılar ilaç fiyatlarındaki düşüşe tepkili

İlaç fiyatlarındaki düşüşün eczacılara telafisi olmayan bir kayba yol açtığı belirtildi. Erzurum’da eczacılık yapan Faruk Altun, son 10 yıl içerisinde fiyat indirimi ve kamu kurum iskontosu uygulaması ile ilaç fiyatları iddia edilenin...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:11
İlaç fiyatlarındaki düşüşün eczacılara telafisi olmayan bir kayba yol açtığı belirtildi. Erzurum’da eczacılık yapan Faruk Altun, son 10 yıl içerisinde fiyat indirimi ve kamu kurum iskontosu uygulaması ile ilaç fiyatları iddia edilenin aksine artmak bir yana yüzde 90 azalma olduğunu savundu.

Fiyat indirimleri eczacıların tepkisini çekiyor. Konuya ilişkin açıklamada bulunan eczacı Faruk Altun, "1 Nisan 2003'te 115 TL tutan antibiyotik, öksürük şurubu, analjezik ve antidepresandan oluşan bir reçete için devlet 1 Ocak 2013'te 23 TL ödüyor. Bu düşüşün yanı sıra son on yıldaki enflasyon artışı da göz önünde bulundurulduğunda eczacıların uğradıkları ve telafi edilmeyen kayıp yüzde 90'ın üzerinde olmuştur." dedi.

Eczacıları vatandaşlarla ilaç firmaları arasında kaldığını, bu durumda vatandaşı mağdur etmemek için zararına çalıştıklarını kaydeden Altun, şöyle konuştu: "İlaç sanayi fiyat düşüşlerini kendi kaynaklarından karşılamayı reddedince, fiyat düşüşlerinin yükünü karşılamak eczacıya kaldı. İlacı eczane üzerinden geçerken eczacıyı zarara uğratan, devlete yapması gerekli iskontoyu yapmayıp bunu eczacının sırtına bırakan, eczacıların ticari iskontolarını sıfırlayan, kamu kurum iskontosu farklarını ödemeyen ve stok zararını karşılamayan firmaların ilaçlarını satabilmesi bundan böyle mümkün olmayacak. İlaç fiyat farklarını ödemeye mecbur bırakılan hastaların, reçetelerini eczaneye bırakıp gidiyor. Vatandaşla karşı karşıya kalan eczacılar oluyor. Onlara derdimizi anlatamıyoruz. Çünkü vatandaş kapıdan giriyor, bekleyen hastası var, bir sürü işlem yapılıyor. En büyük sıkıntı bu konu oluyor. Biz sıkıntılarımızın karşılığını bekliyoruz. Yetkililerin yardımını bekliyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.