Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AKAD Başkanı Yenmiş: Ayrıştırmadan değil birleştirmeden yanayız

AKAD Başkanı Yenmiş: Ayrıştırmadan değil birleştirmeden yanayız

İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, ayrıştırmadan değil, birleştirmeden yana olduklarını söyledi. İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği Başkanı Nihat Yenmiş ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 15:49
İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihat Yenmiş, ayrıştırmadan değil, birleştirmeden yana olduklarını söyledi.

İskenderun Alevi Kültür Araştırma Derneği Başkanı Nihat Yenmiş ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
İskenderun’da alevi kültürünü yaşamak ve yaşatmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden dernek Başkanı Nihat Yenmiş, Hatay’ın bu bağlamda örnek bir mozaik oluşturduğunu belirtti. Hatay’da yüz yıllardır şehrimiz barış ve hoş görü ortamının hakim olduğunu dile getiren Yenmiş, “Ayrışmadan değil birleştirmeden, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamadan yanayız.” ifadesini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, “Hatay coğrafi yapısı, tarihsel konumu itibari ile barış ve hoş görünün dinlerin kesiştiği medeniyetlerin buluştuğu bir şehir. Böylesi bir şehirde barış ve hoşgörünün hakim olması, dileyen insanların ibadetlerini dilediği gibi yerine getirmeleri ve bu konuda hür olduğunu görmekteyiz. Her ine ve her inanca da saygı göstermek durumundayız. Bu bağlamda hoşgörü keti olan şehrimizde birlikteliğimizi kimse bozamayacaktır.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.