Dolar 34,1128
%0.28
Euro 38,0368
%-0.05
Altın 2.867,770
%1.36
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ESKİ Genel Müdürü Ertek: İçme sularımız temiz

ESKİ Genel Müdürü Ertek: İçme sularımız temiz

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehir içme sularının temiz olduğunu söyledi. Genel Müdür Ertek, geçen gün suların kirli olduğu iddia edilerek Valisi Ahmet Altıparmak’a şikayette bulunulan semtte de...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 15:12
Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehir içme sularının temiz olduğunu söyledi. Genel Müdür Ertek, geçen gün suların kirli olduğu iddia edilerek Valisi Ahmet Altıparmak’a şikayette bulunulan semtte de suları inceledi.

ESKİ Genel Müdürü Ertek, 'Sularımız temiz değil. Evlerimizden akan suyu içemiyoruz' diyerek Vali Altıparmak’a şikayette bulunan Sıtkı Akın adlı vatandaşın iddialarına cevap vermek üzere, söz konusu semte giderek içme sularından numune alarak inceletti. Ertek, yaptığı gezi ve inceleme sonrası semt sakinlerinin su kirliliği konusunda şikayetçi olmadıklarını ileri sürdü. İçme sularının kaliteli ve temiz olduğunu belirten Ertek, "Laboratuvar sonuçları ortada. İlmin ışığı altında bizim söylediklerimizin değeri var. Her önüne gelenin niyetine göre suyumuzun kalitesini belirlemek doğru değildir. Biz kafadan değil, su analiz raporuna göre konuşuyoruz. Ortada bir pislik var ise o da şahsın binasında bulunan su deposundan kaynaklanıyordur. Eğer öyle bir şey var ise de herhangi bir ücret almadan depolarını temizleriz.” dedi.

Bugüne kadar semt sakinlerinden suların temiz olmadığı yönünde herhangi bir şikayet almadıklarını belirten Ertek, “Şimdi birisi çıkmış sularımız iyi değil diyor. Ama semt sakinleri ise bunun tam aksini söylüyor. Hiç tereddüt etmeden musluktan akan suyu kullandıklarını ve gönül rahatlığıyla içtiklerini söylüyor. Bu iddiada bulunan vatandaşımız art niyetli değilse mutlaka bilgi noksanlığı olan biridir.” diye konuştu.

Günlük su analizi yaptırdıklarını ve sonuçlarını Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden yayımladıklarının altını çizen ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “Suyumuzdan eminiz. Biz şehre 24 saat temiz ve mineral açısından zengin ve kaliteli su veriyoruz. Bunun aksi iddialar doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.