Dolar 34,1102
%0.28
Euro 38,1088
%0.14
Altın 2.862,670
%1.18
Bist-100 9.941,00
%-0.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustafapaşa’nın Beydere Vadisi, Ihlara Vadisi'ne rakip

Mustafapaşa’nın Beydere Vadisi, Ihlara Vadisi'ne rakip

Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı turistik Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, sınırları içerisinde yer alan Beydere Vadisi'nde yaptıkları projenin tamamlanmasıyla Kapadokya bölgesinin en gözde vadisi konumundaki Ihlara Vadisi’nden...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 15:47
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı turistik Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, sınırları içerisinde yer alan Beydere Vadisi'nde yaptıkları projenin tamamlanmasıyla Kapadokya bölgesinin en gözde vadisi konumundaki Ihlara Vadisi’nden çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Başkan Ak, Kapadokya’nın gözde turizm merkezlerinden biri olan beldede bulunan tarihi konakları, kiliseleri, manastırları, peribacalarını, güvercinlikleri, kral mezarlıklarını ve vadileri yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmak için mimar, arkeolog, çevre ve şehircilik uzmanlarının yoğun bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, "Beydere Vadisi'ni turizme kazandırmak amacıyla hazırladığımız proje kapsamında geçtiğimiz yıl kanalizasyon, altyapı ve dere ıslah çalışmalarını tamamladık. Bu yıl içerisinde kiliseler, manastırlar, peribacaları, güvercinlikler ve kral mezarlıklarını barındıran Beydere Vadisinde yürüyüş, bisiklet, motosiklet, at turu safari ve mesire alanlarının devreye girmesi için 10 mimar, arkeolog, çevre ve şehircilik ünlü uzmanın yer aldığı ekip çalışmalarını yoğunlaştırdı. Beydere Vadisi projesi tamamlandığında Ihlara Vadisi’nden çok daha üstün bir vadi haline gelecek." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.