Dolar 34,1178
%0.3
Euro 38,0472
%-0.02
Altın 2.867,630
%1.35
Bist-100 9.916,00
%-0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Toplu taşıma araçlarına 'engeli rampası' zorunluluğu ertelendi

Toplu taşıma araçlarına 'engeli rampası' zorunluluğu ertelendi

Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, toplu taşıma araçlarına engelli rampası zorunluluğunun 7 Temmuz 2015 tarihine ertelendiğini belirtti.Aydın yaptığı açıklamada, mevcut servis ve minibüslere aparat takılarak...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 15:40
Mersin Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Nesil Aydın, toplu taşıma araçlarına engelli rampası zorunluluğunun 7 Temmuz 2015 tarihine ertelendiğini belirtti.

Aydın yaptığı açıklamada, mevcut servis ve minibüslere aparat takılarak engeliler için rampa kurulması zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak bunun sektörde kaosa yol açtığını vurguladı. Mevcut modellerle bu uygulamanın imkansız olduğuna dikkat çeken Aydın, minibüs imalatı yapan firmaların ise yeni bir model için aylarca çalışması gerektiğini söyledi. Böyle bir uygulamanın esnafı büyük oranda mali külfetin altına sokacağını anlatan Aydın şöyle devam etti: “Engelli vatandaşları taşıma sadece araçlara rampa kurulmasıyla giderilemeyecektir. Rampa olsa bile durakların ve kaldırımların buna göre ayarlanması gerekir. Mevcut minibüs ve servis araçlarına rampa konulmasının engelli araçlarının fiziki büyüklükleri nedeniyle mümkün değil. Bu ancak yerel yönetimlerin tahsis edeceği araçlarla uygulanabilir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.