Dolar 34,1094
%0.27
Euro 38,1009
%0.12
Altın 2.866,970
%1.33
Bist-100 9.950,00
%-0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nakıboğlu: İstikrarlı büyümeyi sürdürüyoruz

Nakıboğlu: İstikrarlı büyümeyi sürdürüyoruz

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2012 yılı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında, Gaziantep'in bir önceki yıl 19 olan...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:14
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (GAOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan 2012 yılı 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında, Gaziantep'in bir önceki yıl 19 olan firma sayısını 23’e yükseltmeyi başardığını bildirdi.

Cahit Nakıboğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Sanayimiz günden güne büyüyor. Geçtiğimiz yıl 19 firmamız listede yer alırken, bu yıl ise 23 firmamız yer aldı. Firmalarımızın üretimden satışlarda gösterdikleri bu başarı, ülke ekonomisinin geleceğine yönelik önemli bir sonuçtur.” dedi.

Gaziantep yıllardır İSO 500 listesinde istikrarlı bir başarı sergilemiş ve gücünü koruduğunu aktaran Nakıboğlu, "Sanayisi ile Türkiye'ye her zaman model olmayı başaran Gaziantep, bugün bu misyonunu yine sürdürmüştür. İSO 500 listesinde Gaziantepli firmaların sayısının arttığını görmek hatta bir çok firmamızın sıralamada daha iyi yerlere geldiğini görmek memnuniyet vericidir. Üretimin önemine inanarak çalışmalarını sürdüren, listeye giren veya girmeyen tüm sanayicilerimizi kutluyorum." diye konuştu.

Beşinci organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesiyle listedeki firma sayısının daha da artacağını dile getiren Nakıboğlu, "Organize Sanayi Bölgesi’nde şu anda yaklaşık 100 bin işçi istihdamı gerçekleşiyor. Beşincisinin faaliyete geçmesiyle birlikte bu rakamın 150 bini geçeceğini tahmin ediyoruz. Doğru yatırım, inovasyon ve kalifiye elemanlarla İSO listesindeki firma sayımız her geçen yıl artacaktır. Bildiğiniz üzere kalifiye eleman sıkıntısı sanayicilerimizin en büyük sorunudur. Biz bu sorunu kökünden çözmek için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve OSB’mize hem meslek yüksek okulu hem de endüstri meslek lisesi yaptırdık. Lisemiz bu yıl faaliyete geçecektir." şeklinde konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.