Dolar 34,1097
%0.28
Euro 38,0997
%0.11
Altın 2.864,820
%1.26
Bist-100 9.928,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık-Sen: Aile hekimleri nöbet tutmasın

Sağlık-Sen: Aile hekimleri nöbet tutmasın

Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yaptı. Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 19 Temmuz 2013 tarihli Resmi...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 16:22
Sağlık Bakanlığı, Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nde bazı değişiklikler yaptı. Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve 19 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğin, aile hekimlerinin nöbet mağduriyetini arttırdığını kaydetti. Seven, vatandaşlara özveriyle hizmet veren aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının başta nöbet sorunu olmak üzere birçok konuda çözüm beklerken, yapılan yönetmelik değişikliğinin sorunların çözümü yerine, bu sorunları daha da arttırdığını ileri sürdü.

Yönetmelikte yapılan değişikliklerin aile hekimlerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirten Seven açıklamada, "Yeni düzenlemeler aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarının yaşadıkları mağduriyeti arttıracağı gibi, adaletsiz sonuçlara da neden olacağı aşikardır. Birinci basamakta yürütülmesi gereken tüm sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza özveriyle sunmaya çalışan aile hekimlerinin zaten ağır olan iş yükünü de daha da arttıracak bu düzenlemelerin kabul edilemez olduğunun bilinmesini istiyoruz.
Aile Hekimleri kendilerine kayıtlı olan vatandaşlarımıza kaliteli koruyucu sağlık hizmetlerini verebilmeleri için, hastanelerde nöbet tutmamaları gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı bu yanlış uygulamasından bir an önce vazgeçmeli ve yaşanan bu mağduriyete en kısa sürede son vermelidir." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.