Dolar 34,1407
%0.01
Euro 37,9753
%0.16
Altın 2.882,300
%-0.11
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Sarıgül: Güneydoğu'da savaş uçakları değil, turist uçakları gitmeli

Başkan Sarıgül: Güneydoğu'da savaş uçakları değil, turist uçakları gitmeli

Her zaman barışı savunduğunu söyleyen Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Güneydoğu'ya inşallah savaş uçakları değil, turist uçakları gitmeli." dedi. Sarıgül, Anneler Günü dolayısıyla...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 13:31
Her zaman barışı savunduğunu söyleyen Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Güneydoğu'ya inşallah savaş uçakları değil, turist uçakları gitmeli." dedi. Sarıgül, Anneler Günü dolayısıyla Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki mezarını ziyaret etti. İstanbul ve İzmirlilerle anıt mezara giden Sarıgül, Zübeyde Hanım'a Atatürk'ü yetiştirdiği için ne kadar dua etseler az olduğunu söyledi. Bütün analara şükranlarını sunan Başkan Sarıgül, "Zübeyde anamızın mezarında, ona şükranlarımızı sunmaya geldik. Buradan tüm annelere sesleniyorum. Bir anne isterse dünyayı değiştirir. Mustafa Kemal'in annesi, bunu tüm dünyaya gösterdi. Dünyada 50 İslam ülkesi varsa, bunların içinde inançlara saygılı laikliği savunuyorsak, cumhuriyetle ve demokrasiyle yönetiliyorsak bunu Zübeyde anamızın evladı Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz." şeklinde konuştu. Sarıgül, Atatürk Türkiye'sinde "öteki" kavramının bulunmadığını belirterek, "Hep beraber olacağız. Muharrem ayı da bizim, ramazan ayı da bizim." dedi. Ziyarette Zübeyde Hanım anıtına çiçek koyulmasının ardından bir kişi Fatiha okurken şaşırdı.

'BARIŞI HER ZAMAN SAVUNUYORUM'

Gazetecilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını da cevaplayan Mustafa Sarıgül, "Ben barışı her zaman savunuyorum. Barış, her zaman son derece önemlidir. Umarım bu süreç, barışla çok olumlu şekilde sonuçlanır. Güneydoğu'ya inşallah ve inşallah savaş uçakları değil de turist uçakları gitmeli. Türkiye'nin ve dünyanın her noktasında silahlar gitmeli ve barış gelmeli." diye konuştu.

Başkan Sarıgül, bir gazetecenin, "CHP'nin başına geçecek misiniz'" sorusuna karşılık gülümsemeyi tercih etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.