Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurtulmuş ekonomi zirvesinde konuştu

Kurtulmuş ekonomi zirvesinde konuştu

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İzmir’de katıldığı Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu’nda, “Terörün sona ermesi Türkiye’nin ekonomisine bire birden daha fazla yansıyacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 13:50
İZMİR - İzmir’de bulunan Numan Kurtulmuş, işadamlarıyla birlikte, partisinin düzenlediği “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu”na katıldı. Açılış konuşmasını yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, forumun, İzmir’in marka kent olmasında büyük fayda sağlayacağını dile getirdi. Kurtulmuş da, “21’inci yüzyılda ekonomideki başarılar sadece makro projelerle değil mikro alandaki başarılarla da sağlanacaktır. Ekonomide kalıcı güç mikro alandaki başarıyla sağlanır. Güçlü, kalıcı bir ekonomi için de şehrin potansiyelleri ortaya konarak herkesin gövdesini, elini taşın altına koyması gerekir. Bu çalışmayı bu nedenle başlattık. Türkiye’nin uluslararası alanda küresel rekabette bulunabilmesi için şehirlerini marka haline getirmesi gerekir, en büyük hedefte bu. Terörün sona ermesi, Türkiye’nin ekonomisine bire birden daha fazla yansıyacaktır. Günümüzde İzmir bir liman kenti olarak, EXPO 2020’yi hedefleyerek gücünü ortaya koymuştur. Son yıllarda İzmir, merkezi hükümetin çok önemli yatırımlarına sahne oldu. Bu yatırımlarla ayrı bir çehre kazandı. Yatırımlar, İzmir’i çok daha ileriye götürecektir. Tüm bunların olması için de sizlerin işin içine girmesi lazım. Biz merkezi hükümet olarak önünüzü açar, sizleri arkadan iteriz” dedi.

Bölgesel ekonomik gelişmişlik farklarına da değinen Kurtulmuş, İzmir’in de dahil diğer illerin performansını arttırması gerektiğini, küresel ekonomik rekabetin bu şekilde daha da kolaylaşacağını sözlerine ekledi. Forum, daha sonra basına kapalı devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.