Dolar 34,1494
%0.04
Euro 37,9713
%0.15
Altın 2.887,030
%0.06
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bozdağ: Milletimizin aleyhine hiçbir şeyin altına imza atmadık

Bozdağ: Milletimizin aleyhine hiçbir şeyin altına imza atmadık

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, milletvekili özlük haklarına ilişkin kanun teklifinden, muhalefet partilerinin imzalarını geri çekmelerini eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 12:46
İZMİR - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'a atanan ancak, henüz görevine devam eden İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Bozdağ, Valilik ziyaret defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Milletvekillerine yönelik yasa tasarısıyla ilgili muhalefet partileri grup başkan vekillerinin imzalarını çekmesiyle ilgili gelişmeyi değerlendiren Bozdağ, şöyle konuştu:

"Grup Başkan Vekilleri bir yere imza atarsa, bu grup başkanvekilinin imzası olmaktan öte Genel Başkanların imzasıdır. Grup Başkan Vekilleri Genel Başkanlarla istişare ederek imza atarlar. Nitekim öyle oldu. Tüm grup başkan vekilleri yapılan teklifte yer alan konuların doğru olduğuna gerekli olduğuna inandıkları için imza atmışlardır. Komisyon bu çerçevede görüşmesini yapmıştır. Komisyonda tüm vekiller olumlu görüşleri ortaya koymuşlardır. Komisyon raporu kabul edilmiştir. Fakat sonra MHP, BDP ve CHP grup başkan vekilleri imzalarını çektiler. Bunu kamuoyuyla paylaştılar. Bu doğru bir yaklaşım değil. Eğer yanlış olduğuna inanıyorsanız bir işin altına imza atmayacaksınız doğru olduğuna inanıyorsanız altına imzanı koyacak, sonuna kadar arkasında duracaksınız."

"ZİGZAG MUHALEFETİ"

Ak Parti'in doğruluğuna inanarak attığı imzaların sonuna kadar arkasında olduğunu belirten Bozdağ, bu teklifin Meclis genel kurulunda sırası geldiğinde görüşüleceğini anlatırken, şunları söyledi:

"Yasalaşacaktır. Muhalefet partilerinin durumunu göstermesi bakımından son derece önemlidir. Yani kendi attığı imzanın arkasında duramayan bir siyaset yapısı ile karşı karşıyayız. Doğruysa niye arkasında durmuyorsu? Yanlışsa niye imza attı? Silah mı dayadılar buna imza atın diy? Yok. Eğer 'Biz yanlışa imza atmayız. Rıza göstermeyi’ diyorsanız bunun altına baştan hiç imza atmayacaktınız. 'Doğrudur’ diyorsanız altına imza atıp sonuna kadar arkasında durmalısınız. Ama bizim muhalefetimiz maalesef böylesi zigzagları çok olan bir muhalefet. Doğruların arkasında durmayı dahi beceremeyen bir yaklaşım var."

YASA ÇIKINCA YARARLANMASINLAR

Bekir Bozdağ, basında yer alan eleştirilerin parlamentoyu itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu söyledi. Her dönemde parlamentonun itibarını zedelemek isteyenler olduğunu belirten Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef bu olayda parlamentoyu itibarsızlaştırmak isteyenleri karalama kampanyasına dönüşmüştür. Çünkü teklifin içinde yeralan konulardan ikisi hariç tamamı uygulamada olan konulardır. Ayrı ayrı kanunlarda yer alan konulardır. İzmir’den çağrıda bulunuyorum. Kanun teklifi yasalaştığı takdirde CHP’liler samimiyse kanunla verilen imkanlardan istifade etmemeleri lazım. Meclis’e müracaat etmeleri 'geçici hüküm koyun bundan yararlanmayalım' demeleri lazım. Başka kanunlarda da imzalarını çektiler ama kanundan yararlanıyorlar. Biz milletimizle perdenin önünde nasıl konuştuysak arkasında da öyle konuşuyoruz. Vatandaşla yüz yüze gelince 'nerden yaptık bu işi’ diyecek siyasetin Türkiye’ye hayrı yoktur. Meclis bunu yasalaştıracaktır."

"ALKOL YASAĞI YOK STANDARTLARA UYULACAK"


Bekir Bozdağ, alkollü içkilerle ilgili düzenleme konusunda verilen teklifin yasaklama olmadığını söyledi. ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde olan standartların Türkiye’ye taşınacağını görüşünü savunan Bozdağ, “Alkollü içkilerin kullanımını yasaklama durumu söz konusu değil. İngiltere gibi bazı Avrupa ülkeleri ve ABD’deki standartlar getirilecek. Yoksa herhangi bir yasaklama getirilmemektedir" dedi.

"IŞIK’IN YAŞADIĞI MÜNFERİT OLAY"


Sanatçı Kenan Işık’ın Belçika’ya girişte karşılaştığı olumsuz muamele ile ilgili de görüşlerini açıklayan Bozdağ, Türklerin yabancı ülkelerde karşılaştığı durumları geçmişle kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu söyledi. Bozdağ, şöyle devam etti:

"Avrupa’nın bazı ülkelerinde, Belçika da buna dahil, zaman zaman arzu edilmeyen uygulamalar yaşanıyor. Sayın Işık’ın karşılaştığı durumu kınıyorum. Türk pasaportu dünyanın her yerinde itibar gören bir duruma gelmiştir. İzmirli işadamları bunu çok iyi bilir. Ancak zaman zaman memurdan veya devletlerin uygulamalarında böyle münferit olaylar yaşanabiliyor."

CEZAYA KINAMA

Bulgaristan’da Türkçe nedeniyle verilen cezayla ilgili görüşlerin açıklayan Bozdağ, dünyanın neresinde olursa olsun adında Türkçe olan veya Türkçe konuşması nedeniyle birine ceza verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Yunanistan’da benzer durum yaşandığını belirten Bozdağ, "AİHM Yunanistan’ı haksız bulmasına karşın Yunanistan kararı uygulamadı. Batı Trakya’da yaşayan Türklere 'Müslüman Türkler' diyoruz. Yunanistan ise, Müslümanlar diyor. Türk kelimesinde rahatsız oluyorlar" dedi.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIN SÖZLERİ ÇARPITILDI

Bekir Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanı’nın İzmir’le ilgili yaptığı ve tartışma yaratan açıklamalarla ilgili değerlendirme de yaptı. Bozdağ, bu konuda şöyle dedi:

"İzmir'in çok muhteşem insanlardan oluşan, muhteşem bir kent olduğunu düşünüyorum. İzmir hakikaten, bizim tarihimizin, kültürümüzün, medeniyet değerlerimizin en önemli merkezlerinden biridir. Uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesi. İzmir’in insanları değerli insanlarıdır. Başımızın tacıdır her zaman. Diyanet işleri başkanımızın sözlerini maalesef çarpıtmışlardır. Ve çarpıtmaya da devam eden bir yapı var. Bunu zaman zaman görüyoruz."

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Türkiye'nin her yerinde asılan afişlerin İzmir'de de asılmasının bir gazetede 'Müftü ile İzmir onurlandı' diye verilmesini eleştiren Bekir Bozdağ, "Bütün Türkiye'de asıldı afiş. Herkes bilir, müftünün keçisi çalınmış ama gazetelerde 'Müftü keçi çaldı' diye çıkmış. Bu durumun bir örneğidir. İzmir'deki kardeşlerimizin Ak Parti hükümetine karşı besledikleri muhabbeti azaltmak için uydurma bir kampanyanın ürünüdür. Türkiye'nin her yerinde asılan, peygamberimizi övmek ve ona olan muhabbeti dile getirmek için asılan bir afiş, İzmir'de sanki İzmirli kardeşlerimizi rencide etmek için yapılmış gibi haber yapıldı. CHP’nin yayın organı gibidir bu gazete" dedi.

KARA PROPOGNDA YAPTILAR


Bozdağ, Diyanet İşleri'nin 26 ilde yaptırdığı anketle ilgili de 'İzmir’de dindarlık sorgulanıyor' denildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yalan, iftira. 26 ilde yapılan anket sadece İzmir’de yapılıyormuş gibi kara propaganda yapıldı. Belediyecilik hizmeti yapılmayan bir yerde toplumu kutuplaştırmak için Ak Parti’ye karşı kampanya yürütülüyor. Her konuyu başkalaştırarak, çarpıtarak iftira olarak gündeme getiriyorlar. Partimizle İzmirliler arasındaki gönül köprüsünü yıkmak istiyorlar. İzmirliler buna izin vermeyecektir" dedi.

Bozdağ, Vali Kıraç ile makamında basına kapalı 20 dakika görüştükten sonra İzmir Şehit Aileleri Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yavuz Alphan, Şehit Ailelerinin özellikle işsizlik, serbest seyahat kartı, hizmet binası ve arac eksikliği gibi sorunlarını iletti. Bakan sorunlarla ilgileneceğini belirterek yeni yasal düzenlemelerle terör şehitlerinin yanı sıra askerliğini yaparken şehit olanların yakınlarına da pek çok hak veren düzenleme yapacaklarını açıkladı.

"ŞEHİTLERİMİZİN YOLUNDA İLERLİYORUZ"

Bozdağ, şehit ailelerine barıs süreciyle ilgili de bilgi verdi. Şehit aileleri arasında barış sürecine zaman zaman karşı duranlar olduğunu belirten Bozdağ, "Biz şehitlerimiz ruhunu incitecek, şehit yakınları ve gazilerin yakınların incitecek söz söylemedik. İş yapmadık. Bundan sonra da yapmayız" dedi.

Şehitlerimiz kan dursun gözyaşı bitsin diye şehit olduklarını söyleyen Bozdağ, "Bir başka Mehmet şehit olmasın diye şehit oldular. Biz de şehitlerimizin yolundan gidiyoruz. Biz bu konuda samimi gayretler içindeyiz. 4 ay oldu barış süreci başlayalı bir asker, vatandaş şehit olmadı. İnşallah bundan sonra da terörle mücadele kapsamında şehidimiz olmaz. İnşallah barış süreci hayırlı biter" diye konuştu.

İZMİR’E KOORDİNASYON OFİSİ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinasyon Ofisi'nin açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kesen Bozdağ, 'Türkiye Uluslararası Bilim, Teknoloji ve İslam Üniversitesi' adı altında yeni bir üniversite kuracaklarının müjdesini verdi. Bozdağ “2011 yılında Türkiye'de okumak için başvuran uluslararası öğrenci sayısı 9 bin iken 2012 yılında 45 bin başvuruya ulaştı. 2013 rakamları bunun çok üzerinde gerçekleşti. Bunların hepsi Türkiye'nin artık uluslararası öğrencilerin tercih edeceği bir marka ülke haline geldiğini gösteriyor. 2013 yılında Türkiye burslarıyla okuyacak öğrenci sayısını ise 4 bin olarak belirledik. Türkiye'deki üniversitelerin uluslararası öğrencilere kapılarını daha fazla açması gerekir. Bunu yapan üniversiteler dünyanın yıldız üniversiteleri arasına girer, yapmayanlarsa yeel kalır. Bu konuda bir adım daha attık. Önümüzdeki günlerde meclisten çıkacak kanunla Türkiye Uluslararası Bilim Teknoloji ve İslam Üniversitesi adı altında yeni bir üniversite kuruyoruz. Bu üniversitenin öğrencileri uluslararası öğrenciler olacak. Tamamı uluslararası öğrenci olabileceği gibi belli sayıda Türkiye içinden öğrencileri de alabileceğiz. Burada birçok bölüm olacak. Eğitim standardı oldukça yüksek bir üniversite olacaktır. Sadece uluslararası öğrencileri barındıracak Türkiye'nin dünya çapında bir üniversiteye kavuşması için gereken adımları attık” dedi.


Bozdağ, daha sonra Gündoğdu Meydanı'nda Uluslararası Öğrenciler Fuarı açılışını yaptı. Fuardaki ülke stanlarını tek tek gezen ve yabancı öğrencilerle sohbet eden Bozdağ, Suriyeli muhalif öğrencilerin Özgür Suriye Ordusu bayrağı altında açtıkları stantda da uğradı. Suriye'de Beşer Esad ve iktidarının yaptığı zulümlerin anlatıldığı fotoğraf ve karikatürlerinin yeraldığı standaki öğrencilere eğitimleriyle ilgili sorular soran Bozdağ, standta fazla kalmadı. Bozdağ, Türkmenistan standında bu ülkeye özgün şapka takarken, Sudan standında küçük bir çocuğu kucağına alarak sevdi. Bozdağ, Fuar'ın açılışı nedeniyle yaptığı konuşmada İzmir'in uluslarası öğrencilere iyi evsahipilği yaptığını söyledi. Gönül bağı kurulduğunu belirten Bozdağ, buradaki öğrencilerin ileride ülkelerinde Cumhurbaşkanı, Başbakan olacağını belirtti.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.