Dolar 33,9989
%-0.18
Euro 38,0498
%0.38
Altın 2.830,590
%0.99
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan'ın bisiklet keyfi

Başkan'ın bisiklet keyfi

Kent içinde bisiklet kullanımını özendirmek ve bisikletin ulaşımda kullanılmasının önünü açmak isteyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, evinden belediyeye kadar bisikletle gitti. Trafik Haftası Etkinlikleri kapsamında, İzmir Bisiklet Derneği tarafından organize edilen tura, üyeler de katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar “Bisiklet kullanımını özendirmek için çalışıyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.05.2014 - 10:15
İZMİR-Mavişehir’den başlayan bisiklet turu, belediye binası önüne kadar sürdü. Sağ şeridi, araçlarla birlikte kullanan Akpınar ve İzmir Bisiklet Derneği üyelerine, esnaf ve vatandaşlar da yakın ilgi gösterdi. Heyet, araçları ve yayaları, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.
 
“BİSİKLET KULLANIMI YAYGINLAŞMALI”
Bisikletin ulaşımda kullanılmasının kent trafiği için son derece önemli olduğunu söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka bir spor kenti. Sporun her branşıyla ilgilenen bir toplumuz. Bisikletin, ulaşımda kullanılabilir olduğunu göstermek istedik. Bisikletler için uygun yolları arttırmak ve bisiklet kullanımını özendirmek gerek. Bisiklet hem spor hem de sosyalleşme aracıdır. Ben de sık sık, evden belediyeye bisikletle geleceğim” dedi.
 
“AKPINAR ÖRNEK OLDU”
İzmir Bisiklet Derneği kurucu üyelerinden Dr. Gülsim Dolgun ise Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın diğer başkanlara da örnek olması gerektiğini söyledi. Dolgun “Trafik Haftası etkinliklerimize, yerel yöneticileri de dahil etmek istedik. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın bu tutumunun diğer belediye başkanlarına da örnek olmasını diliyorum. Bisiklet kullanıcıları olarak, sağ şeridi, motorlu taşıtlarla ortak kullanmak istiyoruz. Bu talebimiz doğrultusunda işaretleme çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.