Dolar 34,2793
%0.02
Euro 37,5122
%0.04
Altın 2.929,270
%0.04
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Behçet Oktay'ın kardeşi: Ağabeyimin ölümü bugün yaşananlarla bağlantılı

Behçet Oktay'ın kardeşi: Ağabeyimin ölümü bugün yaşananlarla bağlantılı

Ölümü çok tartışılan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın kardeşi Nezih Oktay, “Kardeşimin şehit edilmesinin nedeni bugün Türkiye gündeminde yaşanan olaylar ile doğrudan bağlantılıdır.”...

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:03
Ölümü çok tartışılan eski Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Dairesi Başkanı Behçet Oktay’ın kardeşi Nezih Oktay, “Kardeşimin şehit edilmesinin nedeni bugün Türkiye gündeminde yaşanan olaylar ile doğrudan bağlantılıdır.” dedi.

Behçet Oktay’ın kardeşleri Şule Oktay ve Nezih Oktay, Ankara Adliye Sarayı girişinde gazetecilere konuştu. Ağabeyinin ‘Benden korkuyorlar, konuşunca Türkiye’de en az 500 büyükbaş gider’ dediği için öldürüldüğünü öne süren Nezir Oktay, “Korkanlar üst makamlarıydı. Hiçbir zaman üst asttan korkmaz, burada ise tam tersindeyiz. Kardeşimiz çok büyük bir kanunsuzluğu biliyordu. Ve açıklamak üzereydi ki kurgulu bir yemekle arkadan vuruldu.” açıklamasını yaptı.

"KARAR VİCDANLARI SIZLATTI"

Kardeş Oktay, sonucu merakla beklenen bu kararın adaletin ne kadar baskı altında olduğunu gösterdiğini iddia ederek, “Adalet kara lekedir. Katillere hiçbir şey yapmayıp onlara sahip çıkan adalet, kahraman bir Türk evladının hakkını arayan bizlere 'gereğini yaparız' diye tehdit etmiştir. 4 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelemiz eskiden daha büyük azim ve heyecanla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Alınan kararın vicdanları sızlattığını söyleyen Oktay sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz nasıl bir gücün bu olayın arkasında olduğunu iyi biliyoruz. Biz bu yola çıkarken bu zorluğun farkındaydık. Bu cinayetin kapatılmasında görev alan herkesin nasıl maddi ve manevi kazançlar sağladığını biliyoruz. Kardeşimin şehit edilmesinin nedeni bugün Türkiye gündeminde yaşanan olaylar ile doğrudan bağlantılıdır. Biz siyasi partilere de kırgınız, kızgınız. Çok yakında bu davanın neden kapatılmak istendiğine ilişkin bilgi ve belgeleri kamuoyuyla paylaşacağız. Biz rahat değiliz, şehit kardeşimiz rahat değil, eminiz bu cinayeti işletenler, işleyenler ve kapatanlar da rahat değildir.”

Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi, Oktay'ın 25 Şubat 2009'daki ölümü sırasında yanında bulunan ve "adam öldürmek" ile "6136 sayılı Kanun'a muhalefet" suçlarından yargılanan Halil Kesici'nin beraatına karar vermişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.