Dolar 34,1504
%0.16
Euro 38,0249
%-0.18
Altın 2.878,490
%0.12
Bist-100 9.959,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bekir Bozdağ: Parti meclisi, Kılıçdaroğlu’na yurt dışı yasağı getirsin

Bekir Bozdağ: Parti meclisi, Kılıçdaroğlu’na yurt dışı yasağı getirsin

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her yurt dışı gezisinde hem CHP’yi hem de Türkiye’yi rezil ettiğini ifade ederek, CHP Parti Meclisi’nin Kılıçdaroğlu’na yurt dışı yasağı getirmesi...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:50
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her yurt dışı gezisinde hem CHP’yi hem de Türkiye’yi rezil ettiğini ifade ederek, CHP Parti Meclisi’nin Kılıçdaroğlu’na yurt dışı yasağı getirmesi tavsiyesinde bulundu.

Konya’da düzenlenen Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu’na katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sempozyum öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı. Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın Kılıçdaroğlu ile olan görüşmesini iptal etmesine ilişkin soruyu değerlendiren Bozdağ, yaşanan olayın Türkiye'de muhalefetin seviyesini göstermesi açısından son derece önemli bir hadise olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu’nun her yurt dışı gezisinde hem CHP’yi hem de Türkiye’yi rezil ettiğini kaydeden Bozdağ “Buradan CHP'lilere tavsiyede bulunuyorum. Kılıçdaroğlu'nun CHP ve Türkiye'yi daha fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı. Kılıçdaroğlu'nun Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır. Çünkü ancak CHP grubu içindekiler Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorlar, ama onun dışındakiler alkışlamıyor. Çünkü ideolojik bir körlük içinde olduğunuzdan gerçekleri göremiyorsunuz. O yüzden CHP Genel Başkanı'na parti meclisi, yurt dışı seyahat yasağı koyarsa, grupta yaptığı iftira, hakaret ve yalan üzerine konuşmaları, grup dışında tekrarlamama kararı alırlarsa, o zaman belki CHP Genel Başkanı, CHP'ye daha az zarar verir diye düşünüyorum.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Esed’i karşılaştıran Kılıçdaroğlu ile görüşmesini iptal ederek, demokratik bir muhalefetin nasıl olacağına dair bir ders verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun aldığı bu tepki ile Avrupa'da siyasetin iftira ve yalan üzerine bina edilemeyeceğini görmüş olduğunu aktaran Bozdağ sözlerine şöyle devam etti: “Esasında Swoboda'nın itirazı, Avrupa'da siyasetin yalan, iftira, hakaret, sövme üzerine yapılamayacağını, böyle bir siyasete kendi logolarının altında izin veremeyeceğini ifade ediyor. Swoboda, böyle bir yaklaşım ortaya koydu."

"AVRUPALILAR ESED'E ELİ KANLI BİR DİKTATÖR OLARAK BAKIYOR"

Bozdağ, Avrupalıların Esed’e eli kanlı bir diktatör olarak baktığını, CHP'nin yaşananlardan ders alması gerektiğini ifade etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ise Esed’i meşrulaştırmak için Avrupa kapılarında dolandığını savunan Bozdağ, “Onu meşrulaştırmak için tüm dünyanın ayakta alkışladığı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Esed ile aynı düzeyde gösterecek bir düzeyselliğin maalesef içine girebiliyor." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU, AVRUPA'DA TÜRKİYE'Yİ GAMMAZLIYOR"

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun gittiği her yerde Türkiye’yi, Başbakan'ı ve olan biten her şeyi daha kötü gösterme gayretinde olduğunu öne süren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, eskiden bunu terör örgütlerinin uzantılarının yaptığını vurguladı. Bozdağ, Kılıçdaroğlu’na seslenerek şunları söyledi: “Allah aşkına bir kendisine sormalı. Yurt dışında AK Parti ile rekabet etmek için, Türkiye'yi kötülemek, Türkiye'yi karalamak, Türkiye'de yaşanan değişimi görmezden gelmek doğru mudu? Her gidilen yere adeta Türkiye'yi şikayet ediyorlar. Türkiye'yi gammazlıyorlar, biraz halk tabiri olacak ama böylesi bir siyaset anlayışı var. Bu hiç ahlaki ve etik değil. Umarız CHP'liler, bu tavırdan sonra bir değişikliğe uğrarlar. CHP, dün de ifade ettim, solcu bir parti değil. Esasında radikal sağda olan bir partidir. Şu anda bizim radikal sağda olan partilere baktığımızda en uçta MHP duruyor. En uçta duran MHP'nin solundaki bir partidir. Yoksa soldaki bir parti değildir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.