Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko'dan kritik uyarı

Beko'dan kritik uyarı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı sendikalardan Emekli-Sen, İzmir siyasetinin önemli isimlerini “Barış, Dostluk ve Dayanışma Kahvaltısı”nda bir araya getirdi. Fuar Göl Gazinosu’nda gerçekleşen kahvaltıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun mesajları damga vururken, Ulusal İstihdam Stratejileri” başlığı meclis gündemine gelmesi beklenen yeni düzenlemeler masaya yatırıldı. Beko yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin işçinin emeklilik hakları dahil tüm kazanımlarına vurulan bir darbe olacağını önemle belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.10.2013 - 10:09
 ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-DİSK’e bağlı Emekli-Sen’in Fuar Göl Gazinosu’nda gerçekleştirdiği “Barış, Dostluk ve Dayanışma Kahvaltısı” birbirinden önemli isimleri bir araya getirdi. Hükümetin eleştiri yağmuruna tutulduğu kahvaltıya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tüm-Emekliler Sendikası Başkanı Veli Beysülen, CHP İl Yöneticileri, PM Üyeleri, CHP ilçe örgüt başkanları, kadın kolları üyeleri, ilçe belediye başkan aday adayları, DİSK’e bağlı sendikaların temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda sendikalı katılım gösterdi. Diğer yandan, konuşmasına başlarken salondaki aşırı gürültü sonrası ısrarla sessizlik çağrısında bulunan DİSK Genel Başkanı Beko, yaklaşan yerel seçimlerde belediye başkanı olmak için yola çıkan aday adaylarına seslenerek, “Arkadaşlar lütfen beni dikkatle dinleyin. Siyasi çalışmalarınıza ve kulis faaliyetlerinize on dakikalığına ara vermenizi rica ediyorum. Bahsedeceğim şeyler hepimizi ilgilendiren çok önemli konular. Beni bir kardeşiniz olarak, İzmirli bir hemşeriniz olarak, Lastikçi Kani olarak dinlemenizi istiyorum” diyerek tepki gösterdi.

“CHP’DEN İSTEDİĞİMİZ İLGİYİ GÖREMEDİK”

10. Çalışma Kurultayı’nda gündeme gelen Ulusal İstihdam Projesini sert sözlerle eleştirerek sözlerine başlayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Yıllarıca bu sokaklarda demokrasi, insan hakları, barış, kardeşlik, özgürlük, mücadelesi veren bedel ödeyen arkadaşlarımız var. Onlarla gurur duyan bir konfederasyon genel başkanı var. Siz İzmirlisiniz, çağdaş, demokrat, Türkiye’nin onurusunuz gururusunuz. Türkiye’yi ve dünyayı dolaşıyorum. Sen nerelisin denince İzmirliyim, İzmirli diyorum. Geçtiğimiz hafta 10. Çalışma kuruluna katıldık, başbakan da katıldı, bakanlar da katıldı, sendikaların genel başkanları da katıldı, bin 500 üzerinde katılımcıların önünde geleceğimizi konuştuk. Ulusal istihdam projesi adı altında hükümet seçimlerden önce bu programı meclisten geçirmek istiyor. Bunun çok tehlikeli olduğunu söylemek istiyorum. Programın içinde çalışan işçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarını aldırmak istiyorlar. Esnek çalışma var özel istihdam büroları var. CHP genel merkezinde bunu birkaç kez görüştük istediğimiz ilgiyi maalesef göremedik. Esnek çalışma seçimlerden önce geçerse 1 ay çalıştığınız yerde 1 aylık maaş almayacaksınız prim yatmayacak. Siz işyerlerinde patron ya da personel müdürü işyerine çağırdığında kaç saat çalıştıysanız o kadar maaş verecekler ve prim yatıracaklar. Emeklilik hayal olacak” dedi.

“EMEKLİLİK HAYAL OLACAK”

Fona aktarılan paralarla Bakan ailelerinin müsteşarların iç çamaşırı, ruj gibi malzemeler aldığını hatırlatan Beko, “Fakirin fukaranın parasıyla bakan müsteşarları kendine ruj almış. Kıdem tazminatımızı kaldırıp fona devredecekler. Genel grev yapma yolunda gidiyoruz. Önümüzdeki dönemde kıdem tazminatlarımızı bakanları ailelerine iç çamaşır olarak görmek istemiyorsanız bize destek verin. Bizim yanımızda yer alın, sokaklara çıkın’’ sözleriyle salondakileri desteğedavet etti. Beko konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Son dönemlerde TV’lerden etkilenen başbakan her gittiği yerde kendi soyundan ve sopunda bahsediyor. Bu ülkedeki bir başbakansınız köklerinizin Said-i Nursi olduğunu, Fethullah Gülen olduğunu, Afganistan’daki Hikmet Yar olduğunu söylüyorsunuz. Bizim köklerimizde Mustafa Kemal Atatürk var, İsmet İnönü var, genç yaşta yitirdiğimiz fidanlar var’’ diyerek Erdoğan’a sert bir şekilde yüklendi. Beko’nun sözlerine salondan da alkışlarla destek geldi.



ÖRGÜTE SEÇİM MESAJI: ARKANIZDA BİZ DURACAĞIZ
Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili mesaj vermeyi de ihmal etmeyen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, sözlerinin sonunda aday adaylarını uyardı ve “Kırılganlık, küskünlük yapmayın… Önseçimler belki haftaya bitecek adaylar bizim adaylarımız olacak. Adaylar çıktıktan sonra onların arkasında asker gibi olacağız. Asker gibi duracağız çünkü önümüzdeki sandıklardan ya Fethullah Gülen çıkacak, ya da Mustafa Kemal Atatürk çıkacak” ifadelerini kullandı.

BEYSÜLEN: ‘’EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER’’
“Demokrasi mücadelesinden emekli olmamak bizler için bir onurdur” diyerek sözlerine başlayan Tüm-Emekliler Sendikası Genel Başkanı Veli Beysülen ise, hükümetin emekliler için yaptığı düzenlemelere tepkisini dile getirerek, “Demokrasi mücadelesinden emekli olmamak demek hayattan emekli olmamak demek… Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Yerel seçim var… Bu seçim bir dönüm noktası olacak. Ya bu ülkede özgürlükler hakim olacak ya da tek adam hakimiyeti olacak… Biz tek adam hakimiyetini bu ülkede istemiyoruz istememeye de devam edeceğiz. Emekliler işsizlerden sonra en mağdur kesim… Bu ülkenin çok önemli bir ayıbı, bu ayıp ülkeyi yönetenleri ayıbı… Sendika olarak 1995 yılından beri çok engeller çıkarıldı önümüze. Mücadelemize devam edeceğiz. Emeklileri açlığa mahkum ettiler. Bankalara mecbur ettiler, emeklilerin birçoğu takibe girdi. Türkiye’yi güllük gülistanlık gösterenler bu tabloyu görmek zorunda… Biz mücadeleden emekli olmamak için yola çıktık, bu mücadelede ödenmesi gereken bedel varsa bedeli ödemeye hazırız. Bu ülkede barışı kardeşliği gerçekleştirmek boynumuzun borcu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.