Dolar 34,2116
%-0.03
Euro 37,5338
%0.15
Altın 2.880,080
%0.36
Bist-100 9.135,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beyrut’un Şii bölgesinde patlama: 53 yaralı

Beyrut’un Şii bölgesinde patlama: 53 yaralı

Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, hükümet ve askeri yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 53 kişi yaralandı. Patlama, Şii Hizbullah hareketinin kalesi konumundaki Bir el Abid adlı...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 16:44
Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, hükümet ve askeri yetkililerin yaptığı açıklamaya göre 53 kişi yaralandı. Patlama, Şii Hizbullah hareketinin kalesi konumundaki Bir el Abid adlı bölgede meydana geldi.

Patlama, komşu ülke Suriye’de iki yıldır yaşanan krizde Devlet Başkanı Beşar Esed’i destekleyen Hizbullah’a karşı şu ana kadar gerçekleştirilenlerin en büyük saldırı. Patlamanın Hizbullah’ın Beşşar Esed’e desteğini arttırdığı bir döneme denk gelmesi dikkat çekti.

Lübnan Sağlık Bakanı Ali Hasan Halil, yaralanan 53 kişiden 12’sinin hastanede tedavi edildiğini, ikisinin de ameliyat olduğunu açıkladı.

Devlet Başkanı Michel Sleiman ve Lübnanlı politikacılar saldırıları kınadı.

Suriye’deki krizde tarafsız kalmaya çalışan Lübnan, Esed taraftarları ve karşıtları olmak üzere ikiye bölünmüş durumda. Şii Hizbullah ve destekçileri Esed tarafında yer alırken, Sünni politikacılar öncülüğündeki muhalefet Özgür Suriye Ordusu’nu destekliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.