Dolar 34,2086
%0.08
Euro 37,9166
%-0.47
Altın 2.926,960
%1.07
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bitlis 3. Kent Kurultayı'na yoğun ilgi

Bitlis 3. Kent Kurultayı'na yoğun ilgi

Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği'nin öncülüğünde Bitlis’te yoğun bir katılımla Bitlis 3. Kent Kurultayı yapıldı. Bitlis Kültür Merkezi'nde bu yıl 3.’sü düzenlenen kent kurultayı BİSAD tiyatro ekibinin 'Ananın...

  • Ege Postası
  • 09.07.2013 - 13:05
Bitlis Beşminare Akademi Fikir ve Düşünce Derneği'nin öncülüğünde Bitlis’te yoğun bir katılımla Bitlis 3. Kent Kurultayı yapıldı.

Bitlis Kültür Merkezi'nde bu yıl 3.’sü düzenlenen kent kurultayı BİSAD tiyatro ekibinin 'Ananın Oğulla Bedduası' isimli tiyatro gösterisi ile başladı. 3. Bitlis Kent Kurultayı daha sonra Bitlis belgeseli ile devam etti. Tiyatro gösterisi ve Bitlis belgeseli izlenirken duygu dolu anlar yaşandı.

Moderatörlüğünü uzun yıllar TRT’de çalışan İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurullah Kadirioğlu’nun yaptığı kent kurultayında Beşminare Akademi Başkanı Serdar Durer tarafından önerilen Divan başkanlığına; Necmi Yelkikanat, divan üyeliklerine ise; Mezher Yürek, İsmail Kızıltaş, Fikri Bakır ve Kadir Köstekçi seçildi.

Yapılan oylamanın ardından açılış konuşması yapan Beşminare Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, ilk kurultayı 2008 yılında Necmi Yelkikanat’ın öncülüğünde yaptıklarını hatırlattı.

Bugün ise 3. kurultayı düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Serdar Durer, “1. ve 2. Bitlis Kent Kurultayında da ülkemizin yeni bir Anayasaya olan ihtiyacından söz etmiştik. Hükümetin mevcut süreci hızlandırması gerektiğine olan inancımız tamdır. İlimiz Bitlis gezginlerin durağı, büyüklerin uğrağı, tarihin şafağında doğmuş kadim bir kenttir. Suyu sert, insanı merttir. Ancak acıdır ki Bitlis hak ettiği yerde değildir. Bitlis’in hak ettiği yerde olmadığını çok açık bir şekilde görüyoruz. Bitlis’in sorunlarını uzunca anlatıp zamanınızı almayacağım. Yıllardır torbanın dibi Bitlis diye diye dilimde tüy kalemimde mürekkep bitti. İlimizin sorunlarını hep birlikte tartışabilirsek daha verimli bir kurultay olacağına inanıyorum. Bitlis’in sorunlarını artık kahve köşelerinde değil, böyle fikir platformlarında toplanıp, konuşarak karar mekanizmalarına ulaştırmalıyız. Bu kurultayı müteakip çıkartacağımız Kurultay gazetesi ile burada konuşulanlar hiçbir şekilde havada kalmayacak, tarihsel bir belge haline gelecektir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kurultay tarafından Bitlis’te kentsel mimari-şehircilik, tarım, turizm, Sanayi, hukuk, eğitim konuları üzerine tartışıldı. Ardından ise kurultayın amaçları açıklandı. Ardından ise divan başkanı ve üyelerine plaket verildi.

Program, kurultaya katılan herkese katılım belgesi verilmesi, yapılan logo yarışmasında birinci olan logo tasarımcısı Nurullah Kadirioğlu’na ödülünün verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Yapılan kurultayların sonuç bildirgesi ise Bitlis Kent Kurultayı gazetesinde yayınlanacağı belirtildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.