Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bölge hastanesi çevre illere de hizmet sunacak

Bölge hastanesi çevre illere de hizmet sunacak

Bitlis–Tatvan 400 yataklı Eğitim Araştırma Bölge Hastanesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Bitlis–Tatvan kara yolunun Üçyol mevkiinde yapımına yaklaşık 2 yıl başlanan tam donanımlı hastanenin yapımı hızla devam ediyor. Bölge...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 10:56
Bitlis–Tatvan 400 yataklı Eğitim Araştırma Bölge Hastanesinin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Bitlis–Tatvan kara yolunun Üçyol mevkiinde yapımına yaklaşık 2 yıl başlanan tam donanımlı hastanenin yapımı hızla devam ediyor. Bölge hastanesinin Haziran 2014’te hizmete girmesi planlanıyor. Hastanenin hizmete girmesiyle uzun yıllardır büyük çaplı ameliyat ve hastalıklar için batıya ya da çevre illere gitmek zorunda kalan hastalar burada tedavi olabilecek. Bölge hastanesinin sadece Bitlis’e değil çevre iller Muş, Van, Ağrı, Siirt ve Batman'a da sağlık hizmeti sunması amaçlanıyor.

Bölge hastanesinin devam eden inşaatını yerinde inceleyerek müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, hastanenin 2014 ortalarında hizmete girmesini hedeflediklerini söyledi. Hastanenin hizmete girmesiyle ilde yapılamayan ameliyat ve bazı tahliller nedeniyle il dışına ya da büyük şehirlere gitmek zorunda kalan hastaların bundan sonra burada hizmet alacağını belirten Vali Yurdakul, şunları söyledi: “Allah'ın izniyle bölgeye şifa dağıtacak bölge hastanemiz artık dışa hasta sevki veren değil bölge illerden sevk alan bir hastane konuma gelecek. Hastanenin hizmete girmesi Bitlis için büyük bir nimet olacak. Çünkü yıllarca kış şartlarında ve zor şartlarda hastalar daha kapsamlı muayene olabilmek için çevre illere ya da büyük şehirlere gitmek zorunda kaldı. Ama bundan sonra büyük illerdeki hastanelerde ne tahlil ve ne ameliyatlar yapılıyorsa burada da bu işlemlerin tamamı yapılacak.”

Bitlis’in her alanda gelişim kaydettiğine vurgu yapan Vali Yurdakul, yaşanan gelişimle birlikte yaşam standartlarının da arttığına işaret ederek, bölge hastanesinin da bunlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.