Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
NEV-DER Yaz Spor Okulları ödül töreni ile sona erdi

NEV-DER Yaz Spor Okulları ödül töreni ile sona erdi

Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları etkinliği, Kur'an-ı Kerim ve kitap okuma dallarında yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin de verildiği törenle sona erdi.Etkinlik,...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 10:02
Nevşehir Eğitime Gönül Verenler Derneği (NEVDER) tarafından düzenlenen Yaz Spor Okulları etkinliği, Kur'an-ı Kerim ve kitap okuma dallarında yapılan sınavlarda başarılı olan öğrencilere ödüllerinin de verildiği törenle sona erdi.

Etkinlik, okulların kapanmasından sonra öğrencilerin eğlenceli ve eğitici vakitler geçirmelerini sağlamak, spor eğitimi yanında sosyal ve kültürel açılardan da geliştirmek, özgüven duygularının artmasına katkıda bulunmak, zararlı alışkanlıklardan uzak yetişmelerine destek olmak amacıyla yapıldı.

Yaz Spor Okulu'nda sabahtan öğleye kadar İl Müftülüğü ile işbirliği halinde Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de İngilizce dersleri verildi. Öğleden sonra ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü spor alanlarını kullanarak futbol, voleybol, basketbol, satranç, masa tenisi gibi 10 farklı branşta sportif faaliyetler ile ilin tarihi ve kültürel güzelliklerini tanıtıcı geziler yapıldı.

Nevşehir Lara Koleji Konferans Salonu'nda düzenlenen törene; Nevşehir Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, NEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan ile öğrenciler ve velileri katıldı.

İlahiyatçı Naci Uçman'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ve NEVDER'i tanıtıcı slayt gösterisi ile başlayan törende konuşan NEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan, velilerden gelen istekler doğrultusunda bu yıl ilk olarak düzenledikleri Yaz Spor Okulu etkinliğine büyük bir ilgi olduğunu ve 400 civarında öğrencinin katıldığını söyledi.

Etkinliği İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Özel Lara Koleji ve Maltepe Dershanesi işbirliğinde gerçekleştirdiklerini ifade eden Doğan, NEVDER'in, 2005 yılında eğitimin gönül ve fedakarlık işi olduğu bilinciyle hareket eden eğitimcilerin kurduğu bir dernek olduğunu ifade etti.

Eğitimciliğin görüp bilmek ve bildiklerini de başkalarına öğretmek anlamına geldiğini kaydeden Doğan şöyle konuştu: " Bir ferdin isabetli kararları akıl ve mantıkla münasebeti nisbetindedir. Akıl ve mantık ise ancak ilim ve marifetle aydınlığa kavuşur ve kemale erer. Bir insanın insanlığı öğrenip öğretmek ve başkalarını aydınlatmakla belli olur. Bilmediği halde öğrenmeyi düşünmeyen, öğrendikleriyle sürekli kendini yenileyip başkalarına da örnek olmayan birinin insanlıktan ne kadar nasipdar olduğu cidden düşündürücüdür. İlim sahibini dünyada fenalıklardan uzak ve faziletli, öbür alemde de irfanıyla aydınlatıcı makamların temaşası içinde mest ve mutlu kılar.

Buna karşılık hakikat adına boş ve marifetten uzak ruhlar her türlü fena düşüncenin serpilip büyümesine müsait birer tarla mesabesindedirler. Bu duygu ve düşüncelerle birlikte velilerden gelen istekler doğrultusunda bu yıl ilk olarak NEVDER olarak Yaz Okulu etkinliklerini açmış ve tamamlamış bulunuyoruz. Etkinliğe veliler ve öğrenciler büyük teveccüh göstermiş, 400 civarında öğrenci yararlanmıştır. 20 sınıf oluşturulmuştur. Öğleye kadar Kur'an-ı Kerim, ilmihal, ezber ve İngilizce dersleri verilmiş, öğleden sonra ise 10 farklı branşta spor ve kurs faaliyetleri gerçekleştirilmiştir."

İlahiyatçı Naci Uçman ise yaptığı konuşmada, "Geçen yıl bugünlerde muhacirleri ziyaret etmek amacıyla Avrupa'da bulun İsviçre Alpleri'nde aynen bu çocuklar gibi kurs yapan öğrencileri gördüm. Kapanış törenine katıldım. Orada arkadaşlarımız gurbetçilerin çocuklarına bir ay boyunca Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler vermişler. Gurbetteki çocuklarımızın Kur’an-ı Kerim okumaları büyük bir mutluluk. Gurbetçilerimiz, gelecek yılki kursa çocuklarımızı hemen kaydetmelerini istediler. Çünkü Avrupa’da çocuklar kaybolup gidecek. Bunu önlemek için Kur'an-ı Kerim'le irtibatlarının kesilmemesini istediklerini söylediler. Bugün dünyanın 160 ülkesinde bu tür kurslarımız düzenleniyor. Bu sayede çocuklarımız Allah ve Resulü’nün yad-ı cemiliyle bir kez daha tanışıyorlar." dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlerin ödülleri Nevşehir Müftü Yardımcısı Nazım Haksever, NEVDER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Doğan, Maltepe Dershanesi Müdürü Birol Şahin ve İlahiyatçı Naci Uçman tarafından başarılı öğrencilere verildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.