Dolar 34,1038
%0.02
Euro 38,1519
%0.15
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kimse Yok Mu Derneği iftar programları vatandaşları bir araya getiriyor

Kimse Yok Mu Derneği iftar programları vatandaşları bir araya getiriyor

Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar programlarında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ikramında bulunuyor. Şehir merkezindeki 3 mahallenin yanı sıra 33 köyde iftar sofrası kuran dernek gönüllüleri,...

  • Ege Postası
  • 22.07.2013 - 00:26
Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen iftar programlarında ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ikramında bulunuyor. Şehir merkezindeki 3 mahallenin yanı sıra 33 köyde iftar sofrası kuran dernek gönüllüleri, Kahramanmaraş’ta günlük bin 200 kişiye iftar sevinci yaşatıyor.

Köy meydanlarına kurulan sofralarda bir araya gelen vatandaşlar, hep birlikte oruç açmanın sevincini yaşıyor. Dernek tarafından Merkeze bağlı Elmalar köyünde verilen 500 kişilik iftar yemeğinde, vatandaşlara çorba, pilav, sulu ve tatlı ikram edildi. Aynı sofra etrafında toplanan vatandaşlar ise birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İftar sonrası yapılan duanın ardından bir konuşma yapan Kimse Yok Mu Derneği Kahramanmaraş Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Timurbanga, hayır adına yapılan çalışmaların Anadolu insanın gönül zenginliğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Timurbanga, “Bu çalışmalar Anadolu insanının birlik beraberliğe verdiği önemi gösteriyor. Anadolu insanının paylaşma duygusunu gösteriyor. Bu noktada ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. İnşallah daha güzel günleri murat ediyoruz.” dedi.

Derneğin yardım faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Timurbanga, “Ülkemizde 636 bin 300 kişi, yurt dışında da 500 bin kişi olmak üzere, toplam 1 milyon 136 bin 300 kişiye iftar yemeği verilmesi hedefleniyor. Kahramanmaraş’ta da günlük bin 200 kişiye iftar veriliyor.” açıklamasında bulundu.

Köyün İmamı Ramazan Doygun da düzenlenen iftar programının birlik ve beraberliğin kazanılmasına yardımcı olduğunu belirtti. Doygun, “Böyle bir yemek etkinliğinin yapılması, birlik beraberliğin kazanılması ve aynı zamanda kardeşlerimizin buraya gelip ayrım yapmadan iftar yemeği vermeleri kardeşlik ve uhuvvetin artması adına çok önemli bir adım.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.