Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova faaliyet raporuna meclis onayı!

Bornova faaliyet raporuna meclis onayı!

Bornova Belediyesi Nisan Ayı ikinci meclis birleşimi Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır başkanlığında açıldı. Birleşimde Bornova Belediyesi 2012 faaliyet raporu görüşüldü. 5393 sayılı belediye kanununca faaliyet raporunu Meclis Başkan Vekili Enver Dündar yönetti.

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 21:19
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Toplantıda, 2012 yılı Bornova Belediyesi Faaliyetlerinin Başkan Sındır tarafından sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından faaliyet raporları hakkında gruplara söz verildi. Sındır’ın faaliyet raporunu AK Parti grubu eleştirdi, MHP Grubu ise “muhalefet yapmaya gerek yok” dedi.. Toplantı sonunda 2012 yılı Faaliyet Raporu AK Parti grubunun ret oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROJELER İZMİR’DE TEK
2012 Yılında belediye olarak yüzde 100’lük bir artış kaydettiklerini belirten Başkan Kamil Okyay Sındır, yaptıkları projelerin bir çoğunun da İzmir’de tek, Türkiye’de ise sayılı projelerden olduğunu belirtti. Sındır, “Giderlerin hepsi kendi kaynaklarımızla. Yaptığımız yatırımlarımızda kesinlikle bir borç yok. Aldığımız bir para yok. Gider bütçesinde yüzde 98.28 bir gerçekleştirme oranı var. Hepimizin tek derdi Bornova. Daha yaşanabilir bir Bornova istiyoruz. Bana bu yatırımlarda bu projelerde emeği geçen tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum ” diye konuştu..

SINIRLAMA YAPMAYALIM
Meclisi, Meclis Başkan Vekili Enver Dündar yönetti. Başkan Sındır’ın 2012 yılı faaliyetleri ve 2013 yılı yatırım planları ile ilgili gerçekleştirdiği sunumun ardından Dündar AK Parti, CHP ve MHP grubuna söz verdi. Konuşmacılara 15 dakika konuşma süresi veren Meclis Başkanı Dündar’a AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Bölük tepki gösterdi. Bölük, öncelikle 15 dakika gibi bir dakika verilmesine karşıyız. Sınırlama yapmayalım” diye konuştu. Bölük, faaliyetler ile ilgili ise şunları kaydetti; “Yatırıma 31 milyon ödenek koymuşuz ama maalesef harcayamamışız: Bunun 24 milyon olarak harcamışız. Sokak sağlıklaştırma diye bir projemiz var. Bununa ilgili yapılanlara bakıyorum. 4 nisan 2013 bitiş tarihi Baktığımızda buranın daha bitmediğini, gördük ve üzüldük. Projelerin zamanında bitirilmesini istiyoruz. Bornova merkez pazaryeri ile ilgili geçen dönem de, bu yıl da her yıl gelişiyor. İnşallah 2013 yılında sonunda söylendiği gibi projenin bitmesini temenni ediyoruz. Gecikmelerle ilgili bahaneler var ama biz istiyoruz ki bir an önce bitsin. Bir Pazar günü şu Çamdibi Pazar yerine bütün meclis üyeleri gidelim görelim. Hali içler acısı. Buralar takip edilmeli. Vatandaşın parası ile yapılan işler bunlar. Bornova’ya kazandıracağınız stadyum şu andaki şehir stadyumunu yıkıp da mı yapacaksını? Kzandırmak bir tane daha yapmak demek. Yıkıp yenisini yapmak kazandırmak olmaz. Ne zamana olacak bu şehir stadyumu'”

SEMERCİ: BU SUNUMA MUHALEFET OLMAZ
AK Partili Bölük’ten sonra söz alan MHP’li Mehmet Semerci ise Belediye Başkanı Sındır’a destek çıktı. Semerci, Sındır’a, yaptığı sunumdan dolayı teşekkür etti ve ekledi, “. Başkanın gösterdiği bu slayttan sonra muhalefet yapmak anlamsız.”

ELEŞTİRİLERE SINDIR’DAN YANIT
AK Parti Grubunun eleştirilerine ve sorularına cevap veren Başkan Sındır, Çamdibi Pazar yeri ve Şehir stadyumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ayrıca projelerin gecikmesi konusundaki eleştirilere de “Bizim elimizde değil” diyen Sındır, “Biz kendi imkanlarımızla borç almadan yatırımlar, projeler yapıyoruz. İl özel idareden destek alarak yaptığımız projeler de var. Özel idarenin bize verdiği para, bizden toplanan vergilerdir. O da bizim kendi paramız sayılır. Çamdibi Pazar yeri bir iki ay içerisinde değişecek. O çirkin görüntü gidecek. Bornova şehir stadyumuna değinmek gerekirse, burada bir plan tadilatı yaptık. Bornova Belediyemizin bir hizmet binasına ihtiyacı olduğunu özellikle belirtmiştik. En uygun yerlerden birisinin şu anki Bornova stadının olduğu yerdir. Yapılan şey plan değişikliğidir. Doğanlar’da bir stadyum yapılacak. Bornova Şehir stadyumundan 2 3 kat daha büyük ve daha modern. İzmir için değil Bornova için yapıyoruz. Bunun giderlerine yüzde 50 oranında Büyükşehir Belediyemiz de katkıda bulunuyor. Burası ne olacak derseniz, burası hizmet binası olacak zannediliyor. Değil aslında. Bina zemini oturacak. Oradaki jimnastik amaçlı olan yer de kaldırılacak. Bir tek camii kalacak. Orası bir meydan düzenlemesi olacak. Oranın sadece 5te 1lik bir kısmı hizmet alanı geri kalanı da meydan olarak tanımlıdır. Bornovamıza yeni bir meydan kazandırıyoruz. Kaymakamlık da buraya gelecek. Oradaki Kaymakamlık yıkılacak ve Cumhuriyet Meydanımız daha da büyüyecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.