Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da 'faaliyet' var AK Parti yok!

Karşıyaka'da 'faaliyet' var AK Parti yok!

Faaliyet raporunun görüşüldüğü Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı ikinci meclis oturumuna AK Parti’den kimsenin katılmaması dikkat çekti

  • Ege Postası
  • 04.04.2013 - 19:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Karşıyaka Belediyesi Nisan ayı ikinci meclis oturumu Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında faaliyet raporu oy birliğiyle kabul edilirken, AK Partili meclis üyeleri Bayram Talay, Ekrem Sarıgöl, Hasan Söyler’in meclise katılmaması dikkat çekti.

ÇALIŞKAN’DAN DURAK’A SİTEM:BİZİ YORUYORSUNUZ
Karşıyaka Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerin kitaplara, CD’lere sığmadığını ifade ederek konuşmasına başlayan CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Çalışkan, Belediye Başkanı Durak’a arada sırada ‘Bizi gerçekten yoruyorsun Başkanım... Sen nasıl yorulmuyorsun’ diye sitem ettiğini söyledi. Belediyelerin temel gelirinin Ankara’dan gelen para olduğunu ifade eden Çalışkan, “İzmir’den Ankara’ya giden daha sonra oradan İzmir’e gelen paranın büyük kısmı Büyükşehir’e gidiyor… Belediyeye kalan para ancak personelin maaşına yetiyor. Buna rağmen bu kadar çok yatırım yapılıyor.Türkiye’de geliri bakımından en çok yatırım yapan belediye Karşıyaka Belediyesi’dir. Bunun aksi ispatlanmayacağını biliyorum” dedi. Çalışkan, temiz enerji konusuna 2009 seçim bildirgesinde yer verdikleri ancak yasal nedenlerden dolayı geri kaldıklarını dile getirirken, “ Temiz enerji de KARBİS projesiyle adım attık. Vatandaş çok beğendi. Güneş enerjisinden de yararlanmak için projelerimiz var” dedi.

YILMAZ’DAN AK PARTİ’YE GÖNDERME
Karşıyaka CHP Grup Başkanvekili Necat Yılmaz, faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıda AK Parti’den hiçbir temsilcinin olmadığına dikkat çekerek, “ mecliste AK Partililerin de olmasını isterdim. Faaliyet raporu görüşülüyor AK Partili meclis üyeleri yok, ilçe başkanları yok.Çıkıp sonra bizi eleştiriyorlar. Eleştirebilmeniz için öncelikle meclisi takip etmeniz gerek. Meclisin nasıl çalıştığını bilmeniz gerek. AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı her zaman afaki konuşuyor, meclisten kaçıyor” dedi.

HELALLEŞTİ
Yılmaz konuşmasının sonunda “Bu son faaliyet raporu…Seneye bu zaman seçim yapılmış ve yeni arkadaşlar yerini almış olacaklar. Ben size hakkımı helal ediyorum” ifadelerini kullandı.

DURAK: 2023'E KADAR BURADAYIZ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak faaliyet raporu doğrultusunda yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Aldığımız kararları hep uyum içinde aldık. Örgütün de arkamızda dimdik durması başarımızın tescilini getirdi.Bizi anlatmaya kitaplar yetmiyor. Çalışkan ‘yorulduk’ dedi. Yorulmak yok. 2023’e kadar buradayız. CHP’nin bayrağı burada dalgalanacak. Dileğim hep birlikte nice nice başarılara imza atabilmek. Muhtarlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.Bize destek oldular. Bizi buraya getiren o yürek ve gönülden çalışmaya iten bize yol gösteren partimizin ilkeleridir.Sosyal belediyeciliği yapıyoruz Karşıyaka’da…Yaptığımız her hizmette eksikleri giderirken halka sürekli yaklaşıyoruz.Göreve geldiğimizde verdiğimiz sözleri yerine getirdik.Karşıyakalılar arkamızda olduğu sürece biz daha uzun vadede uzun nefesli projeleri hayata geçireceğiz. Proje aramıyoruz biz…Önce ilçenin fiziki yapısını iyileştirmek istiyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda önemli adımlar atıyoruz.

OYUNLARINI BOZDUK
Bayraklı’nın Karşıyaka’dan ayrılma sürecine değinen Durak, “5 yılda Bayraklı’da bizim projelerimiz unutuldu. Sadece kelle hesabı yaparak farlı düşünceler içinde farklı çalışmaları yaptılar. Doğal damarlarımızı keserek bazı yerleri alarak bizi cezalandırmak istediler. Biz bu cezayı karşılıksız bırakmadık. Bayraklı’da zafer elde ettik oyunlarını bozduk” dedi.
Durak konuşmasını, “ Bir sandık elmanın içinde çürüklerde olabilir. Bu çürükler çalışanlarımıza yansımamalı…Arkadaşlarımla daha güzel projelerde buluşacağız” diyerek bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.