Dolar 34,1539
%0.17
Euro 37,9840
%-0.29
Altın 2.878,910
%0.13
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bornova’da ‘rahvan at yarışı’ heyecanı yaşandı

Bornova’da ‘rahvan at yarışı’ heyecanı yaşandı

Bornova Belediyesi ve Bornova Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik Spor Kulübü’nün işbirliğiyle ilki geçen yıl yapılan “Geleneksel Rahvan At Yarışı”nın ikincisi de büyük ilgi gördü. Pazar günü, Pınarbaşı Arena’da 12 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışlara Türkiye’nin pek çok ilinden 164 rahvan at katıldı. Dereceye giren atların sahiplerine kupalarını Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 10:13
İZMİR - Pınarbaşı Arena’da, Türkiye’nin pek çok ilinden 164 atın katıldığı yarışları binlerce seyirci büyük bir heyecanla izledi. Yarışlara Antalya, Konya, Ordu, Kocaeli, Bursa, Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa, Kütahya, Samsun, Çorum, Kayseri, Tokat, Afyon, Isparta, Muğla, Yalova, Bursa, İzmit, Sakarya, Bolu, Kastamonu gibi Türkiye’nin değişik bölgelerinden katılım gerçekleşti. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun yanısıra, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Mustafa Küçükmeral, Bornova Rahvan Atları Yetiştiricilik ve Binicilik Kulübü Başkanı Fehmi Karanfil, Bornova Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Çıtak, Nejat Yaylacıkoral, Erol Mutlu ve Barış Aysal da yaşanan heyecana ortak oldu.

Yarışlar baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, deste gurubu, taze beşli, dört yaş taylar, üç yaş taylar, tozkoparan, ithal A, ithal B, dört nal olmak üzere 12 ayrı kategoride yapıldı. Dereceye girenlere 38 bin liralık ödül dağıtıldı.

Yarışlarda dereceye girenlere kupa ve madalyalarını veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Geleneksel spor dallarını yaşatmak çok önemli. Bu anlayışla deve güreşlerine de rahvan at yarışlarına da destek veriyoruz. Rahvan at yarışları bizim geleneklerimizde olan bize özgü bir şey. Bu nedenle bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.