Dolar 34,1499
%0.15
Euro 37,9787
%-0.3
Altın 2.879,920
%0.17
Bist-100 9.896,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayatı güzelleştirdiler, sıra Balçova’da

Hayatı güzelleştirdiler, sıra Balçova’da

Balçova’daki kadınlar, Semtevleri sayesinde hem el beceri kursları öğrenerek para kazanıyor hem de ürettikleri projeler ile ilçenin sosyal hayatını şekillendiriyor.

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 10:10
İZMİR - Balçova Belediyesi Semtevleri’nde el beceri kursları alan ev hanımları, artık hayatın her alanında hakim olmaya başladı. Bir yandan kurslar da edindikleri bilgiler sayesinde ürün üretip para kazanan kadınlar, diğer yandan da sosyal ve gündelik hayatın yönlendiricisi oldu. Sokak örgütlenmesi sayesinde ilçede yapılan her hizmette söz hakkı olan kadınlar şimdi kendi projelerini üretiyor. Özellikle yeşil alanlar, yol kaldırım çalışmaları ve toplama saatleri konusunda belirleyici olan kadınlar Balçova’nın daha modern ve güzel görünmesi için değişik fikirler ile belediyenin kapısını çalıyor. Son olarak Semtevleri’nde resim kursu alan kadınlar, Fen İşleri Müdürlüğü ile birlikte başlattıkları projeyle Balçova’yı güzelleştiriyorlar.

İlçenin çeşitli bölgelerinde ki merdiven, trafo, boş duvarları boyama kararı alan kadınlar bu projeye Çetin Emeç Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı’ndaki bir merdivenle başladı. Boyayacakları her alan için bir tema belirleyen kadınlar ilk temasını “Piyano Merdiven” olarak belirledi. Semtevi kadınları ile birlikte boyama çalışmalarına katılan Balçova Belediye Başkanı’nın Mehmet Ali Çalkaya’nın eşi Fatma Çalkaya “Ben ve benim gibi ev kadınları Semtevleri sayesinde hayatın günlük karmaşası içinde belki de kendimizi çok ifade edemiyorduk. Artık Balçova’da kadınlar olmadan hiç birşey yapılamayacağını, kadının hayatı güzel ve anlamlı hale getirdiğini herkes biliyor. Umarım tüm Türkiye’de böyle olur” dedi. Boyama çalışmaları sırasında kadınları ziyaret eden Başkan Çalkaya ise “Kadınlar o kadar güzel işler yapıyor ki tek kelime ile muhteşem” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.