Dolar 34,2725
%0
Euro 37,4428
%-0.14
Altın 2.922,230
%-0.2
Bist-100 8.732,00
%-1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Brezilyalı editör: Gösterilerin ardında yabancı parmağı yok (Özel)

Brezilyalı editör: Gösterilerin ardında yabancı parmağı yok (Özel)

Brezilya’nın Carta Capital Dergisi editörlerinden Jose Antonio Lima, ülkedeki gösterilerin arkasında yabancı parmağı olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Lima, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Brezilya’da...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 15:04
Brezilya’nın Carta Capital Dergisi editörlerinden Jose Antonio Lima, ülkedeki gösterilerin arkasında yabancı parmağı olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Lima, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Brezilya’da gerçekleştirilen gösterilerin meşru olduğunu, Başbakan Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Brezilya’daki olayların arkasında yabancı parmağı olduğuna inanmadığını söyledi.

Dergi editörü, 10 yıldır iktidarda bulunan Lula Hükümeti’nin gerçekleştirdiği sosyal programın orta sınıfın ihtiyaçlarına yanıt veremediğini, orta sınıfın çok fazla vergi ödemek zorunda kaldığını vurguladı. Sağlık ve eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğine işaret etti.

Dünya kupası için yapılan stadyumlara harcanan parayı eleştirmelerinin meşru olduğunu savunan Lima, Brezilya’daki bütün devlet organlarının halkın bu taleplerini haklı bulduğunu ve gerçekleşmesi için de çalışmalara başlandığını kaydetti.

Brezilya’lı müzisyen Tiago De Mello da Cihan’a verdiği röportajda, ülkede yaşanan olaylarda Batılı hükümetlerin değil sosyal medyanın etkisi olduğunu savundu. Mello, Brezilya halkının Türkiye’deki olayları en başından beri takip ettiğini, yaşananların gösterileri tetiklediğini savundu.

Başbakan Erdoğan Samsun’da düzenlenen 'Milli İradeye Saygı Mitingi' konuşmasında, Türkiye ve Brezilya’da yaşanan olaylar arasındaki benzerliklere dikkat çekerek, uluslararası alanda etkisini artıran iki ülkeye operasyon yapıldığını savunmuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.