Dolar 34,1769
%0.04
Euro 38,1642
%0
Altın 2.916,950
%-0.11
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi'nde 'Kaymakam ve Savcı' göreve sesleri

Buca Meclisi'nde 'Kaymakam ve Savcı' göreve sesleri

Buca Belediyesi 2014 temizlik ihalesinin zamanlamasına dikkat çeken AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan, 1 Ocak 2014'te başlaması gereken iş için 7 gün kala ihaleye çıkılır m? Ne ihale kanununa, ne ahlaka ne de vicdana uyan bir durum değil' uyarısında bulundu. Arslan konuyla ilgili ve 10 yıllık memuriyeti bulunmadığını öne sürdüğü Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı

  • Ege Postası
  • 05.12.2013 - 11:34
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın katılmadığı Aralık ayı meclis toplantısını Başkan Vekili Necati Bahçeci yönetti. Meclisin ilk dakikalarında Bağımsız Üye Rıza Zayıfoğlu Anadolu'nun çeşitli ilçelerine hibe edilen düşük modelli araçları tartışmaya açtı. Zayıfoğlu söz konusu 7 aracın çok daha önce o ilçelere gönderildiğini öne sürerek 'meclisten şimdi onay almaya çalışmanın doğru olmadığını' savundu. Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya 'bu türden araç tahsislerini Başkan yapar, onayı da Meclis verir. Göreve geldiğimizde önceki Başkan Cemil Şeboy'un hibe ettiği araçlara da bu meclis onay verdi hatırlatmasında bulundu.

TEMİZLİK İHALESİ NEDEN 21B'DEN YAPILIYOR'
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan'ın gündeminde 1 Ocak 2014'ten itibaren geçerli olacak temizlik ihalesi vardı. AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Arslan, ihalenin neden bütçesi olmayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü üzerinden yapıldığını sorarak, süreçte yaşanan garipliğe işaret etti. Uyarılarına rağmen son birkaç yıldır ısrarla aynı yöntemin uygulandığına işaret eden Arslan, 'neden 1 Ocak 2014'te geçerli olacağı çok önceden belli olan ihale için 23 Aralık tarihi beklend? O ihalenin yetişemeyeceği belli değil m? Sadece doğal afet gibi durumlarda başvurulacak yöntem olan 21B yöntemine neden zorunlu bırakılıyoruz' diye sordu. Arslan, 'buradan hem Buca Kaymakamına hem de Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum, onları göreve davet ediyorum diye konuştu.



TAYFUN EMRE'DEN SONRA O BAŞKAN YARDIMCISI DA...
10 yıllık memuriyeti olmadığı için Tayfun Emre'nin Başkan Yardımcısı olarak atanması nedeniyle Başkan Ercan Tatı'nın hapis cezası aldığını hatırlatan Arslan 'aynı durum Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu için de geçerli. 10 yıllık memuriyeti olmadığı halde Başkan Yardımcısı olarak atandı. Başkanlık makamını defalarca uyarmamıza rağmen bu konuda hatada ısrara devam ediyor. Konu hakkında suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEYEMEYEN MÜDÜRLER!..
Sert muhalefetiyle dikkatleri üzerine çeken Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu dilek ve temenniler bölümünde söz alarak 'daha önce kredi kartı borcunu ödeyemeyecek durumda olan, bisiklet alacak parası olmayan insanlar bu belediyede müdürlük koltuğuna oturarak ev sahibi, araba sahibi oldular. devlete sesleniyorum. Çağırın beni hepsini tek tek anlatayım' diye konuştu. Kimseyi zan altında bırakma, ne biliyorsan konuş sitemlerine hedef olan Zayıfoğlu, 'hakkımda 11 tane şikayet oldu, 10'unundan hiçbir sonuç çıkmadı, 11'inci de aynı sonuçla bitecek. Sözlerimden rahatsız olan varsa onlar da şikayet etsin çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.