Dolar 34,1934
%0.09
Euro 38,1077
%-0.15
Altın 2.893,170
%-0.93
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca’da İmam-cemaat’ yakıştırmalı meclis

Buca’da İmam-cemaat’ yakıştırmalı meclis

Buca Meclisi’nin Aralık ayı toplantısı Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın başkanlığında yapıldı. Tatı’nın meclis toplantısının sonlarına doğru ‘acil ve özel bir görüşmesini’ gerekçe göstererek toplantıyı terk etmesinin ardından, Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’yla Başkanvekili koltuğuna oturan Lokman Fazla arasında küçük çaplı bir gerginlik yaşandı. Kaya meclis toplantısını sinirli bir şekilde terk ederken, ‘siz de çıkın’ dediği belediye bürokratlarının meclis salonundan ayrılmadığı gözlendi. CHP’li Meclis üyesi Emre Aykut, hem Ercan Tatı’nın hem de başkan yardımcılarının salonu tek etmesine ‘imam- cemaat’ sözleriyle tepki gösterdi.

  • Ege Postası
  • 03.12.2012 - 19:23
 BÜNYAMİN DOBRUCALI- HABER SERVİSİ/ İzmir’in tansiyonu en yüksek meclis toplantılarına ev sahipliği yapan Buca Meclisi, geçmiş toplantılarına göre çok daha sakin bir toplantıyı geride bıraktı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın başkanlık ettiği toplantıda AK Parti meclis grubunun istifaları gerekçe gösterek komisyon üyeliğinden çekilmesi yüzünden yeni komisyon üyelerinin seçimi vardı. AK Parti grubu kendi ayrıldığı komisyon üyeliklerine yeni aday gösterdi. Yapılan oylamada İmar Komisyonuna Yeşim Gülhan, Plan-Bütçe Komisyonuna Orhan Yılmaz, Hukuk Komisyonuna Sebahattin Kocagöbek, Çevre Komisyonuna Gülay Sakartepe, Sosoyal Hizmetler ve Engelli Komisyonuna Gülay Sakartepe, Avrupa Dış İlişkiler Komisyonuna Mustafa Yüksel, Esnaf Komisyonuna Ahmet Fazıl Kaya ve Kentsel Yenileme Komisyonuna Yeşim Gülhan oybirliğiyle seçildi.

İSTANBUL GEZİSİ GÜNDEME GELDİ
Meclis üyesi Zekiye Seda Sönmez’in hazırladığı tarihi ve turistik yerlerin restorasyonuna yönelik projenin İZKA tarafından reddedilmesi mecliste uzun süre tartışıldı. Bağımsız Meclis üyesi Adnan Öztekin kamuoyunda Reina gezisi olarak gündeme gelen MilletvekiliRıfat Sait önderliğindeki İstanbul gezisini hatırlatarak, ‘Beyoğlu Belediye Başkanlığının restorasyon konusunda ne kadar başarılı olduğunu dile getirdi. Ankara Beypazarı Belediyesi’nin de bu konuda başarılı çalışmaları olduğunu belirten Öztekin, Paris’e yapılan Yemek Festivali gezisine göndermede bulunarak, öyle yerlere değil, Beyoğlu, Beypazarı gibi yerlere inceleme gezisi düzenlenmesini önerdi. Öztekin ‘ama dikkat edelim, gideceğimiz yerler AK Parti ve MHP’li, sonra dedikodusu çıkmasın diyerek, kendisi hakkında AK Parti’ye geçmek istiyor yönündeki iddialara da göndermede bulundu.

850 ORTAOKUL VE 400 LİSE ÖĞRENCİSİNE BURS VERİLECEK
Sosoyal Hizmetler ve Engelliler Komisyonundan gelen 850 ortaokul ve 400 lise öğrencisine burs verilmesi kararı oybirliğiyle kabul edildi. 28 Ocak 2013 pazartesi günü başlayacak olan burs başvuruları 8 Şubat 2013 Cuma günü sona erecek. Ortaokul öğrencilerine aylık 40 TL, lise öğrencilerine aylık 50 TL olmak üzere 8 ay boyunca verilecek olan burstan yoksul ve başarılı olan öğrenciler faydalanacak.

TATI ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞMESİNİ GEREKÇE GÖSTEREK AYRILDI
Meclis görüşmelerinin sonlarına doğru Ercan Tatı, özel bir görüşmesini gerekçe gösterek meclis salonundan ayrıldı. Meclis Başkanvekili olarak Lokman Fazla’nın başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde önce CHP’li Meclis üyesi Sevilay Yılmaz (Dursun) ile CHP Grup sözcüsü Hasan Sağlam arasında gerginlik yaşandı. Adnan Keskin’in İzmir ziyareti sırasında Hasan Sağlam’ın ‘Buca Meclisindeki Denetim Grubu’na seçimi eleştirerek, Sevilay Yılmaz’ı AK Partililerle işbirliği yaptığına dair sözler söylediğini gündeme getiren Yılmaz, ‘ne işbirliği yapmışız, bunun ispatını isterim’ diyerek Sağlam’a tepki gösterdi. Sağlam, bu tartışmanın yerinin bu olmadığını hatırlatarak, ‘cevap vermek istemiyorum. Örgüt içi toplantıda söylenmiştir. Bunun yeri burası değildir. Mutlaka uygun yerde cevabımı vereceğim’ dedi.

YİNE BUCA-MAR GERGİNLİĞİ

Meclis Başkanvekili Lokman Fazla son dönemde Buca Belediyesinin taşınmazlarıyla ilgili kiracılara tebligatlar gittiğini hatırlatarak, ‘bunlar yasaya uygun işlemler. Ancak ne hikmetse aynı işlem Buca-Mar şirketi için nedense uygulanmıyor’ eleştirisinde bulundu. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya’nın Fazla’nın yanına giderek kısa bir konuşma yaptığı, ardından da hızlı bir şekilde meclis salonundan ayrılmak için hareketlendiği gözlendi. Kaya, tam çıkarken salonun arka tarafında bulunan belediye bürokratlarına kısık bie ses tonuyla siz de çıkın dedi. Kaya’nın bu sözlarine rağmen bürokratlar salonu terk etmedi.

ADAM MI DEĞİL Mİ'
CHP’li Buca Meclis üyesi Emre Aykut, hem belediye başkanının hem de yardımcılarının salondan ayrılmasına tepki gösterek, ‘imam-cemaat’ yakıştırmasında bulundu. Buca Meclisi Ocak ayı toplantısını 3 Ocak 2013 tarinde yapma kararı alarak dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.