Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bucalı 16 meclis üyesi için CHP İl Başkanlığı kararını verdi

Bucalı 16 meclis üyesi için CHP İl Başkanlığı kararını verdi

Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle Buca İlçe Yönetimi tarafından İl Başkanlığı'na rapor edilen 16 meclis üyesi hakkında İl kararını verdi. 16 meclis üyesi de Disiplin Kurulu’na sevk edilirken, Buca’da belediye başkanlığı için potansiyel adaylar arasında yer alan Levent Köstem ve Güngör Kaya için "kınama” cezası istendi. Emre Aykut , Sevilay Dursun, Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel ise parti suçu işledikleri kanaatiyle iki yıl süreyle “Geçici çıkarma” istemiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na gönderildi

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 15:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Buca Belediyesi Faaliyet Raporu oylaması sırasında yaşananlar nedeniyle CHP Buca ilçe yönetimi 16 meclis üyesini İl’e rapor etmişti. İlçe Başkanı Bekdaş Gül ve yönetim kurulunun hazırladığı raporda encümen seçiminde parti kararına aykırı olarak aday olan Ercan Geçgel ve Cevat Kızılateş'le, Faaliyet Raporu'na ret oyu veren Emre Aykut ve Sevilay Dursun hakkında tedbirli olarak Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi istenirken diğer 12 meclis üyesi hakkında süreçte yaşadıkları rol anlatılarak karar İl Yönetimi'ne bırakılmıştı.

16 ÜYE DİSİPLİNE
Geçtiğimiz hafta dosyayı incelemek için İl Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Karabay, Niyazi Arslan, Naide Atalay ve Ceyhan Kayhan'dan oluşturulan komisyon hazırladığı raporu İl Yönetimine sundu. İl yönetimi sabah saatlerinde yaptığı toplantıda komisyonun raporu doğrultusunda 16 meclis üyesini oy birliğiyle  İl Disiplin Kurulu’na sevk etti.

4 ÜYE İÇİN GEÇİCİ İHRAÇ İSTEMİ
İl Yönetimi, Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri arasında yer alan Hasan Kurt, Ali Hıdır Uludağ, Kemal Erözel, Aydoğan Hepdemirgil ve Gülendam Çorak’ı “uyarı” cezası verilmesi istemiyle,Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy, Levent Köstem ve Güngör Kaya için ‘geçerli özrü olmaksızın seçimlerde oy kullanmamak’ suçunu işledikleri kanaatiyle “kınama” cezası verilmek istemiyle disipline gönderilirken, Emre Aykut , Sevilay Dursun, Cevat Kızılateş ve Ercan Geçgel ise parti suçu işledikleri kanaatiyle iki yıl süreyle “Geçici çıkarma” istemiyle 'tedbirli olarak' İl Disiplin Kurulu’na gönderildi.

POTANSİYEL ADAYLAR İÇİN “KINAMA” İSTEMİ
CHP tüzüğüne göre “Kınama” cezası alanlar partide bir yıl boyunca seçme ve seçilme hakkını kaybediyor. İsimleri 11 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde belediye başkanlığı için Buca’da potansiyel adaylar arasında geçen Levent Köstem ve Güngör Kaya’nın "kınama” cezası verilmek istemiyle disipline gönderilmesi dikkat çekti. Her iki isimde eğer kuruldan “kınama” cezası alırsa CHP’den 2014’de aday olma şansını kaybedecek.

16 MUHALİF MECLİS ÜYESİ NEYLE SUÇLANMIŞTI'
*Buca Belediyesi 2012 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya örgütlü bir şekilde gelmediği öne sürülen meclis üyeleri: Hasan Kurt, Levent Köstem, Aydoğan Hepdemirgil, Ali Hıdır Uludağ, Güngör Kaya, Kemal Erözel, Gülendam Çorak.
* Faaliyet Raporu oylamasında parti grubuna aykırı davranan meclis üyeleri: Veli Balyemez, Erkut Tamay, Murat Işık, Osman Ergündoğar, Bektaş Gürsoy.
* Faaliyet raporuna grup kararına rağmen ret oyu kullananlar: Emre Aykut ve Sevilay Dursun.
* Encümen seçimlerinde AK Parti ile ittifak yaptığı öne sürülenler: Cevat Kızılateş, Ercan Geçgel.

DİSİPLİN KURULU ‘SUÇ UNSURU’ BULUNMAMIŞTIR KARARI VERMİŞTİ
Ocak ayındaki Denetim Komisyonu üye seçiminde Grup kararına uymadıkları gerekçesiyle haklarında rapor hazırlanan ve Disiplin Kurulu'na gönderilen Emre Aykut, Sevilay Dursun, Hasan Kurt ve Osman Ergundoğar hakkında İl Disiplin Kurulu’ndan 'suç unsuru bulunmamıştır' kararı çıkmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.