Dolar 34,1491
%0.04
Euro 37,9720
%0.15
Altın 2.885,210
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir olan Manisa'da ev kiraları cep yakıyor

Büyükşehir olan Manisa'da ev kiraları cep yakıyor

Manisa’da kiralık ve satılık ev fiyatları cep yakıyor. Vatandaşlar kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşarken oturabilecek durumdaki kiralık bir evin fiyatı 650 liradan başlıyor. Kötü durumdaki bir evin kirası dahi 400 liradan aşağı düşmüyor....

  • Ege Postası
  • 20.07.2013 - 13:27
Manisa’da kiralık ve satılık ev fiyatları cep yakıyor. Vatandaşlar kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşarken oturabilecek durumdaki kiralık bir evin fiyatı 650 liradan başlıyor. Kötü durumdaki bir evin kirası dahi 400 liradan aşağı düşmüyor. Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa’nın büyükşehir olmasından sonra kiratların daha da artacağını savunuyor.

Akyüz, şehirde oturulabilecek durumdaki kiralık evlerin 650 liradan başladığını, fiyat artışları yüzünden İzmir'i geçtiğini söyledi. Bu durumun yakın bir zamanda giderilemeyeceğini ileri süren, şehirde arsa sıkışıklığı olduğunu ve yeni bina yapılamadığını dile getiren Akyüz, “Manisa'da kiralık ev neredeyse yok. Kötü durumdaki bir evin bile kirası 400 liradan aşağı değil. Ailelerin oturabileceği 120 ile 150 metrekarelik normal bir evin kirası 650 liradan başlıyor. Diğer illerle karşılaştırdığımızda Manisa, gerek satışta gerek kirada çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Ş an itibariyle kiralık ev fiyatlarında İzmir'i dahi geçti.” dedi.

Satılık ev fiyatlarında da büyük bir artış olduğunu kaydeden Bahattin Akyüz, ortalama bir evin metrekare birim fiyatının 2 bin, lüks olmayan eski evlerinse bin liranın üzerine çıktığını söyledi. Manisalılara ev sahibi olmaları yönünde çağrı yapan Akyüz, büyükşehir olunmasıyla fiyatların daha da artacağını belirterek, “Tam ev almanın zamanı diye her zaman söyledik. 600 liralık bir evde kirada oturacağına, üstüne biraz daha koyarak krediyle ev sahibi olunabilir. Manisa büyükşehir olunca bu fiyatlar daha da yükselecek.” şeklinde konuştu.

Yeni trendin 1+1 evler olduğunu dile getiren Akyüz, Manisa'nın sanayi şehri olduğu, şehirdışından gelen çalışanların bu evleri tercih ettiğini söyledi. Fiyatlarınınsa 90 bin liradan başladığını ve 120 bin liraya kadar çıktığını kaydetti. 1+1 evlerin 600 liradan kiraya verildiğini ve talep gördüğünü belirten Akyüz, bunların çoğalacağını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.