Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayraklı'dan AK Parti iddialarına videolu cevap

CHP Bayraklı'dan AK Parti iddialarına videolu cevap

CHP Bayraklı İlçe örgütü ‘olaylı meclisin’ ardından, olayın gerçek faillerini video görüntüleriyle ortaya koydu. CHP İzmir İl binasında düzenlenen basın açıklamasında AK Partililerin iddialarına tek tek cevap verildi. AK Partili Hüsnü Boztepe ve Ali Aslan’ın Bayraklı Meclisleri’nde nasıl kavgacı bir tutum izlediğini belgeleriyle gözler önüne seren video görüntüleri, son yaşanan tartışmalara da kimin neden olduğuna ışık tuttu.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 16:11
BURAK ÖZER – HABER SERVİSİ-  Bayraklı Belediye’sinin olaylı geçirdiği son meclis ile ilgili AK Parti grubunun dün düzenlediği basın toplantısının ardından, bugün CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı da CHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi.  İl yönetiminin de bulunduğu toplantıda, CHP İl yöneticisi Ali Karabay ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca düzenlenen toplantıda olaylı mecliste yaşananlar, Hüsnü Boztepe ve Ali Aslan’ın geçmişten günümüze Bayraklı Belediyesindeki tutumları ve dün AK Parti’nin yeni il binasında düzenlenen basın toplantısında Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’ın, Hüsnü Boztepe’nin konuşması sırasında toplantıyı terk etmesinin videoları izletildi. 


TARTIŞMALAR BELEDİYE İLE İLGİLİ OLMALI 
Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunun CHP İzmir İl Yöneticisi Ali Karabay, belediye meclislerinde konuşulması gerekilen konuların meclis ile ilgili olması gerektiğinin altını çizdi. Karabay, “ Belediyelerin yönetmeliği vardır. Buna uyarlar. Toplantı gündemleri 3 gün önceden meclis üyelerine ulaştırılır. Bunun haricinde gündem dışı da meclis üyeleri konuşma talebinde bulunabilir. Ancak konuşmak istedikleri konu belediye ile ilgili olmalıdır. O mecliste Boztepe’nin sorularının hepsi Belediye Başkanının şahsına yöneliktir.” dedi ve Belediye Başkanının ona rağmen nezaket çerçevesi içerisinde soruları yanıtsız bırakmadığının altını çizdi. 

“BÖL-PARÇALA-YÖNET” OLMADI 
AK Parti’nin Bayraklı’yı ilçe yapmasındaki en büyük rolün BÖL- PARÇALA- YÖNET sistemini düşündüklerini ancak başarısız olduklarının da vurgusunu yapan Karabay, “Halk onlara sandıkta cevabını verdi, verecek” dedi ve mecliste yaşananların da AK Parti’nin bu politikası ile ilgili olduğunu belirtti. Ayrıca Karabay, “AK Parti Bayraklı’da meclisi sabote ediyor. Bayraklı’da halka katkıları yoktur. 4 yıldır tecrübeleri var. Ona rağmen bu şekilde davranıyorlar. Bu saygısızlığın karşılığını halkımız seçimlerde verecektir” dedi. 

AKP GRUBU YALAN VE İFTİRA POLİTİKALARINA BAŞ VURMUŞTUR

Ali Karabay’ın ardından sözü alan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Levent Ölçer ise, AK Parti’nin yalan ve iftira politikalarına değindi, AK Parti il başkanlığını ve genel merkezi göreve çağırdı. Ölçer, “AKP Grubu Bayraklı'da yaptığımız hizmetlerden duyduğu memnuniyetten duyduğu rahatsızlığı bir daha ortaya koymuştur. Belediyecilik hizmetlerimiz ile yapacak hizmetlerimize karşı yapacak eleştiri bulamayan AKP grubu yalan ve iftira politikalarını baş vurmuştur.  Dün yaptıkları basın toplantısında yine yalan ve iftiralarına devam etmişlerdir. AKP'nin genel merkezini ve AKP il Başkanlığını göreve davet ediyorum” diye konuştu. 



MAAŞ ALIYORLAR İDDİALARI
AK Parti Grubunun dün yeni il binalarında gerçekleştirdikleri basın açıklamasında söylediği “Yönetim kurulundakiler belediyeden maaş alıyorlar” iddialarına da Ölçer yanıt verdi. Bu konuşulanlara anlam veremediklerini belirten Ölçer, “Bu arkadaşlarımız emekleri ile geçinen arkadaşlarımızdır. Belediyede çalışan arkadaşlarımızın siyaset yapma yasağı yoktur. Nasıl AKP'de yöneticilik yapan arkadaşlar ihalelere girerek iş alıyor ve ticaret yapıyorlarsa, CHP Bayraklı İlçe yöneticilerinin Belediyede emekleri ile çalışmaları normaldir.Ve bu arkadaşlarımız tam gün diğer belediye çalışanları gibi işlerini yapmakta akşam mesaiden sonra siyasi faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu konuyu konuşmanın bile yanlış olduğunu düşünüyorum. 4500 kişiye iş imkanı yaratan Belediyemiz bu güne kadar iş başvurusunda bulunan hiç kimseye sen hangi partidensin diye sormamıştır” diyerek iddialara son noktayı koydu. 

MECLİSİ SÜREKLİ TAHRİK EDİYORLAR
AK Parti Grubunun meclisi sürekli tahrik ettiğini de belirten Ölçer, olay gününü anlattı. Ölçer, “AK Parti grup Başkanı Ali Aslan yaptığı açıklamada,  “Başkan, görev ve yetkisini kötüye kullanarak, haklı gerekçesi olmadan meclis üyelerini dışarı attı. Oturum süresi dolmadan başlatıldı. Kapılara güvenlik güçleri yığıldı ve AK Partililer tartaklandı. Görevini bizi içeri almayarak kötüye kullandı." diyerek mecliste çıkan olayların sorumlusu olarak Belediye Başkanımızı suçlamıştır. Sevgili Arkadaşlar bu olayların tek suçlusu Ali Aslan ve Hüsnü Boztepe'dir. Sayın Boztepe'nin sorduğu bütün sorulara Başkanımız cevap vermiş ve sayın Boztepe'ye " sokaklarda duyduğunuz soruları mecliste soruyorsanız, bende size bir soru sorayım, bana da soruyorlar Hüsnü Boztepe 10 yıldır çalışmıyor nasıl geçiniyor" diye soruyorlar. Şimdi bunları burada konuşursak olur mu" demesi üzerine Boztepe sinirlenerek bağırmaya başlamış ve yapına bütün uyarılara rağmen belediye Başkanımıza bağırmış ve meclis salonunda huzuru bozmuştur. Başkanımızın yetkisini kullanarak Boztepe’yi dışarı davet etmiş bunun üzerine grup Başkan vekili Ali Aslan buna sinirlenerek Başkanın üzerine yürümüş ve elindeki mikrofonu yere atarak kırmıştır.  Güvenlik görevlileri tarafından tartaklandığını ifade ediyorlar. Asıl görevlerini yapmaya çalışan güvenlik görevlilerine saldıranlar kendileridir” dedi ve olay günü yaşananların bir kısmını projeksiyon yardımıyla saniye saniye basın mensuplarına izletti. 

İSTİFA DAVETİ

“AK Parti Grubunun Belediye Başkanımız Hasan Karabağ'ı istifaya davet eden meclis üyeleri hangi yüz ile bunu söyledikleri anlamakta güçlük çekiyorum” diyen Başkan Ölçer, istifa etmesi gereken kişinin Ali Aslan ve Hüsnü Boztepe olması gerektiğine vurgu yaptı. Ölçer konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Belediye Başkanımız Bayraklı halkının oyları ile seçilmiştir. Bayraklı halkının iradesine karşı çıkan ve bunu sorgulayan AKP Grubu Bayraklı halkına hakaret etmiştir. Eğer istifa etmesi geren biri varsa o da  Kavga çıkarmak için dedikodu, yalan ve iftiralar üzerine kurdukları siyasi anlayışlarını ortaya koyarak Belediye Başkanımızı ve grubumuz tahrik eden, Bayraklı’da siyaseti ayaklar altına düşüren, seviyesiz siyaset yapan Ali Aslan ve Hüsnü Boztepe’dir. Bayraklı Belediye Meclisi Boztepe ve Aslan’ın defalarca saldırgan tavırlarına sahne olmuştur” dedi. Konuşmasının ardından  Ölçer, AK Parti Bayraklı Grup Başkan Vekili Ali Aslan ve Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin Bayraklı Belediye Meclislerindeki olaylarını geçmişten bugüne karma bir şekilde izletti. Bu videodan sonra AK Parti’nin dünkü basın açıklamasını hatırlatan Ölçer, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve Grup Başkan Vekili Kenan Çakar’ın bile kendi partisinden olmasına rağmen Boztepe’nin açıklamalarına dayanamayıp, salonu terk ettiğini dile getirdi ve dün yaşanan bu olayı video kayıtları ile saniye saniye basın mensuplarına sundu. 


KAÇMADI ARAMIZDA
AK Partili Boztepe’nin hedefindeki, 3 milyar dolar alarak kaçtığını söylediği Dilek Aydoğan da bugün toplantıdaydı. Konu ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan İlçe Başkanı Ölçer, “AKP grubunun dün yapılan basın açıklamasının amacı meclis'te yaşanan tartışmalar ile ilgili olduğunu ifade etmelerine rağmen AKP Meclis üyesi Hüsnü Boztepe basın açıklamasında yine yalan ve iftiralarına devam etmiştir. Sayın Boztepe  Belediyespor kulübünde çalışan arkadaşımız ile ilgi " Birileri 500 milyar bazılarının da 3 milyon dolar alarak kaçtığını "ifade etmiştir. Bu iftira ve yalanı size en güzel örneğini sizinle paylaşmak istiyoruz. Dilek Aydoğan arkadaşımız aramızda 3 Milyon dolar alarak kaçtığını ifade ettiği arkadaşımız
 şu an burada. Hiçbir yere kaçmadı” diyerek bu konuya da son noktayı koydu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.