Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den, ‘Küçük Menderes Nasıl Kurtulur’ toplantısı

CHP’den, ‘Küçük Menderes Nasıl Kurtulur’ toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı son yıllarda git gide kirlilik oranı artan Küçük Menderes nehrindeki kirliliğin önlenebilmesi ve doğuracağı sonuçlara dikkat çekmek için, 7 Aralık Cuma günü Selçuk’ da Çevre Zirvesi düzenliyor.

  • Ege Postası
  • 05.12.2012 - 12:27
 İZMİR -Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP İzmir İl başkanı Ali Engin İzmir’in birçok ilçesinden geçen, özellikle sulamada kullanılan küçük menderes nehrine karışan kimyasalların, son yıllarda sanayi ve evsel atıkların arıtılmadan bırakılması sebebi ile, hem ekolojik dengeyi, hem de insan sağlığını tehdit eden boyutlara ulaştığını, yapılacak toplantının konunun aciliyetine dikkat çekmek ve ortak akılla bir çözüm bulmak açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Ali Engin, Selçuk’ da yapılacak olan çevre zirvesini çok önemsediklerini, Küçük Menderes nehrindeki kirlilikten en çok etkilenen ilçenin Selçuk olduğu için zirvenin de burada yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi.
Kentimizin önemli su kaynaklarından birsi olan küçük Menderes nehri maalesef, sorumsuzca akıtılan atıklar sebebi ile adeta zehir akıtır hale gelmiştir. Burnumuzun dibindeki bu soruna duyarsız kalmamız mümkün değildir elbette. Gerek Selçuk gerekse Büyükşehir belediyemiz bu sorunla yılladır mücadele ediyor. Büyükşehir belediyesi soruna bilimsel yaklaşarak, küçük menderes nehrinin birçok yerinden numuneler topluyor ve kirlilik oranları ile kirliliğe sebep olanların tespiti için çalışmalarına devam ediyor. Biz de sürekli hale getirmeyi düşündüğümüz bu çevre toplantısının ilkinde çözüme katkı koymak için, nehrin geçtiği merkezlerdeki belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımız ve İzmir milletvekillerimiz ile bir araya geleceğiz. Toplantımıza, TBMM Çevre Komisyonu üyesi Çanakkale milletvekilimiz Serdar Soydan da katılacak. Toplantıda bugüne kadar yapılanlar, sorunun ulaştığı boyut ve bundan sonra neler yapılması gerektiğini konuşacağız. Küçük menderes nehrinin yeniden pırıl pırıl aktığı, içinde balık tutulan ve gönül rahatlığı ile sulama için kullanılan bir hale gelmesi için ortak akıl ve işbirliği içinde çalışıyoruz, yapılacak bu toplantı sonrasında çözüme bir adım daha yaklaşacağımıza inanıyorum.
CHP’nin Küçük Menderes toplantısı 7 Aralık Cuma günü saat 14.00’de, Selçuk’ da Ahmet Taner Kışlalı Konferans salonunda gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.