Dolar 34,1224
%0.07
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.873,000
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli denetlenecek

CHP Çiğli denetlenecek

Çiğli’de son zamanlarda tabandan seslerin yükselmesi, ilçede belediye başkanlığı için ismi geçenlerle yaptığı görüşmeler, bağışlara makbuz kesilmemesi ve ilçe sekreterine görev yaptırmaması iddiaları nedeniyle zor günler geçiren CHP Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in ilçe yöneticisi Latif Yıldız için yaptığı hamle bardağı taşırdı.İl yönetimi, ilçenin Yıldız hakkında almış olduğu 178 no lu kararı iptal etti.İl Başkanı Ali Engin, son yaşananları da göz önüne alarak Çiğli İlçe Başkanlığı’nda inceleme yapılması için 4 kişilik bir komisyon kurdu. Pazartesi itibarıyla görevine başlayan komisyon 1 hafta boyunca ilçe başkanlığında, evrakları inceleyecek, yöneticileri ve tabanda şikayeti olan üyeleri dinleyecek. Komisyon ayrıca bağışlara makbuz kesilmediği iddialarını da soruşturacak

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 09:24
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Nihat Gültekin’in CHP Çiğli İlçe yönetim kurulu toplantısında üç defa toplantıya gelmediği gerekçesiyle ilçe yöneticisi Latif Yıldız'ın üyeliğini düşürme hamlesi, Gültekin’in başını ağrıtacak gibi görünüyor.

YILDIZ İL’E İTİRAZ ETMİŞTİ

Geçtiğimiz hafta yapılan ilçe yönetim kurulu toplantısında Başkan Nihat Gültekin tarafından gündeme getirilen Yıldız'ın yönetimden düşürülmesiyle ilgili karar, ilçe yöneticilerinin büyük bir çoğunluğu daha önce toplantıdan çıktığı için sadece 8 imzayla alınabilmişti.Yıldız, toplantı öncesi mazeretini ilçe sekreterine bildirmesi ve alınan kararın tüzüğe aykırı olması nedeniyle İl Yönetimi’ne itirazda bulunmuştu. Yıldız’ın itirazı il yönetim kurulu toplantısında oy birliğiyle kabul edildi. İl yönetimi, Yıldız hakkında alınmış olan 178 no lu kararı iptal etti.

BARDAK TAŞTI

Çiğli’de son zamanlarda tabandan seslerin yükselmesi, , ilçede belediye başkanlığı için ismi geçenlerle yaptığı görüşmeler, bağışlara makbuz kesilmemesi ve ilçe sekreterine görev yaptırmaması iddiaları nedeniyle zor günler geçiren Başkan Gültekin’in ilçe yöneticisi Yıldız için yaptığı hamle bardağı taşırdı.

KOMİSYON ÇİĞLİ’DE İNCELEME YAPACAK
Geçtiğimiz günlerde Gültekin’le yemekli bir toplantı yapan ve ‘kendine çeki düzen ver’ diyen,Gültekin’in istifa restine de restle karşılık veren İl Başkanı Ali Engin, son yaşananları da göz önüne alarak Çiğli İlçe Başkanlığı’nda inceleme yapılması için 4 kişilik bir komisyon kurdu. Pazartesi itibariyle görevine başlayan komisyon 1 hafta boyunca ilçe başkanlığında, evrakları inceleyecek, yöneticileri ve tabanda şikayeti olan üyeleri dinleyecek. Komisyon ayrıca bağışlara makbuz kesilmediği iddialarını da soruşturacak. Adeta kayyum gibi çalışacak olan komisyon hazırlayacağı raporu Engin’e sunacak.

GÜLTEKİN’DEN GENEL MERKEZ HAMLESİ
Bu arada İlçe Başkanı Gültekin’in ilçe yöneticisi Yıldız hakkında geri adım atmadığı il yönetiminin iptal kararına avukat aracılığıyla Genel Merkez nezdinde itiraz ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.