Dolar 34,1166
%0.06
Euro 38,1174
%0.06
Altın 2.878,960
%0.14
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait’ten sert kontra: CHP’nin arka bahçesi durumundalar

Sait’ten sert kontra: CHP’nin arka bahçesi durumundalar

AK Parti'nin İzmir Milletvekili Rıfat Sait'e İzmir’de Balkan derneklerinden tepki gelmiş, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanlı Süleyman Pehlivanoğlu yayınladığı basın bildirisiyle AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait tarafından Bulgaristan'daki Genel Seçimler doğrultusunda baskıya uğradıklarını iddia etmişti. Tehdit iddialarının da bulunduğu bildiriye Sait’den sert kontra geldi. Bildiriyi yayınlayan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nun CHP’den belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu söyleyen Sait, tartaklandığı ve tehdit edildiği iddia edilen iki kişiyle seçimden bir gün sonra el ele kol kola fotoğrafının olduğunu belirtti.

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 14:30
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Bulgaristan seçimleri ekseninde İzmir'de yaşanan rekabetten Hak ve Özgürlükler Partisi (HÖH ) zaferle çıkmıştı. AK Parti'nin desteklediği Hürriyet ve Şeref Partisi için seçim sonuçları tam bir hüsran olmuştu.İzmir'de 10 bin 583 oy kullanılırken Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 9 bin 182 oy alırken Hürriyet Şeref Halk Partisi ise 721 oy da kalmıştı. Bulgaristan'da yeni kurulan  Hürriyet Şeref Halk Partisi için Başbakan'ın talimatıyla çalışma yapmakla görevlendirilen AK Parti'nin İzmir Milletvekili Rıfat Sait'e İzmir’de Balkan derneklerinden tepki gelmiş, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu yayınladığı basın bildirisiyle AKP İzmir Milletvekili Rıfat Sait tarafından  seçimlere yönelik baskıya uğradıklarını iddia etmişti. Sait’in seçim günü Bornova Batı Çim İlköğretim Okulu önünde yine federasyona bağlı bir dernek yöneticisini, derneği kapatmakla tehdit ettiği dile getirilmişti.
Tepki açıklamasının altında ise Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Kanlıoğlu, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yılmaz Çamdibi Makedon Göçmenler Birleştirme ve Dayanışma Derneği Başkanı Şaban Yaprak İzmir Makedon Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Medat Şenay, Manisa Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kader, İzmir Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Barış Aysal, İzmir Bakırçay Havzası Balkan ve Rumeli Göç. Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürol Türkmentepe, Seyrekköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği Saşkanı Ertuğrul Süer ile Gültepe Makedon Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Yıldız’ın imzaları yer almıştı.

“CHP’NİN ARKA BAHÇESİ”
AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in bildiriye cevabı sert oldu. Ege Postası’na açıklama yapan Sait’in hedefinde bildiriyi yayınlayan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanlı Süleyman Pehlivanoğlu ve imza atan dernekler vardı.Bildiriyi yayınlayan ve imza atan derneklerin taraflı olduğunu söyleyen Sait, “Bildiriyi yayınlayan Pehlivanoğlu CHP’den daha önce belediye başkanı aday adayı olmuş şuan da Büyükşehir’de Daire Başkanlığı yapan bir isim… Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Necat Yılmaz da Karşıyaka’da Belediye meclis üyeliği yapan, CHP de Disiplin Kurulu Başkanlığı yapmış bir isim. Manisa Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Kader’in imzadan haberi yok. 2 tane köy derneği var. Tabela derneği başkanlığı yapan isimler çıkmış imza atmış…Bunlar mı Balkanları temsil ediyor. İzmir’de 25 tane Balkan derneği var. En önemlileri ve en çok kişiye hitap eden İzmir Boşnaklar Derneği veya Kosova Rumeli Derneği gibi dernekler neden imza atmamış. 2 tane CHP’li dernek başkanının başını çeken grup çıkmış beni karalamaya çalışıyor. CHP’nin arka bahçesi bu dernekler. Tarafsızlıkları tartışılır. Bu dernekler kamu yararına hizmet etmeli. Ancak bakın görün ki bunlar bugüne kadar kamu yararına çalışmamıştır.Balkan kökenli vatandaşların bana karşı olduğu algısı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.



“İSPATLASINLAR”
Bornova Batı Çim İlköğretim Okulu bahçesinde gerçekleşen tartaklanma olayına göz yumduğu ve federasyona bağlı bir dernek yöneticisini de tehdit ettiği iddialarına sert bir şekilde reddeden Sait, tartaklandığı ve tehdit edildiği iddia edilen iki kişiyle seçimden bir gün sonra el ele kol kola fotoğrafının olduğunu belirtti. “Tartaklanmaya göz yumduğumun ve tehdit ettiğim iddialarını ispat etsinler” diyen Sait şöyle devam etti; “Önce iddialarını ispat etsinler.Ben iddia ettikleri kişilerle ertesi gün bir araya geldim. Bu nasıl bir iki yüzlülük. Bu nasıl bir iddia…Tehdit ettiğim ve dövülmesine göz yumduğum kişilerle nasıl olurda bir gün sonra el ele kol kola olurum. Gaziemir Belediyesi’nde çalışan bu kişiler herhalde buna mecbur bırakıldı”

"PEHLİVANOĞLU BORNOVA’DAN ADAY"
Bildiriyi yayınlayan Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’na adeta ateş püsküren Sait, “ 8 yıl önce Başbakan İzmir’e gelmişti. Ben o zaman vekil değildim. Göçmen dernekleriyle toplantı yapmak istemiş. Bana haber verdiler. Süleyman Pehlivanoğlu’da o toplantıya katıldı. O gün Bulgaristan’ı da konuştuk. Ben ve Pehlivanoğlu Başbakan’a Bulgaristan’dan 1989 öncesi gelenler için bazı haklar elde etmeleri için dosya sunduk. Daha sonra da isteğimiz konusunda önemli çalışmalar yaptı hükümet….O gün bir fotoğraf çekildi. Pehlivanoğlu fotoğraf karesinde Başbakan’a uzak kaldı. Ardından fotomontaj yaptırarak kendisini Başbakan’ın yanına aldı.O dönemin güçlü balkan dergilerinden birine koydurttu. O gün Başbakan’ın yanında yer alacağım diye bunları yapan Pehlivanoğlu bugün kalkmış Başbakan’ı devletin politikasını eleştiriyor. Nede? Çünkü CHP’den aday adayı. Bornova Belediye Başkanlığı’na oynuyor da ondan…Kendisi bugüne kadar kaç balkan kökenli vatandaşa istihdam sağlamış. Sadece kendisine yakın belli başlı gruplar için çalıştı” diye konuştu.

"KAYBETMEDİ"
Başbakan’ın talimatıyla seçimler ekseninde İzmir ve Manisa’da çalışmalar yaptığının altını çizen Sait, Hürriyet ve Şeref Partisi’ne yapılan karalamaya tepkisiz kalamayacaklarını belirterek “ Hürriyet ve Şeref Partisi kaybetti diye bir şey söz konusu değil. Bulgaristan’daki seçimlerde yüzde 2 oy aldı bu parti….Yeni kurulan bir parti üstelik…” ifadelerini kullandı.

"ATAKA’NIN HEDEFİNDEYİM"

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait son olarak Bulgaristan’daki aşırı milliyetçi parti olan ATAKA’nın kendisi aleyhinde Bulgaristan'a girmemesi için çalışma başlattığını hatırlatarak, “ Türk milliyetçiliği yapıyormuşum diye Bulgaristan’dan ATAKA’nın hedefindeyim. Başbakan’la beraber çekilmiş fotoğraflarımı yayınlıyorlar TV’lerde... Durum böyleyken beni İzmir’de Bulgaristan’daki Türkleri ikiye bölüyormuş gibi gösteriyorlar. Bu inanılacak gibi değil” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.